reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Ja mam pytanie jak tam ze słuchem waszych dzieci w brzuchu. Mój Kacper ma bardzo wrażliwy słuch, pan Laryngolog zaproponował nawet, żeby uczył się grać na jakimś instrumencie:-) Do czego zmierzam, Ada ma chyba też taki słuch, albo jeszcze lepszy, cokolwiek mi spadnie, puknie, to ona od razu puk reaguje, nie cierpi jak wkładam sztućce do suszarki, zaraz skacze. Kacek jak byłam w 8 miesiącu, to skakał jak szalony w kinie na J Bondzie, bo za głośno strzelali, ale Ada to już ewenement:szok: Jak u Was?

reklama
powróciłam bez zęba... samo rwanie na szczęście nie trwalo długo bo kuzyn byl tak łaskawy i zlitował się nad ciężarną:eek: podzielił ząbka na 3 i po kawałeczku powolutku wyrywał... trwalo to jakieś 15-200 minut nawet sam się zdziwil bo rwał mi już zęby, które były tak mocno osadzone, ze rwanie trwało ponad godzinę:szok:obylo się bez nacinania dziąsla i bez szwow. Ogólnie najgorsze standardowo było dla mnie znieczulenie, ale kuzxyn najpierw pozmarował żelem dla dzieci :-Dzeby znieczulić miejsce wkłucia a potem się wkłuwał. I tak bolało...
Znieczulenie już nie działa... boli mnie oko, ucho, policzek:eek:

monaliza moja Corcia tez czesto ma czkawke gdzies czytalam ze to znaczy ze cwiczy sobie plucka ale ile w tym prawdy nie mam pojecia w szpitalu dowiedzialam sie co to czkawka jak zaczela podczas KTG pozniej bardzo czesto poranne KTG bylo z czkawka w tle:p

Lotka widze ze tez zaczynasz przyspieszac hehe dobrze ze Mek sie martwi a co:p

gorgusia wspolczuje i tulam:*

patrysia hehe to Ci Mercel rozrabiaka:pfajny avatarek:p

polisia dokladnie z tymi bluzkami ja wczoraj na wyprzedazy w Pimkie kupilam 2 koszulki za 20 zl i to z postaciami z Disneya ale rozmiar L a druga XL heheh

stokrotka to i tak duzo fajnie ze tesciu z kolega zlozyli, ja czekam na Mka az garderobe zlozy chcialam zeby Go sasiad wyreczyl ale powiedzial ze On sam chce to zrobic bo bedzie wiedzial chociaz ze dobrze zrobione hehe

fasolka wypoczywaj moze wena sama przyjdzie:p

*martusia wspolczuje i tulam zmieniaj chociaz boczki:)a Mkowi to podziekuj za troske i wytlumacz ze jak sie zacznie to na pewno mu powiesz a to ze On tak dopytuje tylko Cie denerwuje niepotrzebnie:p nie szalalam to konieczne bylo butow nie mialam na chrzciny:p tez wypoczywaj:)

axarai a wiesz ze nawet nie zwracalam do tej pory na to uwagi ale zaczne i dam znac:p

Risia najwazniejsze ze juz masz to z glowy:) masz kuzyna sadyste hehe chyba dobrze miec znajomych w tym fachu nawet zelem dla dzieci Cie poczestowal ktory dentysta by to zrobil dla doroslego ktory boi sie wklucia igly:p ciesze sie ze masz juz to z glowy:)

Chcialam sie odmeldowac do niedzieli dzis wieczorkiem wraca M i bedzie do niedzieli takze tradycyjnie odezwe sie w niedziele wieczorkiem nie skrobac mi za duzo:p
A teraz czas na przygotowania wiecie koszenie trawnika, depilacja, henna, maseczka, peeling co sie da chociaz niech sobie popatrzy bo przeciez przez cisnienie nicie z wiekszych rozkoszy:( no ale najwazniejsze ze Go znowu zobaczymy bo nastepnym razem to juz jak bede rodzila wrrrrr a wtedy raczej nie bedziemy sie tulili itp hehe

Takze milego weekendu i odpoczynku uwazajcie na siebie i Brzusie caluski

Asiu miłego tulenia do niedzieli :))))))))))))))

hehehe współwinni :-D

a słyszałyście , że faceci są jak osy , jak nas użądlą to my 9 miesięcy puchniemy :-D

dobre
ale się uśmiałam

Dziekuje dziewczynki za zyczenia dla corci. Dzien minal jej przecudnie, co prawda urodziny urzadzamy w sobote ale goscie niespodziewanie i dzis sie pojawili:-):-):-)Moja mala caly dzien chodzi przebrana w swoja ksiezniczkowa suknie, paznokcie jej mamcia:-)pomalowala, wiec w ogole chodzi jak paw:-D:-D:-D
Risiadzieki za nazwe leku, musze sprawdzic czy tutaj tez jest dostepny, albo jakikolwiek zastepczy.
Doti do konca nie wiem co dokladnie, ale przypuszczam, ze pije sie mleko jak sie zgaga zaczyna. Nigdy nie probowalam tej metody a migdaly, ktorymi sie do tej pory ratowalam, nie dzialaja. Porodu przyspieszac nie chce ale chce wiedziec tak na przyszlosc co robic jakby Olivka sie za bardzo zasiedziala:-):-):-):-)Bo wole szybciej niz pozniej:-):-):-):-)
Co do kilogramow to ja +15 i jest dobrze, bo w poprzedniej ciazy przytylam 23 a teraz juz na szczescie mi to nie grozi.
Rybajak cisnienie do jutra nie spadnie to jedz to sprawdzic
Axaraigratuluje rocznicy slubu. razem mamy sentyment do 8 sierpnia :-):-):-):-)
Jasminumja straego budze jak tylko cos sie zacznie. I to bezwzglednie!!!!!Niech wypije piwo skoro je nawazyl:-D:-D:-D:-D
Aleburhahahaha dobre..........................

no no no
księżniczka dumna ;)
na pewno pięknie wyglądała

witam się
my już na nogach :) ale Sebciu leżał i się wiercił w łóżku dał jeszcze poleżeć mamie:)

ja jak zaczęłam rodzić to M byl na nogach na baczność :-)tzn co ja wstawałam z łóżka to on na baczność :-Daż w koncu mu powiedziałam, ze jak zacznę rodzićź to go obudzę :-D, że nie musi się zrywać za kazdym razem jak wstaję do toalety :-D

wczoraj spotkałam się z koleżanką a ona do mnie "o matko, ale Ci brzuś opadł":szok:

dzisiaj do dentysty aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ale się boję znieczulenia aaaaaaaaaaaaaaaaa moga mi usuwać wszystkie zęby, ale jesten zastrzyk w dziąsło mnie przeraża bardziej niż 10 usuniętych zębów:szok:

coś o tym wiem
ja wolę na żywca pląbować i takie tam
bo jak widzę igłe to mi słabo i dostaje drgawek
strasznie boję się zastrzyków

normalnie nie wiem co się dzieje
od 3 dni aż mnie boli jak siusiu robię
tak jakby mi się rozwierało conieco i po trwa tak dobrych kilkanaście minut

a dziś pofolgowałam - dużo łaziłam, robiłam słoje
i mnie brzuchol boli
ale na szczęście Fasolina się odzywa ;)

jutro kolejna partia zapychania słojów i prasowanie

Witam dziewczynki :-)zas spac nie moge ,a dzis pobiłam rekord w nocnym chodzeniu na siku :szok: ladwo sie kładłam i znowu ..masakra jakas normalnie:no:

Moja tez ma ostatnio czesto ma czkawke kopniakow az tak mocnych brak jedynie przeciaganie i stukanie :-)pewnie miejsca jej juz brakuje:-):tak:

Dzis do mnie przychodzi kuzynka z maluchami 2l i 4l bedzie wesoło :-Di do tego moja suczka wariatka ktora uwielbia dzieci ...

Nie wiem jak wam ale mi sie zaczynaja te dni strasznie dłuzyccccccccccc:baffled:

Miłego dzionka brzuchatki:-):-)

WITAM:)

Zaraz głowę sobie umyje:)

Dzisiaj od rana słoneckzo i mam zamiar wózio wyprać...no jeśli się nie zmieni bo z tą pogodą różnie...

FASOLKA Marceluś też tyle co się przeciaga stuknie a takich kopniaczków jak wczesniej brak...
MARTUSIA ojej współczuje...
RISIA no to dobrze ze już po zebie ani śladu...

U nas dzis tez sloneczko:szok::szok::szok::szok: i nawet ponad 20 stopni:szok::szok::szok::szok:Tylko moj chlop w pracy wiec daleko sie nie wyprawie bo boje sie juz sama kilometry przemierzac w razie czego jakby sie cos mialo zaczac dziac. Przespalam noc hurrrra!!!bylam co prawda siusiac nie raz ale odrazu zasypialam i dospalam do rana. Dzis mam w planie zrobic drozdzowke z rabarbarem i spakowac w koncu torbe do szpitala- jakos zbieram sie zbieram i zebrac nie moge.
Ide robic kawke:-):-):-):-)
Matrusia bardzo wspolczuje ci tej kosci ogonowej bo nie dosc ze i tak przez nasze brzuchale ciezko dobra pozycje zlapac to jezscze ty masz dodatkowe obciazenie. Masakra jakas..
Fasolka dzis jak masz taaaakich gosci dzien minie ci blyskawicznie wiec juz o jeden dzionek mniej... ale wiem co czujesz dlatego tak zazdroszcze Gorgusi...
Risia dobrze ze juz po zabku, ja sie nie odwazylam usuwac teraz. NIENAWIDZE DENTYSTOW!!!Usune ten zab w grudniu, napewno zrobie to w grudniu, bezwglednie zrobie to w grudniu, upije sie i zrobie to w GRUDNIU. Amen

reklama
Hallo Kochane!
Mi lekarz powiedział, że dziecko ma czkawkę, bo ćwiczy przeponę, oraz, że jak sobie popije wód płodowych, bo one mają smak w zależności co zjemy, i dzidzia sobie próbuje:-D,
Mnie dziś od rana meczą jakieś skurczybyki! Są nie regularne, i teraz jakby przechodzą, i się zastanawiam, czy to wczoraj pani doktor mi coś ruszyła przy tej cytologi, bo bolało jak diabli, czy to są jakieś przepowiadające? W poprzednich ciążach nie miałam żadnych przepowiadających, więc nie wiem, czym to się je:baffled:
Miłego dnia Wam życzę!!!!

Do góry