reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Drugaaaa :-):-) !!!

Witam piękne Panie :)

Dzidzia poszła spać tradycyjnie o 18 i spała do 6.40 oczywiscie obudziła się śmiejac w łóżeczku ( tylko jeden minus małą mi się kuzwa budzi w nocy co 2h na mliko )

Dziś mamy szczepionkę, ide z ojciecem dziecka, bo nie chce słuchac płaczu ... na pierwszej szczepionce myslałam, ze serce mi pęknie

Dzieć leży w bujaczku i się zabawia grzechotkami

A tak z innej beczki, rozglądam się za spaceróką po mału na wiosnę ( mam spacerówkę teraz tą 3w1 ) ale ją sobie zostawie na zimę, a na wiosnę chcę coś lekkiego ... i znalazlam takie cuś, mega lekkie, mega tanie i ma dobre opinie Alfa - wózek spacerowy dla dzieci

palma &&& za szczepienie jak wstane do komp to zobaczę ten wózek bo po tylu dzieciach odchowanych- też nie swoich to ja spec jestem heh mój mały jadł o 21 i potem przed 4 go nakarmiłam śpiącego bo bałam się że z głodu padnie

Dzien dobry ! :-)

Pochwale sie, a co... Dziecko poszlo spac ladnie od 22 do 6 rano jak z zegarkiem w rece. Na poczatku jak go polozylam to po jakis 10 min kwilil, ale zamontowalam mu smoczka metoda axarai i tak spal do 6 je je je!

Palma : "ide z ojcem dziecka" :-D bardzo dobrze robisz, moj zwiewa przed kazda igla ktora ma dotknac skory mojego syna, nawet z pobierania krwi z pietki wyskoczyl jak Filip z konopii ze nagle musi isc do sklepu, jak pielegniarka robila test sluchu i pobieranie krwi u nas w domu. Troche mnie to zaczelo irytowac i mu powiedzialam, ze ja przeciez tez nie ciesze sie tym widokiem placzacego dziecka. :angry: Powodzenia!

Fajna ta spacerowka. My mamy wozek mutsy 3w1 ale mysle, ze na lato przydalo by sie cos lzejszego, co by mozna bylo normalnie do pociagu wlozyc. Ja juz sie nie moge doczekac wiosny, kiedy posadze brzdaca przodem do swiata.

Dziewczyny... W jednej paczce gratisowskiej z probkami dla dzieci dostalam opakowanie kleiku ryzowego o smaku waniliowym z ksiazeczka o rozszerzaniu diety i tam bylo napisane, ze od 4 miesiaca mozna juz podawac, jesli dziecko wykazuje oznaki, ze ma ochote na cos wiecej niz tylko mleko... Ale czy 4 mies to nie za wczesnie ? Wyczytalam tez, ze to zbedne raczej, bo to tylko taki zapychacz... Co o tym myslicie ? Jestem troche zdezorientowana roznymi informacjami...

WITAM:)

Pogoda blee...

Wczoraj z M spędziliśmy miło wieczór :))

Co dos pania to Marcello śpioch(np.teraz śpi a co niedawno był obudzony i mleczka sie napił hihi)owszem ma więcej czuwania i bardzo fajnie ale ze spaniem nie ma problemu :)
Hałasy niee tam nie przeszkadzają mu ale pewnie przyzwyczajony juz w brzuszku bo przy moich chłopcach o cisze cieżko...owszem nie przesadzajmy ze tu cały czas w domku "basowo"ale no jednak hałasu nie braknie...

Po szczepnieniu dobrze:)ale u nas nie było temp.biegunek przy żadnym smerfie i też dlateog zwykłymi szczepie bo mam do nich zaufanie...

MALEŃSTWO hehe :D

Moja znajoma jak miała 2-3 miesieczna córcię zaszła w ciaże i teraz ma dzieci z tego samego rocznika :D ma córke i synka i niby "rok"różnicy to będą chodzić do tej samej klasy hehe na razie przedszkole :D

zarcik sie udał. właśnie o to chodzilo by się kobitki uśmiechnęły. ;D:-D
no i ciekawe ktora pierwsza. ja planuje za 2-3 lata. lub po slubie. a swoja droga to planujemy powoli i chyba slub w 2015r

Witam:-)
Moja wczoraj spała od tej 15 do 20.30 zjadła i spała dalej do 5 rano:szok::szok::szok::szok: :-) no ale dzis idziemy do lekarza na 15 bo kicha prycha i pokaszliwac zaczyna mierzyłam tempke i miała 37,2 wiec cos sie dziac zaczyna...

Pogoda u nas głupia jakas pada za chwile słonce i znow pada:eek:, dziewczyny za trzy tyg z haczykiem Swieta:szok: :szok: kiedy to zleciało:-)

reklama
No też słyszałam takie historie u znajomych, że jakaś dziewczyna urodziła w styczniu jedno dziecko a w grudniu tego samego roku bliźniaki :rofl2: na szczęście nam taki hardcore nie grozi.

Mój smyk też nie miał w ogóle żadnych objawów po szczepieniu, ani nie marudził, ani nie gorączkował, w miejscu wkłucia też żadnych odczynów. A jest szczepiony wszystkimi szczepionkami dodatkowymi jakie tylko są w kalendarzu szczepień. 6 grudnia zaczynamy drugie dawki, mam nadzieję że też tak ładnie to zniesie.

Kupiłam wczoraj magazyn "twoje dziecko" i mam dobrą wiadomość dla mamusiek butelkowych których dzieci nie chcą pić - otóż tam piszą że teraz już nie trzeba dopajać dziecka na mm, chyba że ma zaparcia albo gorączkę. Jeśli się robi mleko według przepisu, to nie trzeba dopajać. Cudnie, bo Hubert jak kiedyś jeszcze parę łyków wypił, to teraz nawet łyka nie weźmie, poczuje że herbatka i się cwaniaczek niby krztusić zaczyna, złości się i bez mleka nie podchodź :)))

Do góry