reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
heheh jak bys pobyła kilka dni u nas to byś zatęskniła za tymi promyczkami:)))choć wczoraj była taka piękna pogoda ze az sie geba smiala sama :) fieranki emek zawiesił u nas taka piekna z kubusiem wisi , okna pomyl, ja ogarnelam reszte i wypralam gondolke i juz gotowi :) wysprzatane wszystko naszykowane tylko czekac :)

Witam sie wieczornie :) noo u nas dzis tez upal, az szkoda bylo siedziec w domku. Pojechalismy calaaa rodzinka nad wode szczegolnie zeby bratanica moga skorzystac z jeziorka:-) ciocia miala dwa parasole kolo siebie i tak sie baraszkowalam:-) troszke nozki wyciagnelam, troszke bylam w wodzie, 4 godzinki dalam rade :-) ale nogi i rece jak balony... :/ i caly dzien pije i sie napic nie moge :/ wstapilismy jeszcze z powrotem do brata na grilla takze wrocilam zmeczonaaaaa obolala az juz zaczelam marudzic i stekac :-D ale wykapalam sie polozylam i juz jaka ulga:-p

Lotka i jak tam skurcze?? dalej takie same?

Jak dla mnie mozecie sie rozpakowywac:-D te co juz moga i chca:-D z checia poczytam relacje z porodow:-D

Witam sie wieczornie :) noo u nas dzis tez upal, az szkoda bylo siedziec w domku. Pojechalismy calaaa rodzinka nad wode szczegolnie zeby bratanica moga skorzystac z jeziorka:-) ciocia miala dwa parasole kolo siebie i tak sie baraszkowalam:-) troszke nozki wyciagnelam, troszke bylam w wodzie, 4 godzinki dalam rade :-) ale nogi i rece jak balony... :/ i caly dzien pije i sie napic nie moge :/ wstapilismy jeszcze z powrotem do brata na grilla takze wrocilam zmeczonaaaaa obolala az juz zaczelam marudzic i stekac :-D ale wykapalam sie polozylam i juz jaka ulga:-p

Lotka i jak tam skurcze?? dalej takie same?

Jak dla mnie mozecie sie rozpakowywac:-D te co juz moga i chca:-D z checia poczytam relacje z porodow:-D
teraz tak co ok 30 min... to raczej nigdzie nie jade ;-)
zobaczymy jak rozwoj sytuacji :-) do tego Maci szaleje za dwoch :-)

jumabe ciesze sie ze Starszak ladnie przyjal mlodsza Siostre, co do tego ze nie zostawiliscie Go w szpitalu to sie zgadzam takie dzieci latwo czuja sie odtracone....dobrze ze mama i M Ci pomagaja jak zostaniesz z 2 sama bedziesz musiala i na pewno dasz sobie rade ja widzialam jak moja P wychowywala 2 sama bo jej M przyjechal tylko na 2 tyg i pojechal dalej do pracy i powiem Ci ze Nas kobiety Stworzyciel tak "zaprogramowal" ze jak wiemy ze musimy to damy sobie rade:* caluski i usciski dla Marysi i Dominika a Tobie i Mkowi jeszcze raz gratuluje:*

Lotka hmmmm nom piekny prezencik by byl:D te skurcze takie nieregularne to moze jeszcze nie te chociaz zycze Ci zeby to juz bylo to bo wiem ze chcesz:) czekamy na info moze w nocy sie cos "ruszy" &&&&&&& czekamy na info

doti jak tam juz po imprezie? o balonach nic mi nie mow hehe postanowilam skoczyc dzis do Bratowej i Filipa pojechalam i tak mi stopy zaczely puchnac ze po godzinie musialam wracac na oklad do domku na szczescie pomoglo a myslalam ze mi skore rozwali:p

*martusia mam nadzieje ze sie odpoczywanie udalo:)ja mialam w planach dzis ta 2 czesc pranka poprasowac ale pozostalo to tylko w planach hehe przez musowe lezakowanie spowodowane spuchnietymi nozkami ale cisnienie oki wiec pewnie jutro sie za to wezme;)

Risia nadal odchodzi?to jak to jest ze codziennie troszke tej galaretki widzisz? bo nie chce tego przegapic heh

kasiaczek zdrowka dla Malenstwa:* no i powodzonka i &&&& zeby sie udalo urodzic w tym terminie ktory sobie wybralas hihi :*

stokrotka ja mam termin na 23 wg OM i tez mysle ze jeszcze 2 tyg i bede rodzila ale to juz bedzie 37 tydzien wiec bezpiecznie, ja ze wzgledu na to nadcisnienie mysle ze mnie poloza wczesniej tylko pytanie kiedy w czwartek mam ktg mam nadzieje ze bedzie wsio oki bo za 2 tyg moj gin dopiero wraca a nie chce zeby obcy decydowal co dalej:/

polisia ja tez juz stwierdzilam, ze od dzis nie bede ryzykowala zakladania i obcinania pozniej palucha jak za bardzo spuchnie:p nie strasz ze juz wszystkie sierpniowki rozpakowane olaboga ....

Future torcik sliczny:) to Ty tez tam uwazaj i mniej sie na bacznosci i oczywiscie &&&&&& i czekamy na wiesci:)

maluszek no super jak masz jeszcze sile na 4 godzinne wypady nad jeziorko mnie dzis chcieli zabrac ale wiedzialam ze bede marudzila i wolalam zostac w chlodnym domku:)

U nas tez upal i tak do srody chyba....nogi tradycyjnie jak balony ale cisnionka ladne:) wszyscy dzis nad jeziorkiem wiec bylysmy chwilke u Bratowej na ploteczkach ale tez dlugo nie wytrzymalam...dziewczyny ratujcie brzuchol mi plonie od tych rozstepow piecze jak cholerka i nie wiem jak to zatrzymac nie trapie bo wiem ze to pogorszy sprawe czy mozna temu jakos jeszcze zaradzic?
Mialam porasowac 2 ture prania ale mialam dzis lenia zostanie na jutro, rano pobranie krwi pozniej do apteki a na koniec musze posciel zamowic i pozniej juz prasowanko oby plan sie udal:)
Zaraz prysznic i spac mam nadzieje ze nocka jak wczoraj bedzie przespana byloby super bo na jutro potrzeba nam pary:)
Spokojnej nocki Lotka i Future trzymajcie sie i dajcie znac jakby sie cos zmienilo przed snem jeszcze tu zerkne;)
Buziaki

mnie dalej pobolewa, ale chyba ide się położyć spatki normalnie.
pobolewa mnie i skurcze mam, jak się "przewalam" albo schylam. muszę odpocząć. Moze przez ten upał.

Lotka - no może dziś Wasz dzien?

Na sierpniówkach ruch jak w ulu. Lada moment tutaj też będzie gwarno :tak:

Ja dziś ponad 4h łaziłam z siostrą po złotych tarasach. Teraz brzuś twardnieje co chwila, ale chyba to nie typowe skurcze, bo nic a nic nie boli, a mają boleć.
Jutro mam ktg i wizytę-liczę na to,że dowiem się czegoś konkretnego. Fajnie było jakbym urodziła we wtorek, bo mam urodziny :-)

reklama
Witam, również marzę już o rozpakowaniu, pomimo, że niezbyt to racjonalne wyjście jest! Im dłużej jedno dziecko mam po tej stronie brzucha, tym lepiej dla mnie! Niestety, moja córeczka w brzuchu ostro szaleje, kopie niesamowicie i niestety to boli, do tego dodajmy nacisk na pęcherz moczowy, bóle pleców, no i mamy marzenie o porodzie! JUŻ TERAZ najlepiej ZARAZ! Niestety wiem, że dzidzia ma swoje prawa i wyjdzie jak zechce!

Zła wiadomość dla tych co mają dziwne skurcze jest taka, że ja w poprzedniej ciąży, miałam takie dziwaczne nieregularne skurcze już dwa tygodnie przed porodem i nie miały one nic wspólnego z bólami porodowymi! Niestety! :no: W karcie mi wpisano później "nieprawidłowa czynność szyjki macicy" - cokolwiek to znaczy!

W każdym razie tym które sobie życzą szybkiego rozpakowania (bo już czas) to tego Wam życzę, a całej reszcie spokojnej nocy, bez zgagi i wędrówek do WC!:-)

Do góry