reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
W ogóle wieczorek też mialam niczego sobie tyle ze mam teraz tłusta plame na kanapie z olejku i nie wiem jak odtluscic, poradzicie coś?
Wysyp na plamę puder/talk dla dzieci i zostaw na 2h, a potem odkurz, strzep, pozbądź się pudru/talku. Plamy nie będzie. Tak samo sprawdza się na wszelkich bluzkach.

Liliana dobry patent muszę zapamiętać na ewentualne plamy.
U nas dxis było w miarę słonecznie. Mily dzionek w ogrodzie i grill plus mnóstwo ciastek a muszę zgubic ok 8 kg mam 2.5 miesiąca

Hello dziewczyny. My dziś cały dzień poza domkiem. Super było i pogoda cuudowna. Zrobiliśmy sobie rodzinną wycieczkę do Wrocławia. Odwiedziliśmy Ogród Japoński, Fontannę, a na koniec zaliczyliśmy rejs statkiem po Odrze. Było naprawdę fajnie i co najważniejsze dzieciaki zadowolone. Starszak chlapał się w fontannie, a Mały jak go widział, to chichrał się na głos czym zwracał uwagę wszystkich dokoła. Jedyny minut to pełno ludzi i to wszędzie, a do ZOO były ogromne kolejki - dobrze, że my sobie ZOO odpuściliśmy. Planujemy je odwiedzić w sierpniu/wrześniu, gdy Mały będzie trochę większy.
Sorki, że tak o sobie. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny.
A czy pogoda się utrzyma?

U nas się nie utrzyma, jutro ma być zachmurzenie i padać, w sensie już dziś. :-p

Idę spać.

Weronika po całym dniu w ogrodzie na czworaka, budzi mi się co 1h, czyli jeszcze jakieś 5 pobudek mnie czeka. :dry:

Witam z rana :-) pogoda sie popsuła i tak ma byc cały tydz:eek: ogolnie to mam :wściekła/y: z rodzina to na zdjeciu tylko....ale z takim:wściekła/y: to sprzatanie mi idze piorunem :cool2:

Dzien dobry ;) dzis będę sie tylko chwalić, mogę?
Adasko podciaga się do stania (juuupiii)
Kiedy stoi to stoi bardzo pewnie i robi kroczki np przy kanapie ;)
Sprawnie i szybko przechodzi z siadu na 4 .
Na 4 nadal nie ruszył do przodu :D zauważyłam że rozumie proste polecenia (gdzie jest kot, chodź do mnie) zarówno po polsku i po arabsku.
Od kilku dni znów pięknie sypia. Dziś 12 h jednym ciągiem.
Z męża też jestem zadowolona, pomalowal mi wczoraj pazurki u stóp, zaliczyłam wczoraj 2 drzemki i obiad był z zamówienia bo bylismy leniuszki cały dzień. Dobrze tak .. :rolleyes:

Lilijanna Dziękuję ;*

Hh a co do zakupów to większość rzeczy i tak w promocji. Ale kupilam 3x spodni dla siebie, 2 bluzki, 1 x spodni dla męża i reszta dla DuDusia ale to wstawie na zakupowy.

Dziewczęta jeśli chcecie wstawić fotki maluchów Proszę bardzo na wątek zdjeciowy specjalnie do tego przeznaczony. Bo potem się robi bałagan.

Buzka i życzę wam milego dnia u nas zielone swiatki wiec dzien wolny od pracy.

Dobry dzień :tak:

Fasolka35 - mam chatę do odkurzenia i podłogi do umycia - zapraszam. :-p Przynajmniej mieszkanko ogarnięte. :-p
Ayni - dzień leniwca należy się przynajmniej 4 razy w miesiącu, a 2 to już przymusowo. :tak:

A my dzisiaj spaliśmy w czwórkę, bo jak w końcu dotarłam do łóżka, to Adrianna się przebudziła i ona idzie spać do nas i nie dyskutuje na ten temat z nami w ogóle, :sorry: Weronika jako, że pobudki co chwilę to tez zakotwiczyła u nas w łóżku. :confused2: Było rodzinnie. :-p

Kawę wypiłam, ale w ogóle tego nie czuję. :confused2:

Ayni kojarze ;-) jak mielismy wolne to na rowerach jezdzilismy po dalszej i blizszej okolicy:-) tyle km na rowerze i kolejką co wtedy to w zyciu nie zrobiłam w polsce:-D

Lilijanna lece do Ciebie na odkurzaczu :-p:-D

Czy Wasze maluchy tez tak maja ze ledwo na oczy widza ewidentnie spiace a nie chca dac sie połozyc :eek: z Patuliny nastepny Szymon sie robi ten nie dał sie połozyc spac chodził az nie padł np :-pczworakujac po przedpokoju zostawał w połowie zasypiajac :rofl2: musiałam potem podchody robic zeby go do łozeczka zaniesc:cool:

reklama
fasolka, mój to łazi po łóżeczku, robi różne wygibasy aż nie padnie :) dopiero wtedy kładę go normalnie i przykrywam. Ale daje się włożyć do łóżeczka i lubi tam sobie połazić, pogadać do misia, bawi się smoczkiem, staje na głowie, w końcu pada zmęczony. Tak bez łażenia to już dawno nie zasnął.
Na wyjeździe wyszły mu obie dolne jedynki naraz :) w sumie nic się nie działo ale profilaktycznie dostawał żel i camillię. Mieliśmy piękną pogodę, znajomi mieli dzieci w podobnym wieku więc było fajnie i głośno :p
Przepraszam że nie mam czasu nadrobić reszty, mam nadzieję że u Was wszystko ok. Pozdrawiam wszystkie wrześnióweczki i maluszki :)

Do góry