reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Witam :-)
My po pierwszym szczepieniu nastepne za miesiac.
Dzidzia wazy juz 5.5 kilo czyli od urodzenia przybylo jej 3 kilo ( w ciagu 2 miesiecy :szok:) czy to nie za duzo?? Troche jestem przerazona ale co zrobic. Teraz sie biore za czytanie zaleglosci na forum :sorry:

reklama
MEGAN Nie wiem czy PRSI ma jakieś znaczenie, bo moja koleżanka pracowała 12 godzin tygodniowo przez 2 lata i jak poszła na urlop to dostała minimalne wynagrodzenie za macierzyński coś około 216e/tyg. Chyba że są jeszcze jakieś kruczki, o których nie wiem, to ok.

Ostatnia edycja:
Witam sie dziewczynki
żyje :-D ale słabo, moja niunia cierpi na bezsennosc i zmusza matke zeby tez nie spała. Nie wiem co komu odpisac, czytałam ale jeszcze nie ogarniam.:cool:

Espresso na szybko wiec za pare chwil dołącze do zywych.

Miłego dzionka

Anusienka to dlaczego ja mam tak mało ????????????? Kurde kwak musze to sprawdzic, bo moze nalezy mi sie wiecej. DZIEKI ZA INFO
Pewnie te babki z Social Welfare cos porabaly bo cielemele chodzace....az mnie na nogi postawilas, ubieram buty i lece póki jeszcze lunchu nie maja.

Ostatnia edycja:
hahaha Maleństwo no ładnie :D

swoją drogą ja bym bardzo chciała jakoś w wakacje i to dziewuszkę do pary haha :) ale zobaczymy, póki co mam tu jednego niezłego nerwuska :)

jak tak czytam, że Wasze dzieci same zasypiają lub padają ze zmęczenia to wierzyć nie mogę :szok: u nas im bardziej zmęczony tym większy wrzask, nigy nie trafiło się by zasnął sam tak zostawiony :sorry2: zawsze muszę przytrzymywać moka lub zasypia na butli ew. na cycu, no cóż :)

Pociesze Cie,że my mamy tak samo. U nas najciesciej zasypia przy cycu..az sie boje jak damy rade go odłuczyc...bynajmniej u nas maly sam nigdy nie zasnie, oczy moga mu sie zamykac bedzie marudzic ale trzeba byc przy nim zeby zasnal, jak nie to bedzie ryk,że hoho ostatnio bawil sie na macie i myslalam,że moze zasnie bo juz taki byl do spania ale gdzie tam, tak sie placzem zanosil,że serce mi juz zmieklo:-)

Nowe dziewczynki
proszę zapoznajcie się z naszymi działami :)
mamy wątek kulinarny tam proszę przepisy :)

Tygrysku zastanawiam sie, czy Twojego posta o św. Mikoaju nie przeniesć na moderatorski? bo tutaj zginie:)

Noo dobry pomysł,bo ja nie bylam na bierzaco wiec nie wiedzialam o co chodzi a jak szukalam w postach to nie moglam znalezc takze super !!

Ayni bo tak śpi :D rano budzi się o 5 zrobi kupsko zmienie pampka przyłożę do cyca i śpi - budzi sie na jedzenie i znowu śpi...on non stop śpi dlatego pisałam, ze nie pamietam jakie ma oczy tzn kolor oczu :-D

No nie RiSia wez powiedz co Ty mu robisz?? dajesz??? cos na spanie?:szok::-Dwez tak po cichaczu mi powiedz! ale ja juz nie narzekam bo jak marudze,że mi sie budzi w nocy co 2godz to nastepnej nocy daje popalic i budzi sie co godzine:-D

My dzis idziemy do pediatry ale do innego nowego, ciocia mi załatwiła darmowa wizyte wiec skorzystam:-)mam nadzieje,że cos poradzi na te nasze wysypki na buzce ciagle cos..zauwazylam,że on to ma jak sie spoci, lezy na czyms,ktos go przytuli itd ja jak bylam mala to tez bylam taka wrazliwa a teraz jestem alergikiem... no ale musze wiedziec na 100%,że to nie skaza czy zapalenie skory. Trzymajcie kciuki,żeby bylo ok!

Moj Dawid bardzoo lubi spac przy tv czy glosniejszej muzyce. A jak jestesmy w gosciach to w ogole uwielbia jak jest duzo osob sie gada, cos gra itd i wszyscy sie smieja,że mamy zlote dziecko, spi itd a mowimy,że nie chce spac w dzien itd i nam nie wierza!!:-D wracamy do domu no i maly nie spi...lubi halas widocznie w domu milo tv i wiezy jest mu za cichooo

Ja szczepilam 5w1, synek byl marudny jakos 26godzin po szczepieniu wiec nie wiem tak naprawde czy to po szczepiace ale bynajmniej dostal czopka na noc i sie uspokoil i ladnie mi noc przespal,bo budzil sie co 3godz:-)

Ale Pogoda paskudna!!! u nas od nocy non stop leje!!

Ayni ja bym nie zaczynała tak wczesnie, a już na pewno nie od kleiku. Zgadzam się z opinią, że kleiki i kaszki wszelkiej masci to tylko zapychacze. Poza tym to jest jak piszesz o smaku waniliowym, zapewne słodkie. Jak się zacznie od slodkiego, to potem może byc problem żeby dziecię polubiło np. warzywa i inne normalne rzeczy. Ja planuje rozszerzać dietę jak Mały ukończy 6 m-cy (do tej pory tylko pierś) i zacznę na pewno od warzyw oraz minimalnej dawki glutenu. Generalnie będę sie sugerować zaleceniami.

My drugie dziecko planujemy najwczesniej za 3 lata, jak Mały pójdzie do przedszkola.

My szczepilismy 5w1 i engerix i żadnych odczynow poszczepiennych nie było. teraz chcemy zaszczepić na pneumokoki, ale czekam aż maluchwi katarek przejdzie.

Ostatnia edycja:
Doberek;-)

Mój dzisiaj zrobił pobudkę o 4 i chciał się bawić..tak wiec "pogadaliśmy" do 5.30 aż w końcu babcia przyszła bo usłyszała że mały nie śpi i nam go wzięła bo sama spać już nie mogła. I tym sposobem pospałam do 9.:-) A teraz Arturo śpi choć nie wiem jak długo bo ostatnio jego drzemki się skróciły.. śpi góra 30 min i tak do 16 na przemian drzemie i bawi się a po 16 pada i spałby już do wieczora, przyznam się jednak że o 18 go budzę na jedzenie i tak bawimy się do 19 ( jak kąpiemy) albo do 20 i ide usypiać małego już na noc i jak na razie się to sprawdza..Nawet sam już sie budzi o tej 18 jakby wiedział że tak trzeba:-D

Palma- fajny ten wózeczek, ja mam 3 w 1 ale tez się zastanawiam nad czymś wygodniejszym i lżejszym

&&& za szczepienia coby maluchy ładnie i spokojnie wszystko zniosły

Ayni- to ładnie Ci pospał. U mnie niestety metoda Axarai nie skutkuje bo maly tak wypluwa tego cumla że żadna pielucha tego nie utrzyma a dodatkowo zawsze się przy tym wierci. A drze się w niebogłosy jak mu cumel wyleci. A co do kleiku ryzowego- to ja bym jeszcze poczekała z jego podawaniem tym bardziej jak mówią że to sam zapychacz więc nic wielce wartościowego
Patrisia- a to heca z tą znajomą:szok:. Ja sama do klasy chodziłam z tego typu bliźniakami ( jedno ze stycznia drugie z grudnia).

No u nas co do blizniaków to róznie może być, w mojej rodzinie 2x blizniaki były i po stronie mamy i taty, u M nie ma więc loteria:-)

Co do spania- to mały też nie ma problemu spać jak jest głośno, gorzej jak zasypia w ciszy wtedy byle szmer go budzi

reklama
Do góry