reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
animka mój jaś też zaczął piąstki ssać.
fasolka poprawiłas humor. muszę się w patelnie uzbroić na mojego B bo ostatnio mam go dosc

megan z tesciowa na mieszkaniu jestesmy wiec chyba troszke popiją (beze mnie bo karmie) ale akurat zbiegnie sie z chrzcinami

Mój mały też czasami ssie piąstki, czytalam, że to normalne zupełnie, bo dziecko w ten sposob poznaje swoje raczki. Gorzej jak zaczyna ssać tylko kciuka, na to nie pozwalam, wyciągam mu z buzi i odwracam uwage, a on zapomina o kciuku, zreszta bardzo rzadko się to zdarza. Jak już ssie raczki naprawdę intensywnie, to wtedy jest glodny i daję pierś.

Dzisiaj Antoś znowu przespał 6,5 godz. jednym ciągiem, a po karmieniu 3,5 jeszcze. Super, oby tak dalej :)

Co do męża, to ja jestem w grupie tych nie narzekających. Mąż chętnie zajmuje się synkiem i resztą prac domowych także. Nawet nie mamy jakiegoś specjalnego podziału prac, widząc, że cos jest do zrobienia po prostu bierze sie za to ten kto ma czas. Odpoczywamy równiez wspolnie. Póki co jest super, łącznie z seksem :)

Co do marketów, itd. to my małego w takie miejsca nie ciągamy na razie, zwłaszcza że jest pora infekcji przeróżnych. Ja uważam ze to nie jest miejsce dla takich maluchów, spacery to tylko na świeżym powietrzu.

Co do smoczka to my nie uzywamy. I tak czytając niektóre posty zastanawiam się po co wmuszać ten smoczek dziecku, które go nie chce?

My z corcia jezdzimy od pocztku po sklepach i galeriach. Na ogol jest spokojna ale nienawidzi Tesco :szok::no:. Zawsze sie przbudzi i wydziera tak ze musze ja nosic wtulona ze tylko jednym okiem zaglada.
Smoczki straszne ;-), przy pierwszym slowa mi odebralo... Kiedys dla syna mialam takie zabawne w ksztalcie slonika i inne , teraz takich kupic nie moge:confused:

E cieniaki jakie okropieństwo, pełen bajer:-)
Wiecie jak ja się czuję, z nosa mi leci Niagara, nade mną trwa jakaś wojna, podejrzewam, że to tylko lafirynda z góry odkurza, ale ja ma wrażenie, że tam mimy przeciwpiechotne co chwile wybuchają. Myślicie, że jest prawdopodobne, że ona odkurza ściany?
Od nośnie kciuka. Pilnować! Mi się kciuk spodobał, nawet bardzo do 4 lat. Rodzice mi rękawiczkę zawiązywali, to sobie dziurę wygryzłam, taką listewkę w zgięcie łokcia mi przywiązali, żebym nie mogła ręki zgiąć, to złamałam. Masakrę mieli, żeby mnie odzwyczaić. A moja kuzynka ma już 41 lat i mogę sobie dać rękę odciąć, że w nocy jak nikt nie widzi to sobie ciumknie, tak się przyzwyczaiła:-D

Ostatnia edycja:
malenstwo czyli wpadamy również na tort ;-)
axarai Ja tez te z zebami kupiłam i kupie jeszcze tego złotego, a z lovi tez mi sie podobaja, czy mi sie wydaje czy one sa podobne kształtem do aventa???
Wygrałas teraz aaaaaaaaaaaahahaha odkurza sciany....ja mysle ze ona nie wie co to odkurzacz :-)

Ostatnia edycja:
kuswa, umarłam ze śmiechu z tej kuzynki co sobie "ciumknie" :-D
ja ssałam kciuka do 6 roku życia, aż miałam cały palec zmacerowany od śliny, ale jaka przyczyna tego jest to nie wiem, może dlatego że nie lubiłam smoczka, a coś trzeba se było possać? :-p

reklama
Generalnie to moja szwagierka ze swoją małą chodziła rok temu i pieluchy ponoć są bardzo wytrzymałe no i na tym basenie to takie zajęcia tylko raz w roku sie odbywają bo właśnie po jakiejś tam specjalnej wymianie wody - też właśnie nie wiem na czym to polega ale ze ponoć wtedy woda jest najlepsza na zajęcia z takimi maluchami. Też sie obawiam jakby to wyszło niby mały lubi sie pluskać ale raczej w ciepłej wodzie a na basenie to wiadomo....

Co do ubrań tez mam deficyt tych ubrań do karmienia z których łatwo jest uwolnić cyca

Na takich zajęciach dla bobasów na basenie woda jest cieplejsza niż normalnie.
A czy poza tym jakoś specjalna jest ta woda to nie wiem.

A co do ubrań do karmienia ja kupiłam sobie specjalne bluzki, tanie jak barszcz i jestem z nich zadowolona.
3 z krótkim rękawem i jedna z długim i od razu karmienie zrobiło się łatwiejsze.
Chodzę w nich non stop i w sumie nic się nie dzieje niedobrego z nimi.
Ja szczerze polecam
Pentelka BLUZKA DO KARMIENIA Producent BAWEŁNA 'M' (2794218955) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Do góry