reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Witajcie.
Risia- piękny tort i na pewno smaczny:tak:
Co do skurczy to myślę,że raczej się zorientujecie ;-)

A ja prawie nie spałam... co chwila się budziłam i dopiero od 6 miałam normalny sen. Tak wygląda każda noc ostatnio i bardzo mnie to męczy.
A objawów jakich kolwiek brak... cisza i spokój. Jutro wizyta i zobaczymy.

Lotka- aby ruszyło &&&
dzieki, no ja juz czekam powoli jak na zbawienie ;-)
Dokładnie, skurczu nie da się przegapić :-D

Lotka - od odejścia czopu możesz urodzić w każdej chwili, ale równie dobrze i za 2 tyg. :-p:szok:

U mnie poród wyglądał tak, że odeszły mi wody więc musieliśmy jechać do szpitala. Tam okazało się, że mam już rozwarcie na 2 cm i zero bóli... Skurcze zaczęły się po jakiś 3h od przyjęcia i poszło ekspresowo. Oby teraz była powtórka z "rozrywki" ;P

Dziewczyny mam nakaz oszczędzania się, ponoć szyjka mi się nagle zaczęła skracać w przeciągu tygodnia, no nic zobaczymy jutro, mam się pokazać i oględziny zrobimy :-D

RiSiA - tort wygląda cudnie!

Adaś ma urodziny 12 września i narazie nic nie planuje bo różnie może być :-D:laugh2:
wiem, ze ten czop nic w sumie nie znaczy, ale jak jeszcze ze 2 tyg to chyba zwariuje hehehe juz teraz sie tylko kulam po mieszkaniu ;-)
hejka
wczoraj nie zaglądałam. dziś poczytałam.
gorąco wróciło i nic się nie chce. Wczoraj obiecałam B że pomyślę o studiach i poszukam informacji o uczelniach i dziennych bezpłatnych kierunkach. Boje się że nie dam rady studiować ale on we mnie wierzy i mówił że mam iść na studia.

RiSiA Torcik super

wczoraj przed snem stwardniał mi brzuch i strasznie rwał mnie kręgosłup pierwszy raz tak miałam. ale przeszło na szczęście. ale ciężko się zasypia.

Lotka czop odszedł?? czyli już niedługo i rozwiążąnie. co nie?

Dziewczyny widzę że już się rozkręca wysyp wrześniówek.
no wlasnie niestety to jeszcze nie takie oczywiste, czekam dalej, moze i sie zacznie...
Witamy sie niedzielnie:)

Risia wow jakie cuuudo zapewnie i smakuje bajecznie Super z ciebie Mama mam nadzieje ze w przyszlosci tez takie mojej Ksiezniczce upieke:p jak tam po imprezce ? pewnie teraz juz zbierasz sily do porodu:)

polisia ja tam sie ksiazkowo nie znam ale wlasnie to stawianie sie macicy, twardnienie brzusia to sa skurcze poki co tylko niekomfortowe a nie bolesne teraz przy koncowce moga byc czestsze bo macica przygotowuje sie do porodu:)

maja z tego co nam polozna mowila to skurcze B-H a przepowiadajace to zupelnienie cos innego:) te 1sze wystepuja po 20 tc a te ostatnie na kilka tygodni lub dni przed porodem roznia sie intensywnoscia, odstepami itp mozna poczytac na necie tego pelna:) szkola rodzenia to fajna sprawa bo do niedawna tez myslalam ze to sa te same skurcze tylko roznie sie je nazywa:p

*martusia ja tam w 3 dni wszystko zalatwie od piatku pranko schlo do wczoraj, wczoraj prasowalam 5 h z przerwami i dzis mi koncowka zostala:p jeszcze jak w tyg przyjdzie posciel to pozostanie zeby przeplukac i gotowe:D

Lotka to wlasnie moga byc te przepowiadajace polozna mowila ze nasilaja sie w nocy a rano przechodza jak reka odjal i w nocy wracaja, podobno pomaga zmiana pozycji lub prysznic jesli nie to warto jednak jechac na IP zeby to sprawdzili bo jak czop odszedl to juz sie nieublagalnie ruszylo:D

stokrotka masz racje lezakuj, odpoczywaj i daj znac czy przeszlo:)

monaliza tulam a moze skoro bole sa tak silne jedz to skontrolowac???

Lilcia i ja dzis przespalysmy cala noc normalnie szok jak obudzilam sie po 5 tej i tak mysle kurcze przeciez ani razu do kibelka nie wstawalam hehe kochana Corcia dala mi pospac po tym prasowaniu tez chyba byla zmeczona i nie uciskala zbytnio na pecherz zeby sobie podrzemac:)dzis pod wieczor koncowka pranka i poki co bedzie wsio:)
Niedziela zapowiada sie piknie tzn upalnie...pewnie pod drzewkiem ja spedzimy u Psiapsiolki bo u mnie w domku pustki wszystko pojechalo nad jezioro a ja calego dnia nie wytrzymalabym na pewno:(

Milej spokojnej niedzieli zmykam do pozniej:)
dzis raczej IP jeszcze odpada, pewnie by mnie odesłali... pojutrze mam imieniny, maz sie smieje ze sobie robie powoli prezent ;-)

Dziewczyny, które jeszcze mają poczkać na rozwój sytuacji
uważajcie i oszczędzajcie się

Jumabe poradzisz sobie, kobiety są bardzo kreatywne :D
oby synka poparzenie jak najszybciej się zagoiło i ospa szybko przeszła
życzę zdrówka dla ciebie i twoich dzieci ;)

A ja dziś imprezowo
póki co porozstawiane wszystko
ale leżakuję z moimi nożnymi balonami
bo potem nie poleżę sobie wcale a wcale...

to chyba tylko u mnie nic sie nie dzieje ciekawego oprocz napierania na szyjke ale to jak duzo chodze. oprocz tego to pare skurczy bylo i to wszystko ale chyba ja mam jeszcze duuuzo czasu :p

nie spalam do 5 rano bo jacys idioci darli sie na cale gardlo po meczu. M tak samo nie spal a o 3:40 wstawal do pracy. :wściekła/y:

Jumabe zdrowka dla synka :) poradzisz sobie na pewno, kobiety sa bardzo kreatywne :)

ide zjesc sniadanko i wstawic pranko Malego. mam dzis przykazane odpoczywac duzo. ciekawe...

Jumabe zdrówka dla synka:)

u mnie co jakiś czas pojawia się skurcz... ale nie jest to pewnie nic groźnego zapowiadajacego szybki poród... czop nadal odchodzi :-D

Witam;) Przeglądałam co tam u Was i chyba wszystko w miarę ok (jak na koniec ciąży;)) - ciesze się;) Szwagierka u nas nocuje ostatnio z mężem bo mają dzieciątko w szpitalu a od nas 60km bliżej jest - biedactwo zachłysnęło się smółką, na razie nic mu nie wykryli złego więc jesteśmy dobrej myśli.

Ciekawa jestem jak duży jest czop śluzowy? nigdzie nie znalazłam takiej informacji a dziś odeszła kolejna porcja ;) strasznie bym chciała urodzić do wtorku żeby mężu był przy nas, bo później 2 tygodnie go nie ma:( Po za tym mam coraz silniejsze i częstsze twardnienia brzuszka, kłucie w kroczu i pachwinie, więc może coś z tego będzie;)

Miłego dnia ;)

a ja tak sobie ostatnio pomyślałam,że do 22.09 to chyba nie dotrwam, ale byle do 38tyg więc jeszcze choć 3 tyg wytrzymać :tak:
póki co wypływa ze mnie tabs na grzybka i nawet bym czopu nie zauważyła raczej ;-)

tatus rozmawial z synkiem zeby nie wychodzil do 18.9 podobno dwa razy odpukal w brzuch i sie zgodzil ;).

nieeee, znowu upaly, dzis 28, jutro 32, we wtorek 28 z burza a ja musze na badanie isc. pocieszajace jest jedynie to ze bede tam w 15min bo niedaleko od domku :)

Siedze wlasnie i skurcze mierze ze stoperem.... chyba cieply prysznic mi sie klania.... ;-) i wcale sie nadal nie nakrecam ;-)
milego popoludnia ;-)

reklama
Hej Mamusie! Mam problem z netem i dlatego tak późno się odzywam :(. Bez netu normalnie trudno żyć..organizacja poległa...wielu rzeczy nie kupilam a czasu coraz mniej. Dzisiaj wykorzystuję sąsiadów i zrobiłam parę zamówień.
W poniedziałek kończę 37TC. Kasiaczek - ja mam podobne objawy..brzuszek twardnieje coraz częściej, w kroczu jestem obolała...zwłaszcza rano boli gdy muszę wstać...albo gdy za długo siedzę.
Aż się boję...torba jeszcze niespakowana. A MAMY JUŻ PIERWSZE MAMUSIE ROZPAKOWANE :O. Chciałabym jeszcze pochodzić z brzuszkiem przez ..hm 3 tyg.
W czwartek mam wizytę..a na początku tygodnia muszę zrobić badania ogólne.
Oj oj....
Lotka - przesylam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry