reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Hallo Kochane!
Dziś święto ma Natalka Palemki, Nasza pierwsza Wrześniowa dzidzia:-) Dużo buziaczków z okazji 3 miesięcy!!!!
Ale u nas przymroziło dzisiaj!
Ayni ja to straszne żałuję, że warsztat już muszę zamknąć:rofl2: i więcej dzieci nie będzie:sorry2:
Palemko, myślę, że przy minusowych temperaturach to godzinka wystarczy, a jak bardzo mocno, tak -10 mrózi, to lepiej nie wychodzić wcale, to jeszcze bardzo małe dzieci są, te nasze wrześniówki. Nam jest nie przyjemnie wdychać takie powietrze, a co dopiero takiemu maluszkowi.

reklama
mam chyba jesiennego doła i nic mi sie nie chce ... totalnie do tego mnie wszystko wkurza :-(
Wczoraj Krzyś grzecznie cały dzień jakoś w biegu mąż miał wolne i próbowaliśmy parę rzeczy pozałatwiać i mało co się udało...yhh a wieczorem małemu chyba znowu dokuczały ząbki bo kupiliśmy tą szczoteczkę na palec - normalnie w tesco była i jak zaczęłam masować to uspokoił sie
aha no i ja byłam u internistki ze swoimi dolegliwościami i oczywiście mam milion skierowań na inne wizyty i badania .... cały grudzień zawalony lekarzami jak nie moimi to małego...
mam ochotę schować sie pod kołdrą

Mam pytanie do mam z zagranicy, a szczególnie tych co trochę szprechają, trochę mnie pęcherz boli, i chciała bym coś na przeziębienie pęcherza. Mój M był w aptece, dała mu buscopan plus, i powiedziała, że nic innego na pęcherz nie ma? Jak powiedzieś w aptece, że chcę coś na pęcherz?

Zauwazylam, ze sporo sposobow na dziecko zapozyczam od Cesar'a Milan z programu o tresurze psow Dog Whisperer. :-D Tak wiec zanim cokolwiek zrobie kiedy mam wsciekle dziecko, to wprowadzam go w stan relaksu, wtedy jest duza szansa powodzenia. Jakis ten Cesar uniwersalny.

aaaaa.... Ayni dobra jesteś!! :-D:-D Ale coś w tym jest, bo mój D. często powtarza, że z wychowaniem małego dziecka, jest jak z wychowywaniem szczeniaka :tak:;-) My na punkcie Cesara mieliśmy swojego czasu bzika, a dokładnie 2,5 roku temu jak kupiliśmy bokserka. Wychowaliśmy wg niego psa, teraz kolej na Adiego :tak:;-):-p:cool2:

Axa gdzieś pisie przeziebila :cool:
Po hol to by było blaas onsteking ale po niemiecku pewnie inaczej więc nie pomogę nic :( nawet nie wiem jak to się leczy... ale z tą żurawiną też coś mi się coś obilo o uszy.
Bidnas ty...

DOPISEK znalazlam artykuł w którym jest napisane jakie srodki (nazwy) sa pomocne... jak tylko skoncze karmic to Ci napisze

Ostatnia edycja:
przeczytałam i zmykam do kuchni, robić na te moje urodziny, eh nie chce mi się!

a z facetów to d... a nie pomoc mój m usypiał małego i sam zasnął i to na siedząco a mały nie! nosz kuźwa...

axari ja tez wiem, ze zurawina dobra na pisie heh (ayni) dobre i w Polsce to urosept nie wiem czy tam tez to maja

PYTANKO jak kładziecie swoje dzieciątka na mate to buch mate na podłogę, czy coś jeszcze pod spod??

Axaraizurawina (cranberry ang., preiselbeere po niem.)koniecznie!!!No i nasiadowki-dooopka do michy z ciepla woda i duuuzo pic zeby cholerstwo doslownie wysikac bo to bakterie wstretne.
Ayni haha dobre z ta ksiazka...
A MOJA MALA ZACZELA SSAC KCIUUUUKAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!RATUNKU!!!!!!!!!!!!
Moja starsza ssala do 5 roku zycia i ma teraz krzywy zgryz wiec obiecalam sobie, ze z Olivcia mi sie to nie powtorzy a tu TRAGEDIA!!:szok::szok::szok::szok::szok::szok::no::no::no::no: A smoczka za zadne skarby nie chce. Rekawiczki niedrapki jej nie przeszkadzaja-wciaga kciuka razem z rekawiczka:szok::szok::szok::szok:

Axa masz ode mnie w wiadomości trochę może przydatnych mam nadzieję rzeczy :tak: tylko nie wiem czy ja tą wiadomośc dobrze wysłałam bo kurde jakas demolka u mnie w domu .....

W jednej ręce trzymam Krzysia bo nie chciał leżeć, dupą trzymałam skaczącą pralkę po łazience nie wiem co sie jej stało a drugą ręką łapałam spadające rzeczy z półki no rzesz .... chyba pójdę poproszę anioła stróża o spokój ....
Dodam co mnie wczoraj wyprowadził z równowagi .... otóż wspominałam wam że utraciłam swój ukochany garnek wczoraj utraciłam ukochaną patelnie :-( a było to tak przyszła teściowa i mówi do mnie ze ja strasznie dużo gotuje akurat smażyłam - a ja jej na to że lubię ona wyszła a m patelnia sama z kuchenki zjechała :szok: i palnęła o zimię z tymi wszystkimi moimi kotletami i tak walnęła że rączka sie ułamała :szok: Później jedziemy do lekarza ona patrzy na moje buty i mówi "dziwne masz te buty" wysiadałam z samochodu i moje piękne butki co mają tydzień rozpruły sie w szwie - jak sie pytam :angry: jakaś czarownica

reklama
Axa tu jest napisane, ze jest wywolany przez bakterie, wiec jesli Ci sie pogorszy, to najlepiej udaj sie do znachora, niech zrobi badanie moczu i wykryje jakie bakterie zeby podac odpowiedni antybiotyk.

Wypisali tam takie srodki :

Nitrofurantoïne, Fosfomycine, Trimethoprim, Amoxicilline

wypisali tez antybiotyki i inne leki przy chronicznym zapaleniu pecherza, albo przy zapaleniu wywolanym przez drzozdze, ale to sie chyba nie przyda bo na recepte.

zrodlo:
http://www.apotheek.nl/Medische_informatie/Klachten___ziektes/Aandoeningen/Blaasontsteking.aspx?mId=10701&rId=38

Pisali jeszcze, zeby duzo pic i zeby zawsze siusiac po stosunku (!) bo wtedy sie oczyszczaja drogi moczowe. Pisali rowniez , ze witamina C ani ciepla bielizna niestety nie pomagaja za wiele przy zwalczaniu bakterii.

Mam nadzieje, ze szybko przejdzie bo pamietam ze raz mialam i latalam non stop do wc , strasznie irytujace.
:crazy:

Do góry