reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Moje dziecie budzilo sie w nocy co 3godziny a raz nawet 4:-D i spalo do 10tej! mamusia wyspana:-poj jak dobrze!!

Dziewczyny jak Wy czyscicie uszka swoim maluszkom? bo ja juz wychodze z siebie!! ciagle naleci mu tam mleka potem zasycha ciezko mi wyczyscic:/ rogami od pieluszki czy recznika mi nie wychodzi!! ratunkuuuuu

Ja do karmienia podkładam / owijam malutką tetrę wtedy nie cieknie mu nigdzie a czyszczę normalnymi patyczkami tylko z wierzchu

Mam problem:( ehhh dzieco nie chce mi sac samo w lozeczku::(( cale noce z nami i tak sie bdzi co godz:( zoommbiak ze mnie dziś:(

będe to zwalać na poczucie bliskości i bezpieczeństwa u nas jest to samo nie ma mowy żeby mały spał dłużej niż godzinę w swoim łóżeczku budzi sie nie slyszy nas naszego oddychania czy coś i od razu jest wycie

Babcia, która mieszkał w naszym mieszkanku przed nami zostawiła kwiatka w łazience, mój M zapomniał go podlewać. Jak ja przyjechałam, to chciałam go wyrzucić, był taki żółty, lipa no ale w sumie dałam mu jeszcze jedną szansę. Latem zrobił się jeszcze raz taki duży, wypuścił nowe liście. A teraz zaczął KWITNĄĆ:-)
Zobacz załącznik 519970Zobacz załącznik 519971 i ma pełno pączków!

piękności jejku jak ja uwielbiam kwiatki mam ogród więc mam gdzie sie wyżyć już mam tyle planów na wiosnę...
Pisałaś o pierniczkach - znalazłam fajną stronę z przepisami domowymi w kulinarnym ją wstawiałam sprawdź Przepisy na pierniczki

Witam
Jeszcze zyje ale ledwo, wyladawalam w szpitalu z zatruciem pokarmowym i mało sie nie przekrecilam, weekend w szpitalu. nie mam sily was nadrobic jak odzyskam sily to wroce na forum
pozdrawiam

oj uważaj na siebie i zdrowiej

coś mi się przypomniało wiecie co mi powiedział lekarz jak się rozebrałam: Pani w ciąży jest :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

yhh kilka dni po porodzie też miałam takie ciekawe akcje :eek:

reklama
Dziewczyna gdybym tylko znała niemiecki, to też bym miała termin na pewno na jutro. Ale że nie znam i chłopa posłałam, no to tyle załatwił.
Kasieq gratulacje dla zdolnej Lenki! Moja głowę to podniesie z wielką łaską, i tak na 23 cm może, ale za to jak leży u mnie na cycy, to się podnosi do siadania, jak stary zawodowiec:-)
Merlin, ha to ta sama stronka na której sobie sernik upatrzyłam:-) Taki sernik pyszny aż śmietankowy robi kuzynka mojego M, jadłam go już z 10 razy i zawsze pyszny. Jak pojadę na święta to zdobędę przepis i się nim z Wami podzielę. Takiego sernika za chiny jeszcze nie jadłyście.
Młoda wykąpana śpi, Kaci wykąpany ogląda bajkę, M się kąpie, ja zrobię kanapki M do pracy i wskakuje do wyrka, z zamiarem nastawienia plecków pod drapanko. Mój M drapie wyśmienicie, i tak długo aż powiem dosyć. Zazdraszczacie co:-)
Dobranoc Kochane Miłych snów, i mało, albo wcale najlepiej pobudek nocnych:-)

Merlinek Krzyś Śliczny to wiadomo, ale Ty Śliczna jesteś!

Ostatnia edycja:
Żyję, ale ciągle coś trzeba załatwić i czasu brak na włączenie kompa.
Mała ma problemy z zasypianiem.
A ja najchętniej spałabym 24h - chyba jakieś przesilenie jesienne
miłej nocki

Megan zdrówka

Doti 400? Ja myślałam, że Adi mało zjada, to ile ona powinna zjeść.
Ayni mądra kobieto. Czyli jak wychodzimy z domu, to M powinien mówić po niemiecku? Ale jak on będzie mówił po niemiecku i nie przetłumaczy, lub nie pokaże o co mu chodzi, to ja mogę go zabić.
Niemieckiego nie znam ni w ząb. Zawsze uważałam, że to okropny język, i ja nawet nie umiem powtórzyć niektórych wyrazów:baffled: Na bank szybciej po Japońsku bym się nauczyła! I jeszcze mam akurat czas siedzieć i się uczyć:crazy: I do tego mój M nie umie uczyć, jemu się wydaje, że to jest proste, i jak się go zapytam więcej niż 3 razy, to szału dostaje, że ja taki młotek jestem, no to wtedy ja się wściekam, i nici z nauki!

no tak, zjada 90, 90, 90 i 120
ale powoli przechodzimy na 120 ;)

no Maleńczuk to moja wielka miłość od czasów studenckich w Krakowie :-D boski jest, uwielbiam tego typa ;-)

juniora układam raz na jednym raz na drugim boku a on i tak przewraca się na plecki :-D nam lekarz na usg bioderek nic nie mówił,że nie wolno tylko pieluszkować profilaktycznie kazał....
cóż młody też główkę odchyla raz w prawo raz w lewo a jak lekarce mówiłam,to ona do mnie,ze teraz (w trakcie wizyty) trzyma prosto :no:

młody się jakiś marudny zrobił, śpi i się wybudza z krzykiem i te piąstki pcha do buzi :no:
poprosiłam znajomą w UK i zmówi mi z US (tylko 1Ł przesyłka :szok: ) ten żelek na ząbkowanie, wybrałam 2pak na dzień i noc

Baby Orajel Daytime & Nighttime Oral Pain Reliever for Teething Gel - USA | eBay

a u nas nie można tego kupić???

mój mąż to ma szczęście, że go kocham, bo inaczej bym go wczoraj ukatrupiła... siedziałam pół wieczora, tworząc posta na forum, przeczytałam wszyściutkie zaległości (ponad 10 str) już miałam posta gotowego do wysłania, a ten mi przeglądarkę zamknął! :szok::angry: Na chwilę go tylko wpuściłam na kompa kiedy poszłam po herbatę, żeby sobie wynik jakiegoś meczu sprawdził.:no::angry::crazy:

uuuuuuuuuuuu
bolało
ja mojego połknęłabym w jednym kawałku

Noo taki własnie polecała RiSia !! ale na ebay z pl jest inny zestaw niebiesko-fioletowy i on jest dla starszych dzieciaczkow... ale i tak tanio tu wychodzi...:-)

poproszę linka ;)

dziś nie ogarniam :no: dopiero usiadłam do lapka, cały dzień piorę i układam większe ciuszki dla juniora :tak:
w łazience mamy lodówkę (nie wiem czy wspominałam), kominiarz kazał okno otworzyć żeby ciąg złapać :wściekła/y: ja zmarźluch straszny jestem :-(
do łazienki targam grzejnik od juniora bo normalnie można by zabrać miskę i na balkonie się myć na to samo w sumie wyjdzie :no:

na spacerze dziś nie byłam, jutro pójdę bo trzeba kartki na święta wysłać ;-)
no i znów sobie winko popijam :-D
jutro Barbórka więc TZ ma wolne to sobie w nocy poszalejemy ;-)

foteczki dzieciaczków suuuuuuuuuuuper świtaśne :-D

Dolores- ten żelek tylko poza granicami PL niestety, to amerykański specyfik

no już jestem :)
mam chwilkę dzieci śpią...
Aduś ma ostatnio problemy z kupką więc dzisiaj zapodałam czopka glicerynowego 1/4 i taka gigant kupa poszła, ze hej obkidal się cąły trza było 2 raz myć:cool2:

FutureMummy
nie pocieszę Cie u nas było to samo zanim był wybuch i calkowite odsunięcie... może gdzieś popełniacie błąd tak jak my (u nas byl podział i to było złe, że ja zajmuję się Adusiem mąż Sebusiem) teraz sporo pracujemy z Sebciem... i dąją rezultaty.

Tygrysku a kontrolujesz to crp? wiesz, że to moze byc początek infekcji. Ile miał?

Palemko może to jest syndrom bliskości :tak:sprobuj takiego sposobu (u mnie to pomogło na Sebusia) chodzilam cały dzień z pieluchą pod bluzką, żeby przesiąkła moim zapachem i kładlam przy Sebciu i bylo zdecydowanie lepiej... jednak chusta była rewelacyjna:)

Kasia, Merlin
to wyobraźcie sobie taką sytuację, że najpierw noszę Adusia jak ten usnie to porem Sebus chce sie poprzytulać - ja już nie wiem co to kręgosłup :-D

Axarai piekny Mikolaj:)

Martusia pochwal sie zdobyczami :)

Tygrysek jak u lekarza?

Taycia tak moj też pokazuje jezyk ;-)

Maluszek ja robie delikatnie patyczkiem tylko nie w środku

Beacia super, ze jestes :):) ja mam to samo ze starszakiem :-D

Pati.B
dopisąlam

Megan o mamo wracaj do zdrowia!

Palma stosowała nie pomoglo :-D

Merlin fajny zestaw:)

żelik na ząbki to ten:)
Orajel Baby Day And Night Gel 2 Tubes .18oz | eBay

reszte kobietek pozdraiwam no i cudne wrzesniowe dzieciaczki:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dziś nie ogarniam :no: dopiero usiadłam do lapka, cały dzień piorę i układam większe ciuszki dla juniora :tak:
w łazience mamy lodówkę (nie wiem czy wspominałam), kominiarz kazał okno otworzyć żeby ciąg złapać :wściekła/y: ja zmarźluch straszny jestem :-(
do łazienki targam grzejnik od juniora bo normalnie można by zabrać miskę i na balkonie się myć na to samo w sumie wyjdzie :no:

na spacerze dziś nie byłam, jutro pójdę bo trzeba kartki na święta wysłać ;-)
no i znów sobie winko popijam :-D
jutro Barbórka więc TZ ma wolne to sobie w nocy poszalejemy ;-)

foteczki dzieciaczków suuuuuuuuuuuper świtaśne :-D

Dolores- ten żelek tylko poza granicami PL niestety, to amerykański specyfik

jakoś się ściągnie do pl
chyba można tak zakupić?!

Risia moja ostatnio namiętnie robi po kąpaniu jak już się usypia

dziś też problem z usypianiem, kupa nr 1, mała walczy ze snem, kupa nr 2 :-D i jak tu uspać dziecia?????

reklama
Witajcie Kobitki:-)
Czytałam czytałam i w sobote i w niedziele i dzisiaj ale nie mialam kiedy co napisać, Bo cały czas mały na rękach był, co zasnął to jak tylko go odłożyłam to się budził..Teraz jak na razie spi w łóżeczku i mam nadzieje ze już bedzie ładnie drzemał.
Nas zasypało. Możliwosci spacerowania jak na razie brak bo wieje i sypie- jak na prawdziwą zime przystało

Galeria Wrzesniowych Maleństw PiĘKNA!! Śliczne te nasze kruszynki!:-):-)
NIe bede komentowała każdego zdjęcia osobno, bo nie chcący jakies omine, a każde dziecko jest śliczne do schrupania! A i mamy też piękne:-)

Axarai dziękujemy z Arturkiem za życzenia choć drobna pomyłka bo On jutro dopiero 3 m-ce kończy;-)
Future Mamy- co do zachowania Córci- to może i tęsknota za tatą ale moze też byc tak że umyslała sobie że Ty jesteś Gucia a tata będzie jej i chce całą uwage jego teraz na sobie skupić, bo boi się że Gucio zabierze jej tatusia. Mimo iż kocha brata całym serduchem to pewnie jest troszke zazdrosna. ;-)
Martyna Meczke- Wszystkiego najlepszego dla Córci na nastepne miesiące!!:-)
Maluszek- niby patyczkami nie wskazane, bo mozna niechcący krzywde zrobić, ale ja ich uzywam, są takie grubsze specjalne dla dzieci
Ayni- fajna sprawa z tym wiadereczkiem do kąpieli, my w wanience kapiemy a mały tez wychodzic nie chce dzis połozyłam go na gabce nie trzymając główki ręką i tak się mu to spodobało, że jak tylko go chciałam podniesc to tak się prężył i wyginał, a jak znowu go położyłam to micha od ucha do ucha zadowolona
Axarai- pięknie kwitnie:-). Melduje że już jestem i nadrabiam:tak:
Megan- Wracaj do zdrowia!!

A ja normalnie jestem w wielkiej " kropce" jedziemy do M na wigilie a tam wszyscy wszystkim kupują prezenty..a ze M ma 4 rodzeństwa z tego 2 już męża i żone mają to lista się zwieksza i nie wiem za nic co kupić pod choinkę :wściekła/y:U mnie kupujemy tylko rodzicom wiec sprawa jest prostsza..

Do góry