reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Mafu no ja Cię chyba nie pocieszę bo mi w dwóch ciążach testy owulacyjne wyszly pozytywne :D

ja do mojego synka mowiłam zdrobniale a on mówi normalnie:) ale dużo mu czytamy bajek i to dlatego:)

reklama
Dziewczyny ale mam stracha...doradźcie mi prosze...otóż: okres dostałam 14 list. bóle takie na jajeczkowanie dostałam w 10 dniu ( zawsze tak wcześniej miałam bo mój cykl wynosił 24 dni) no i teraz już 17 dzień cyklu i mnie dalej brzuch napiernicza ( tak mnie boli jak na , a w nocy dodatkowo bolały mnie krzyże..) przed chwilą robiłam test owulacyjny i wyszło że mam dziś jajeczkowanie..no i zgłupiałam bo nigdy tak późno nie miałam.. i teraz nie wiem, mam w gaciach że się nam "przydarzyło":szok: bo podobno czasem tak jest że testy owu. jak jest ciąża to pokazują 2 krechy..a nie wiem czemu sobie go z 4 dni wcześniej nie zrobiłam to wiedziałbym czy wtedy tez by były 2 krechy...:wściekła/y:A tylko raz poszliśmy na żywioł i to w sumie już jakiś czas temu.. i @ dostałam...Myslicie że to normalne, te bóle trwające tyle dni?? moze któras tez tak ma?? A moze to jeszzce organizm po prostu wraca do normy..Oszaleje za chwile:szok::szok::szok:Chyba zapodam testa jutro rano bo teraz juz za późno chyba...Kurde no a winko tak mi ładnie wchodziło:-p
test owulacyjny po owulacji bedzie sie robil ciagle pozytywny dlatego nie ma sensu wykonywac po pierwszym pozytywnym.mam nadzieje jasno sformuowalam, zdarza sie zemoze pokazac ciaze ale z powodu innego hormonu nie gonapiny kosmowkowej. zrob jutro tez edzie pozytywny. najlepiej odczekaj i test ciazowy zrob lub na badanie krwi. ale szczerze nie wdaje mi sie ze tak latwo w ciaze zajsc, organizm ciagle sie oczyszcza, powraca do dawnej formy

mój mąż to ma szczęście, że go kocham, bo inaczej bym go wczoraj ukatrupiła... siedziałam pół wieczora, tworząc posta na forum, przeczytałam wszyściutkie zaległości (ponad 10 str) już miałam posta gotowego do wysłania, a ten mi przeglądarkę zamknął! :szok::angry: Na chwilę go tylko wpuściłam na kompa kiedy poszłam po herbatę, żeby sobie wynik jakiegoś meczu sprawdził.:no::angry::crazy:

dzień dober :)

Po pierwsze chciałam się bezczelnie pochwalić , że za 30 min miną dokładnie 3 miesiące od przyjsciua na świat mojej córci :))) Rety jak to zleciało ....

Po drugie jak mam Natkę oduczyc naoszenia na rękach, nie mogę jje nigdzie odłożyć, ciągle chce byc na rękach i wszystko widzieć, ja wiem, że ona jest ciekawa świata, ale ja nie mam życia ...

Cloudynka heh dobre Palma wszystkiego naj inaczej niż nie nosząc się nie da a ja się pochwałę że mój jaś przechodzi na jedną pobudke w nocy i to nad ranem hura

Ostatnia edycja:
tygrysek - się chwal, bo jest czym ;-):tak:, moja Natka ma od 3- 5 pobudek w nocy, z tym, że ona chodzi spac o 18 na noc ...

od dzis zmieniamy małej harmonogram dnia, codziennie były spacery od 14-16.30, ale robi się coraz zimniej i cimniej i wczoraj mnie wypizdziało strasznie, jak z nią łaziłam tak do wpółdo piątej, wiec bedziemy teraz chodzic na dwór od 10.30 do 13.00 (czy 2,5h przy minusowych temp. to dużo? ) . A skoro, zmienimy jej tryb spacerowy, to i pewnie ze snem jej się pokiełbasi i będzie juz inaczej chodzić spać na noc.

Co do noszenia małej wciąż i wciąż, to się żalę :-D :-);-), bo ja jestem z nią sama od 10.30 do 20 każdego dnia, więc czasem naprawdę mam załamkę, jak nawet zjeść nie mogę ... ah ..... byle do wiosny ... jeszcze tylko 3 miesiące , a potem kwiecien i zanów będziemy spaceroooować :-p

reklama
dzien dobry ;)

u nas dziecko spalo o 21, wstalo o 4.40 i tak spal do 7.40 , nie wiem co on tak pelnymi godzinami sypia :blink:

Nagapalmo - wspolczuje, bo ja tez sie czasem wsciekam jak Adam ma gorszy dzien i marudzi a ja glodna. Chociaz hustawka przewaznie zalatwia sprawe , to jednak nie zawsze :baffled: najgorsze jest to, ze moj chodzi spac przy cycku a potem pare min lezy mi na kolanach zanim odstawie do lozeczka, bo jak odstawie go z otwartymi oczami to sie wierci jeszcze i wydaje dziwne dzwieki :dry: i wiem, ze to niestety moja wina, bo ja go tak nauczylam. Probuj szukac innych sposobow, czytaj ksiazki , nie daj sie sterroryzowac.

Zauwazylam, ze sporo sposobow na dziecko zapozyczam od Cesar'a Milan z programu o tresurze psow Dog Whisperer. :-D Tak wiec zanim cokolwiek zrobie kiedy mam wsciekle dziecko, to wprowadzam go w stan relaksu, wtedy jest duza szansa powodzenia. Jakis ten Cesar uniwersalny.

A moje dziecko lezy samo w kojcu i cos sobie gada, co jest CUDEM, bo box poszedl w odstawke juz dawno temu i normalnie to mogl tam moze 10 min przelezec a tu prosze, taka niespodziana.

Tak ostatnio rozmawialysmy o tych ciazach i kolezanka, ktora ma coreczke 2 miesiace starsza od Adasia jest w 6 tyg ciazy! :tak: bardzo jej gratuluje i ciesze sie z nia, bo ona juz w ciazy zapowiadala ze sie zacznie od razu starac, bo miala duze trudnosci z zajsciem. Bardzo ja podziwiam.

Tak sobie pomyslalam, ze to super to wszystko przechodzic od nowa, usg, oczekiwanie, kopniaczki.. ach, az sie lezka w oku kreci.

Do góry