reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Witajcie Porannie;-)
Tygrysku- nie chciałam moim wpisem w taki nastrój smutny Cię wprawić:-( Zresztą mój to mnie pierwszy raz tak chyba po ślubie zaskoczył...zawsze musiałam mu przypominać, a na początku naszego spotykania zapomniał o moich urodzinach!! zresztą dłuuugo nie mógł zapamiętać...dlatego tez takie moje zaskoczenie z wczorajszego prezentu..Nie wiem co tak odmieniło mojego M:tak:A co do Twojego, to wcześniej pisała Ci już chyba Gorgusia..za dobra dla niego byłaś, wszystkie obowiązki na siebie wzięłaś a on tylko miał kasę zarabiać, no niestety bez wzajemnej współpracy ciężko zbudować dobre relacje. A facet się szybko przyzwyczaja do wygody i ciężko go potem przestawić..nie mniej uważam, że jak trochę popracujesz i jak mu zależy to się będzie starał:tak:

A my dzis na zakupy jedziemy bo jutro do Krk wyjeżdzamy i trzeba coś nie coś sie zaopatrzeć;-) U nas pogoda piękna! Słońce pieknie swiecie tak, że zaraz ubieram małego i wio na spacer;-)

reklama
Witajcie Panie Mikolajowe!
Alez ja teraz nie mam czasu by do was czesciej zagladac, za co z gory przepraszam. Czas przedswiateczny jest tak wariacki, ze czlowiek na nic nie ma czasu. U nas ze smoczkiem brak postepow. Raz na jakis czas Olivka zlapie smoka (oczywiscie jak obok czuje piers) i jak trzymam to ssie, ale jak tylko puszcze i jej wypada to juz brak jakichkolwiek szans by go wlozyc ponownie. Efekt jest odwrotny, zamiast sie uspokajac to zaczyna histerie.:no::baffled:
Axarai ja tez Olivke przebieram dopiero nad ranem, w nocy jej nie ruszam, karmie i ona odrazu zasypia. Nigdy nie miala odparzonej pupy.
A ze spaniem tez mam problem. Olivka wciaz spi ze mna. Za chiny ludowe nie chce zasypiac w swoim lozeczku. Jak zasnie i ja odloze momentalnie sie budzi i jest koniec, potrafi drzec sie bez opamietania nawet z godzine. I to jeszcze z taka zloscia i bez lez. A wdzien nie mam zadnego problemu= spi ladnie wlozeczku. Tyle, ze my teraz do Polski lecimy i moj B bedzie spal ze mna wiec Olivcia nie bedzie juz miala miejsca (bo tam mniejsze lozko). Juz sie boje..
Polisia ja wieszalam czosnek nad lozkiem jak mala miala zapalenie oskrzeli. Mysle, ze napewno pomaga-to w koncu naturalny antybiotyk. A oprocz tego starlam kilka zabkow i posmazylam na masle troszeczke by zrobic papke i jak wystyglo to smarowalam Olivcie na klatce piersiowej i owijalam pieluszka. Smrod, ze hej ale przynajmniej to cholerstwo ja odpuscilo. U dzieci bardzo latwo o zapalenie oskrzeli. Moj kolega jak przyszedl to pierwsze co powiedzial to: Az tak sie boicie wampirow???!!!:-D:-D:-D
Patrysia fajny ten Mikolaj. Niech do nas ta choine zatarga:-)

U nas Mikolaj tez przytuptal... do dzieci. Alusia dostala upragnione lego a Olivcia szczekajacego piesia. Dzien wiec bedzie udany gdy od rana widzi sie szczesliwe pysie swoich dzieci

Ostatnia edycja:
Tygrysek Kaci to już jak był mały, to za modela robił tylko jak mówiłam uśmiechnij się to robił tak IMG_0072.jpg i z tym zmarszczonym noskiem pytał: "i jus?"

Dzien dobryyyyy ;-)

U nas mroz ale swieci slonce :szok:

Ale pospalam... do 9 rano, az mnie M nie zbudzil dzwonkiem, bo zapomnial kluczy. Nocy 2 pobudki o 2 i 5 , ale tylko smoka wlozyc i pocalowac, glodny nie byl , tylko marudzil. ;-)

A teraz SZOK! Poszlam pozmywac naczynia, polozylam dziecko do boxa, wracam a tu... SZOK! :szok: Dziecko mi spi w swoim salonowym lozeczku! Chyba go przestaje parzyc lozeczko odkad nie ma mamy raczek :tak:

(zeby nie bylo ze ZMUSZAM) :sorry2: hahaha.

Ja na mikolaja to tylko ciastka i literke czekoladowa dostalam :blink: Moj M to zawsze chce dobrze, ale on sie nie za bardzo zna o co chodzi z tymi mikolajem :sorry2:

Jutro sie wybieramy do miasta na zakupy i bierzemy Adasia tak na 3, 4 godzinki. Mam nadzieje, ze sie ladnie spisze i ze nam podgrzeja mleczko gdzies w kawiarni. :tak:

Milego Dnia wszystkim, juz prawie weekend!

Witam Mikolajkowo.
Jestem zaskoczona bo Mikolaj do mnie zawital a tak plakal ze nie ma czasu na zakupy :-D, pudlo z czekoladkami na moja diete ale co tam na choinke zawiesze :happy2:.
Musze sie wam pochwalic ze moje dziecko po raz pierwszy przespalo 4 godziny :happy2: od 22 do 2 w nocy :tak:, a potem to juz rutyna co 1,5 godzinki nawet nie wiem po co sie budzila chyba zeby na cycu polezec.
No i wlasnie zaczyna koncert bo na rekach chce byc. ..

Witam się i ja :tak: Future córa moja szczuplutka jest ale już się do tego przyzwyczaiłam.
U nas dziś też Mikołajkowo córcia zadowolona w przedszkolu a synek śpi :-) mój mały też czasem ma mokre ubranko ale najważniejsze żeby rzepy były dobrze zapięte dada pieluszki sprawdzają się super (huggies zresztą też)

Ja w nocy nie przebieram i Marcello budzi się z wielkim pampersem :p teraz mogę bo 3 ma a jak 2 to przesikiwał kupa wsio wyłaziła no ale one już przymałe były to dlatego...

reklama
Tygrysku nie przejmuj sie mnie tez Mikolaj nie odwiedzil...:(
My dzis chyba spacerek odpuszczamy bo to co sie dzieje za oknem SZOKKKK nic nie widac tak snieg sypie..
szkodaze Lenka ma dopiero 3 miesiace bo bysmy na sanki poszly..ojjjj jak ja uwielbiam sanki wkoncu bezkarnie bede mogla sie taplac z mala w sniegu jak dziecko:):)zawsze sie dziwnie na mnie patrzyly dzieciaki jak stara baba zjezdzala na sankach alo nawet kawalku kartonu:D:DD nie mam zamiaru z tego wyrastac:):) NIGDY:p
Jesli chodzi o wielorazowe pieluchy rowniez jestem za leniwa:)
Dla dzieciaczka na goraczke rowniez polecam paracetamol w kroplach a dla mamusi karmiacej bardzo dobra jest herbata z sokiem z malin..

Do góry