reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Mamusie ja nie mialam nadrobic czytania wiec nie pisalam. Od piatku do teraz wszystko przeczytane czyli da sie.
Mam pytanie bo jestem troche przemeczona i musialam gdzies zapodziac czesc od elektronicznej niani ta sluchawke ruchoma czy mozna ja sama gdzies dokupic?
Mala spi to ja tez sprobuje ciagle budzi sie co 1,5godziny pogadac bo jesc to malo w nocy je.
Dobranoc:)

hejo :)

mam chyba kryzys wieku sredniego czy cus. no dziad maly niedobry znowu spal ponad 12h obudzil sie kolo 6 zasnal na 2h i ryk do 13. do tego swiruje jak konczy jesc z butli choc mleko ma jeszcze bo sprawdzalam. ja nie mam pojecia o co mu chodzi... wyspal sie i ni huhu spac oczy jak 5zl a ja opadam bo lazilam dzis po galerii handlowej i zalatwialam powiekszenie obraczki bo mam niezwykla jak to powiedziala pani w pewnej firmie na A. do tego smyk ma podwyzszona temperature dzis 37 C i chyba jutro do pediatry dzwonie bo nie zamierzam czekac az cos go dopadnie tyle teraz tych chorob...

powiem Wam szczerze ze nieraz nie mam sil do niego jak mi wyje z niewiadomego powodu ale niech sie tylko usmiechnie i zacznie sobie gaworzyc to cala zlosc mija w minute.

z zakupow kupilam malemu 2 pary skarpetek w paski i z krokodylem, smoczek LOVI 3m+, gryzak i chusteczki. no i wyczailam w carrefourze nasze mleko za 27,19 zl :) a dla siebie farbe do wlosow 'mrozne kakao' i test tak dla pewnosci ale 1 mocna kreska nawet po 5 min i po 50min a jesli bym byla juz w tej 2 ciazy to raczej 6tc test by wykryl nie? bo chodzi o to ze nie mam okresu i sie denerwuje i nie wiem czy isc do gina i niech cos poradzi czy poczekac?

chyba mam depresje zimowa. albo za malo alkoholu we krwi.
sle Wam buziakow moc w te zimna noc :*
[poodpisuje jutro]

podjęłam probe przełożenia małego do pokoju dziecięcego do jego łóżeczka bo do tej pory spal ze mną w pokoju i strasznie mi dziwnie, niby do dziecięcego wchodzi się z pokoju w którym ja śpię ale i tak się boje, ale to dla jego dobra, zwłaszcza dla jego kręgosłupa i spłaszczonej główki ale ryczeć mi się chce tak jakby mi ktoś Go odebrał, nie umiem tego wytłumaczyć no

merlin hehehh dobre zwłaszcza miotła=prawdziwa kobieta :-D:-D:-D
kasieq ja Ci na pocieszenie ;-) wkleję co dwie czterolatki zrobiły z pokojem w godzinkę, wleźć się nie dało i dodam, ze łózko na co dzień tak nie stoi tylko zupełnie gdzie indziej

axari a pewno, ze zazdraszczamy
storkotka miłego szaleństwa z TZ, &&& aby w końcu z wentylacja zaczęło być ok, bo co nie co przeziębisz ;-)
Doloress ja tez się zastanawiałam ktoś Ty ;-)
RiSiA nie badałam na nowo tego CRP bo mały ciągle ma katar, to chyba tez by wyszło podwyższone?? a u mnie u lekarza mam wszystko zapchane ropa, nawet z oczu mi ropa kapie, i dostałam jakiś koński antybiotyk plus woreczek leków na kaszel siet, a najśmieszniejsze jest to, ze na bank złapałam to cholerstwo w szpitalu z małym na pediatrii :wściekła/y:ooo i dzięki ze pytasz ;-)
mufu dla takiego ogromu ludzi ja tez bym nie wiedziała co za prezenty wykombinować, ja dla dziadków robię kalendarze ze zdjęciami wnuków na ścianę, kiedyś robiłam tez takie dla Chrzestnych ale z racji tego, ze teraz już Chrzestnych jest 4 a nie 2 i koszty rosną, to wymyśliłam, ze każdemu Chrzestnemu kupie ramkę i wywołam zdjęcie Chrześniaka a potem co okazje będę dawać nowa fotkę, tak symbolicznie, robię jeszcze prezent mojej Córce, Jasiowi w tym roku nie bo on i tak nie kuma, i Córce Siostry m, ja idę co roku na Wigilie do Teścia tam jest zawsze masa ludzi bo 9 rodzeństwa plus część ma już rodziny i dzieci, a za rok dojdzie jeszcze dwóch szkrabów, a dzieciom takim małym co jeszcze wierzą w Mikołaja to będę robić prezenty, aż przestana w niego wierzyć, robiłam jeszcze w zeszłym roku m bratu, ale teraz on już został nastolatkiem to odpuszczam
martusia worek sił i zdrówka przesyłam

u nas minus 3 łoł oj będzie szlo se jutro dupkę odmrozić oj będzie szlo

Ostatnia edycja:
Axa czuję się przywołana ;-) Ty to wszystkich ogarniasz i pamietasz o dzieciaczkach i mamusiach, kochana jesteś :*

a ja, przepraszam, nadrobiłam, ale u nas przeziębienie, ja zaraziłam Małego, kicha, kaszle i smarka, jutro znowu idziemy się osłuchać, bo martwi mnie kaszelek. Jutro mamy też kardiologa, oh, mam nadzieję, że będzie ok, trzymajcie kciuki.

co do czyszczenia uszu, to my też patyczkiem, ale lekko z wierzchu normalnie, nie grzebię :)

axarai - nie krzycz,, jestem przecież :-D

Risia - a wiesz, ze masz racje. tak jest, za tatus tylko dla niej. może o to chodzi.

Ja mam normalnie meksyk wieczorami. po kąpieli około 18 mały je co godzinę. bo inaczek sie drze. i nie wiem, czy się nie najada, czy mam mleko zmienic, czy co. normalnie co godzinę musi zjec, a do tego się drze, brzuszek mieciutki, wiec to nie kolka, i rzuca sie na butle. i kolo 10 wypija 30-50ml z nas butli i zasypia i spi do 2-3. twarsym snem. nie wiem o co mu chodzi. tez tak macie? z helenką tak nie bylo. jadła co 3 godziny a reszte spała.
j a już na łeb dostaje.

Pierwsza :) mały cała noc w swoim łóżeczku no i doskonale słyszałam jak się budził i mała jaka zadowolona że jaś śpi z nią w pokoju heh Future musiałas mnie ubiec no może Dzidzi się włącza potrzeba bliskości po kąpieli i tu może wcale o jedzenie nie chodzi

Ostatnia edycja:
reklama
Drugaaaaa :-):-):-)
Cześć i czołem tygrysie ;-)

A gdzie reszta ferajny ????

Dziecko me śpi, przespało całą noc w łóżeczku z dwoma pobudkami na mlikooooo :) matka się cieszy i klaska uszami :-p

O kuźwa dziś Barbórka - zapomniałam :szok::baffled: .... yyyyy i co tu teraz zrobić ??? Stary w kuchni ..........

Do góry