reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Stokrotka my już dawno mamy zmienione mleko na bebilon pepti. A jedyne co jem to "suche" bułki albo chleb gotowanego kurczaka ryż ze startym jabłkiem i piję wodę niegazowaną albo sok jabłkowy z miętą i raz zjadłam z mięsa mielonego ugotowanego kotlecika także wyeliminowałam wszystko co jest możliwe a skorupka jak była na policzkach tak jest nadal :-(

Matko święta jak Ty się męczysz - ja tak męczyłam się dopóki nie zaczęły dobrze działać leki na dolegliwości brzuszkowe i odkryłam że młody ma skazę białkową. Dziś powiem Ci że jem już wszystko prócz ciężkostrawnych jak kapusta czy grzyby no i wszystkiego co ma dużą ilość białka w tym oczywiście cały nabiał. My jabłek nie jadamy młody po ojcu ma po jabłkach rozwolnienie ale ładnie przyjmują sie gruszki, banany, jagody, maliny które jem np z kaszą manną na wodzie. A skorupę spróbuj wyleczyć może kremami jak np emolim czy atoperal ? moze ta skorupka u Ciebie też od proszku lub płynu do mycia ? Może spróbuj jeszcze myć buźkę wodą mineralną zamiast przegotowanej wody :confused:

...poszłam po gruszke i tak mi sie przypomniało ze pediatra mnie ostrzegała zeby właśnie jabłka itp obierać ze skórki bo na skórkach często jest chemia która właśnie może powodować uczulenia

Ostatnia edycja:
młody był juz z nami 2x w auchan i 1x w kauflandzie, położna mówiła,żeby nie trzymać dziecka pod kloszem, toteż spacerki uskuteczniamy codzienne

Dziewczyna najpierw stosowaliśmy Atoperal-próbka ze szpitala i on pomógł tylko strasznie wysuszył juniorowi skórę i teraz smarujemy Kremem Specjalnym (to jego nazwa) z Emolium i póki co skórka wróciła do normy, tak więc Bebilonu Pepti jeszcze nie wypróbowałam

No to ładnie jedzą Wasze skarby:-) Ada to tak najlepiej 60/90 ale za to co dwie godziny. Potrafi też 100, a w nocy czasami 120, ale ani grama więcej. Pić nie chce, herbata bardzo jej nie smakuje, trochę woda. Nie wiem ile waży, ale jak się urodziła to miała 50cm, a teraz ma 59.

4 rano pobudka , mała ciagle jeczy , teraz próbuje zasnąć i ryczy, wypluwa smoka .....:wściekła/y::wściekła/y:
wysypki jest wiecej, ale na brzuszku i plecach tylko .... ja juz nie moge ile mozna nie spac i słuchac czyjegos jeczenia .... hellllllllpppppppp !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:rofl2: Mleko mamy cały czas bebiko w dodatku Ha

Ostatnia edycja:
nagapalma, a byłaś z nią u lekarza? Ją coś pewnie boli, przecież nie jęczy żeby zrobić Ci na złość...oj współczuję Ci bardzo ja już bym zwariowała dawno... Trzymaj się jestes wielka!

reklama
Do góry