reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Dzień dobry :-D
Młody zasną o 24 wstał o 4,6, 8 i o 11 zjadł i śpi dalej :tak: a ja wyspana :-D

Dziewczyny kiedy znika ta kreska ciemna na brzuchu ? n nią też są jakieś metody żeby sobie poszła :confused2:
My mamy smoka tommee tippee i też trzeba przytrzymywać czasem młody jak chce to zasysa i jest ok a czasem wypluwa ostatnio uslyszałam ze dzieci "załapują" smoka trochę później jak już nauczą sie że trzeba to trzymać w buzi
Za to Krzysztof nauczył sie nowej sztuczki wypychania jęzorem niesmacznych witaminek :crazy::angry: dostaje ta b6 i kwas foliowy a to w tabletkach jest ja to kruszę i daje ze strzykawki z ociągniętym mlekiem ale one gorzkie wic z herbatą też próbowałam no ale sie nie da on wypycha je jęzorem no i co poradzić :confused2:

reklama
Merlin wybacz ze spytam, ale lekarz polecil podawanie w ten sposob tych witamin? Nie slyszalam o tym ani o potrzebie... Dlatego jestem ciekawa..

Axa no wlansie takie ma, i Kubusia Puchatka (dostal listem z urzedu gminy) i krolika, misia, lalke bez twarzy i tym podobne :laugh2: Ja patent z pieluszka napewno przetesuje. Ze tez wczesniej na to nie wpadlam.

Kocham to forum!

A ja ogladam dokument o tym niesamowitym czlowieku bez rak i bez nog...
Nicholas James Vujicic _No arms.._ No legs.._ No worries!.wmv - YouTube

Maly spi nadal :szok:

Na którejś wizycie z Krzysiem u pediatry odnośnie dolegliwości brzuszkowych, pani zapytała sie czy miałam anemię w ciązy - i miałam z ostrym niedoborem żelaza ale ja po prostu tak mam całe życie i nie wiem jak bym próbowała to zmienić i tak będę miała poniżej normy w ciąży brałam tonę witamin i wpierdzielałam wszystko co podwyższa wyniki. Niestety mimo moich prób i walk mały odziedziczył po mnie tą anemię zrobiliśmy mu badanie krwi i ma lekkie niedobory dlatego musi przyjmować te witaminy a jak skończy 3 mc będzie przyjmował żelazo na razie ma za delikatny brzuszek na tą witaminę ... wszystko to robimy zeby nie miał zaburzenia gospodarki fosforowo - wapiennej

a co do sposobu podawania to sama wymyśliłam bo te witaminy tylko w tabletkach a podać jakoś trzeba

Ostatnia edycja:
Witam poniedziałkowo :-)

Axsari u mnie Dorota jak tylko do pieluchy sie przytuliła to spała odrazu:-pz mała maruda nie jest juz tak łatwo ale zauwazyłam ze jak jej pieluszke dam na uszko i kawałek czołka to szybciej usypia i tak jakby sie uspokajała
ja ostatnio w c&a widziałam takie cuda jak piszesz czyli głowka z takim malutkim kocykiem do przytulania i mam zamiar młodej zakupic bo moja maruda lubi w łapkach pieluche mietolic to dosanie takiego przytulasko-miedlacza:-p;-):-D

Fasolka No kurcze ja też myślę nad tym przytulasko-miedlaczem, co jak co to tego na dwór nie wstyd zabrać:-) Tylko pieluchę łatwiej do prania podmienić, tu trzeba by było mieć ze 2 chociaż takie same kocyki.

Witajcie;-)
Przyznaje bez bicia nie mam siły nadrabiać 3 dni. W weekend miałam zajęcia, a jak wróciłam to z malym i z M chcialam posiedziec, a tu wczoraj mały katar dostał i walczymy z intruzem, zresztą my z M tez coś przeziębieni i boje się zeby małego całkiem nie rozebrało..

Idę nadrobić inne tematy;) Miłego dnia;-)

reklama
Axarai mój starszy syn miał kojkę - to był piesek przytulanka, dzisiaj ma 11 lat i piesek nadal leży na łóżku :-D jest zniszczony i wstretny po tysiącu praniach wyglada jak szmata, ale nie chce wywalic bo twierdzi ze kojka to jego pamiatka.:-D
Dla Majeczki tez mam ten kocyk z główką i tez jestem ciekawa jak bedzie sie nazywac.

Risia dla dziecka polecam:
Baby Medicine Dispenser Dummy + Vapour Inhaler dummy | eBay na allegro tez sa. Albo taki do kontaktu, moja siostra uzywala ten do kontaktu bo jej maly wiecznie katar mial i pomaga, mozna to po całym domu rozmiescic lub tylko w sypialni.
A dla Ciebie polecam STEAM INHALER FOR COLDS COUGHS FLU AND BLOCK SINUSES | eBay
Ja taki mam i jestem zadowolona, fakt ze cena kosmiczna ale warto. Mozna tez dziecku podkladac pod nosek z tym ze trzeba uwazac zeby nie uzywac za mocnych wkladow.
Martyna witaj :-)
Merlin ale dlaczego akurat kwas foliowy? Przeciez jest mnustwo innych witaminek dla maluszkow z anemia juz od 1 dnia zycia. I to w kropelkach. Ahhh i jak bedziecie uzywac zelaza to tez uwazaj bo psuje zęby mleczne (pozniej jest pruchnica i sa takie czarne) Pomysl o tych witaminkach bo to cos nie tak jest z tym kwasem foliowym.
MonalizaWiesz jak to jest jak sie mieszka tysiace kilometrow od rodziny, to jak jest impreza typu komunia czy chrzest to wszyscy na garba do ciebie przylatuja, a ty jak wielblad wszystko musisz udzwignac :wściekła/y:
A ksiedza polaka bierzecie czy Irysa? Bo my Irysa.

My dzisiaj na szczepieniu byliśmy ojjjjjjjjjjj sie popłakała moja ksieżniczka, dostała 2 szczepionki 5w1 + pneumokoki. Mam nadzieje ze jakotako zniesie to dzisiaj w nocy. No i ogladała te jej znamie co ma na buzce. Jak pokazała mi zdjecia jakie to moze byc wielkie to trzymajcie mnie bo zemdleje :szok::szok: Boshe mam nadzieje ze jej takie duze to nie urosnie, bo widac ze sie powieksza - rosnie razem z nią. :((((

Do góry