reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Stokrotka my już dawno mamy zmienione mleko na bebilon pepti. A jedyne co jem to "suche" bułki albo chleb gotowanego kurczaka ryż ze startym jabłkiem i piję wodę niegazowaną albo sok jabłkowy z miętą i raz zjadłam z mięsa mielonego ugotowanego kotlecika także wyeliminowałam wszystko co jest możliwe a skorupka jak była na policzkach tak jest nadal :-(

Matko święta jak Ty się męczysz - ja tak męczyłam się dopóki nie zaczęły dobrze działać leki na dolegliwości brzuszkowe i odkryłam że młody ma skazę białkową. Dziś powiem Ci że jem już wszystko prócz ciężkostrawnych jak kapusta czy grzyby no i wszystkiego co ma dużą ilość białka w tym oczywiście cały nabiał. My jabłek nie jadamy młody po ojcu ma po jabłkach rozwolnienie ale ładnie przyjmują sie gruszki, banany, jagody, maliny które jem np z kaszą manną na wodzie. A skorupę spróbuj wyleczyć może kremami jak np emolim czy atoperal ? moze ta skorupka u Ciebie też od proszku lub płynu do mycia ? Może spróbuj jeszcze myć buźkę wodą mineralną zamiast przegotowanej wody :confused:

...poszłam po gruszke i tak mi sie przypomniało ze pediatra mnie ostrzegała zeby właśnie jabłka itp obierać ze skórki bo na skórkach często jest chemia która właśnie może powodować uczulenia

Ostatnia edycja:
młody był juz z nami 2x w auchan i 1x w kauflandzie, położna mówiła,żeby nie trzymać dziecka pod kloszem, toteż spacerki uskuteczniamy codzienne

Dziewczyna najpierw stosowaliśmy Atoperal-próbka ze szpitala i on pomógł tylko strasznie wysuszył juniorowi skórę i teraz smarujemy Kremem Specjalnym (to jego nazwa) z Emolium i póki co skórka wróciła do normy, tak więc Bebilonu Pepti jeszcze nie wypróbowałam

No to ładnie jedzą Wasze skarby:-) Ada to tak najlepiej 60/90 ale za to co dwie godziny. Potrafi też 100, a w nocy czasami 120, ale ani grama więcej. Pić nie chce, herbata bardzo jej nie smakuje, trochę woda. Nie wiem ile waży, ale jak się urodziła to miała 50cm, a teraz ma 59.

4 rano pobudka , mała ciagle jeczy , teraz próbuje zasnąć i ryczy, wypluwa smoka .....:wściekła/y::wściekła/y:
wysypki jest wiecej, ale na brzuszku i plecach tylko .... ja juz nie moge ile mozna nie spac i słuchac czyjegos jeczenia .... hellllllllpppppppp !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:rofl2: Mleko mamy cały czas bebiko w dodatku Ha

Ostatnia edycja:
nagapalma, a byłaś z nią u lekarza? Ją coś pewnie boli, przecież nie jęczy żeby zrobić Ci na złość...oj współczuję Ci bardzo ja już bym zwariowała dawno... Trzymaj się jestes wielka!

reklama
Do góry