reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
W ogóle wieczorek też mialam niczego sobie tyle ze mam teraz tłusta plame na kanapie z olejku i nie wiem jak odtluscic, poradzicie coś?
Wysyp na plamę puder/talk dla dzieci i zostaw na 2h, a potem odkurz, strzep, pozbądź się pudru/talku. Plamy nie będzie. Tak samo sprawdza się na wszelkich bluzkach.

Liliana dobry patent muszę zapamiętać na ewentualne plamy.
U nas dxis było w miarę słonecznie. Mily dzionek w ogrodzie i grill plus mnóstwo ciastek a muszę zgubic ok 8 kg mam 2.5 miesiąca

Hello dziewczyny. My dziś cały dzień poza domkiem. Super było i pogoda cuudowna. Zrobiliśmy sobie rodzinną wycieczkę do Wrocławia. Odwiedziliśmy Ogród Japoński, Fontannę, a na koniec zaliczyliśmy rejs statkiem po Odrze. Było naprawdę fajnie i co najważniejsze dzieciaki zadowolone. Starszak chlapał się w fontannie, a Mały jak go widział, to chichrał się na głos czym zwracał uwagę wszystkich dokoła. Jedyny minut to pełno ludzi i to wszędzie, a do ZOO były ogromne kolejki - dobrze, że my sobie ZOO odpuściliśmy. Planujemy je odwiedzić w sierpniu/wrześniu, gdy Mały będzie trochę większy.
Sorki, że tak o sobie. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny.
A czy pogoda się utrzyma?

U nas się nie utrzyma, jutro ma być zachmurzenie i padać, w sensie już dziś. :-p

Idę spać.

Weronika po całym dniu w ogrodzie na czworaka, budzi mi się co 1h, czyli jeszcze jakieś 5 pobudek mnie czeka. :dry:

Witam z rana :-) pogoda sie popsuła i tak ma byc cały tydz:eek: ogolnie to mam :wściekła/y: z rodzina to na zdjeciu tylko....ale z takim:wściekła/y: to sprzatanie mi idze piorunem :cool2:

Dzien dobry ;) dzis będę sie tylko chwalić, mogę?
Adasko podciaga się do stania (juuupiii)
Kiedy stoi to stoi bardzo pewnie i robi kroczki np przy kanapie ;)
Sprawnie i szybko przechodzi z siadu na 4 .
Na 4 nadal nie ruszył do przodu :D zauważyłam że rozumie proste polecenia (gdzie jest kot, chodź do mnie) zarówno po polsku i po arabsku.
Od kilku dni znów pięknie sypia. Dziś 12 h jednym ciągiem.
Z męża też jestem zadowolona, pomalowal mi wczoraj pazurki u stóp, zaliczyłam wczoraj 2 drzemki i obiad był z zamówienia bo bylismy leniuszki cały dzień. Dobrze tak .. :rolleyes:

Lilijanna Dziękuję ;*

Hh a co do zakupów to większość rzeczy i tak w promocji. Ale kupilam 3x spodni dla siebie, 2 bluzki, 1 x spodni dla męża i reszta dla DuDusia ale to wstawie na zakupowy.

Dziewczęta jeśli chcecie wstawić fotki maluchów Proszę bardzo na wątek zdjeciowy specjalnie do tego przeznaczony. Bo potem się robi bałagan.

Buzka i życzę wam milego dnia u nas zielone swiatki wiec dzien wolny od pracy.

Dobry dzień :tak:

Fasolka35 - mam chatę do odkurzenia i podłogi do umycia - zapraszam. :-p Przynajmniej mieszkanko ogarnięte. :-p
Ayni - dzień leniwca należy się przynajmniej 4 razy w miesiącu, a 2 to już przymusowo. :tak:

A my dzisiaj spaliśmy w czwórkę, bo jak w końcu dotarłam do łóżka, to Adrianna się przebudziła i ona idzie spać do nas i nie dyskutuje na ten temat z nami w ogóle, :sorry: Weronika jako, że pobudki co chwilę to tez zakotwiczyła u nas w łóżku. :confused2: Było rodzinnie. :-p

Kawę wypiłam, ale w ogóle tego nie czuję. :confused2:

Ayni kojarze ;-) jak mielismy wolne to na rowerach jezdzilismy po dalszej i blizszej okolicy:-) tyle km na rowerze i kolejką co wtedy to w zyciu nie zrobiłam w polsce:-D

Lilijanna lece do Ciebie na odkurzaczu :-p:-D

Czy Wasze maluchy tez tak maja ze ledwo na oczy widza ewidentnie spiace a nie chca dac sie połozyc :eek: z Patuliny nastepny Szymon sie robi ten nie dał sie połozyc spac chodził az nie padł np :-pczworakujac po przedpokoju zostawał w połowie zasypiajac :rofl2: musiałam potem podchody robic zeby go do łozeczka zaniesc:cool:

reklama
fasolka, mój to łazi po łóżeczku, robi różne wygibasy aż nie padnie :) dopiero wtedy kładę go normalnie i przykrywam. Ale daje się włożyć do łóżeczka i lubi tam sobie połazić, pogadać do misia, bawi się smoczkiem, staje na głowie, w końcu pada zmęczony. Tak bez łażenia to już dawno nie zasnął.
Na wyjeździe wyszły mu obie dolne jedynki naraz :) w sumie nic się nie działo ale profilaktycznie dostawał żel i camillię. Mieliśmy piękną pogodę, znajomi mieli dzieci w podobnym wieku więc było fajnie i głośno :p
Przepraszam że nie mam czasu nadrobić reszty, mam nadzieję że u Was wszystko ok. Pozdrawiam wszystkie wrześnióweczki i maluszki :)

Do góry