reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Nasza też już w wielu miejscach była, ale zawsze spała, więc nie było problemu. Aha, u M w pracy też była, nie spała i bardzo jej się podobało, szła do obcych na ręce, nie bała się a nawet uśmiechała, to jak na razie tylko ta Biedronka tak na nią zadziałała.

reklama
Witam,
Raz na wozie raz pod wozem.....noc F A T A L N A !!! Ledwo zyje, o 6 rano moje dziecko dopiero poszło spac:wściekła/y: A mnie gardło i uszy bolą, mam nadzieje ze to nie angina:wściekła/y: Bo wczoraj zmokłam, nawet biustonosz mokry mialam i jeszcze grad wielkosci grochu walił mi po twarzy, nic tylko usiasc i płakac. Wszystko mnie denerwuje nawet pies :wściekła/y: Jakis zły tydzien mam. Jeszcze mój tata ma dzisiaj urodziny 65 a mi sie nawet na torta nie chce isc.
O Meżu to juz nic nie wspomne bo jego to bym najchetniej na 24h w pracy zostawiła. Panie Boże patrzysz i nie grzmisz !!

Co do basenu, to ja chodziłam z synem jak skonczył własnie 3 msc, na allegromozna kupic koła do pływania dla niemowlakow w różnych rozmiarach i nie ma mozliwosci zeby dziecko sie wyslizgneło, pozatym woda unosi bobasa a mama tylko go podtrzymuje, teraz to chyba w styczniu sie wybiore.
Do sklepów chodzimy juz dawno, zazwyczaj spi, ale jak sie przebudzi to popatrzy na swiatełka i znowu usnie.

Acha widziałyscie gdzies taki smoczek, gdzie mozna kupic?? Szukałam po allegro ale nic nie znalazłam.
http://fakenszit.pl/obrazek.php?930

Ostatnia edycja:
Witam,
Raz na wozie raz pod wozem.....noc F A T A L N A !!! Ledwo zyje, o 6 rano moje dziecko dopiero poszło spac:wściekła/y: A mnie gardło i uszy bolą, mam nadzieje ze to nie angina:wściekła/y: Bo wczoraj zmokłam, nawet biustonosz mokry mialam i jeszcze grad wielkosci grochu walił mi po twarzy, nic tylko usiasc i płakac. Wszystko mnie denerwuje nawet pies :wściekła/y: Jakis zły tydzien mam. Jeszcze mój tata ma dzisiaj urodziny 65 a mi sie nawet na torta nie chce isc.
O Meżu to juz nic nie wspomne bo jego to bym najchetniej na 24h w pracy zostawiła. Panie Boże patrzysz i nie grzmisz !!

Co do basenu, to ja chodziłam z synem jak skonczył własnie 3 msc, na allegromozna kupic koła do pływania dla niemowlakow w różnych rozmiarach i nie ma mozliwosci zeby dziecko sie wyslizgneło, pozatym woda unosi bobasa a mama tylko go podtrzymuje, teraz to chyba w styczniu sie wybiore.
Do sklepów chodzimy juz dawno, zazwyczaj spi, ale jak sie przebudzi to popatrzy na swiatełka i znowu usnie.

Acha widziałyscie gdzies taki smoczek, gdzie mozna kupic?? Szukałam po allegro ale nic nie znalazłam.
LUBIĘ TO: Zabawny smoczek dla dziecka
Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Straszny ten smoczek no FUJJJ wręcz :/w życiu mojemu synkowi tego bym nie podała :/ ten co TYGRYSEK pokazała na zakupowym(I Love Mamusia)no cudo z Lovi i takowy zakupię :)

ja sie tylko przywitam dzis, w niedziele mam egzamini nic kompletnie nie umie :/ a mała nie da sie uczyc, michal zreszta tez dzis nie mial zamiaru isc spac :baffled:

reklama
stokrotka.af u mnie po pneumo tez było marudzenie :-(

Dziewczyny a czy któraś wybiera się z dzieckiem na basen - macie może jakieś doświadczenia :confused: Zastanawiam się bo jest trochę chłodno i zima idzie i obawiam sie że tym tylko mogę Krzysztofa przeziębić :confused:

Ja się wybieram. Od stycznia/lutego będziemy chodzić. Moja koleżanka ma córkę z września zeszłego roku, chodziła z nią na basen właśnie zimą i jej córka nie chorowała. Było też pełno innych dzieci na tym basenie, myślę więc że nie ma się czego obawiać.

Co do ssania głośnego piąstek - mi terapeutka mówiła żeby to zostawić, tak ma być. Niektórzy rodzice ponoć niedrapki zakładają żeby dziecko nie ssało piąstek, ale to ponoć niedobrze, ma ssać i należy to zostawić.

A nasi mężowie... ja na mojego nie narzekam, pomocny jest i to bardzo, tylko że kurcze dzisiaj go przyłapałam jak dziecku przygotowywał mleko, to sprawdzał temperaturę wody i mieszał tą wodę - ręką :szok: boze chyba tylko facet może wpaść na taki pomysł. Wściekła byłam bo wcześniej głaskał psy i nie wiadomo czego jeszcze dotykał, a rąk nie umył przecież no i tą łapą z zarazkami dziecku w wodzie mieszał. Masakra, jak to trzeba chłopa na każdym kroku pilnować. Teraz zachodzę w głowę czy on tak zawsze? bo często dziecku mleko robi...

Do góry