reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

witam dziewczynki

wczoraj ratowałam się apapem :tak:ale dawal radę więc źle nie bylo dzisiaj też boli, ale da się przeżyć...

wczoraj prześledziłam sobie wszystko w play i doznałam szoku bo raz źle mi naliczyli fakturę bagatela 60 zł... na moją niekorzyść - bo wykupiłam abonament, gdzie mialam mieć 50 % na abonament przez 3 miesiące a naliczają mi normalnie i na dodatek mój telefon lączy się z internetem przez 24h... nawet jak ja śpię :szok:od razu wszystko pozmienialam, zlozyłam reklamację na fakturę... masakra jak to człowiek wszystkiego musi pilnować!

Joasiu on wie, ze gdyby nie żel to nie otworzylabym nawet buzi :-Dżeby wkłuł znieczulenie:-D
Miłego spędzania czasu z M :):)

Doti a ja bez problemu mogę mieć i zastrzyki, pobieranie krwi itd ale nie wstrzykiwanie czegokolwiek w dziąsło i podniebienie oj nie :no: Adrianek wczoraj wieczorem majstrował u mnie rpzy szyjce... bolalo jak cholera...zginałam się w pół... i tak się bawił chyba z dobre pół godziny... ale Sebcio też tak majstrowal:tak:

Fasolko a mnie przelatują dni przez palce ale to chyba dlatego, ze tutaj szpital, tutaj wyrwanie i tak przesypiam dni...

Monaliza no ja nie mialam wyboru... bo mi CRP wysokie wyszło i krwinki białe i tam miałam mega stan zapalny... bali się, ze dziecko z sepsą urodzę... ja wolalam teraz niż z dwójką jechać 100 km w jedna stronę...

Axarai co do skurczy to musisz obserwować - ja z Sebkiem nie mialam przepowiadających a własnie skurczami nieregularnymi zaczął mi się poród... najpierw było co 20-40 minut a potem bardzo szybko zrobiły sie co 7 minut...
Mnie jak pobierała cytologie to nic nie bolalo...:baffled: ale cytologię miałam pobieraną w 20 tc...

Future zdrówka

Pauline to ja mam odwrotnie na wszystko mam czas :-D

reklama
Patrysia, no to ja takiego czegoś nigdy nie widziałam. Wody mi zawsze odchodziły w nocy, jak poszłam zrobić siusiu, i tak sobie siedziałam na kibelku i tak leciało i leciało, aż w końcu zaczęłam się zastanawiać, że coś dużo tych siusiów:szok: Z Kamilem jak wstałam, to jeszcze poleciało mi w łóżku, ale z Kacem to już w zasadzie nic nie leciało, jak pojechałam na porodówkę to powiedziałam, że "chyba" wody mi odeszły:-) Wiec może czop wyleciał na kibelku i go nie widziałam.
Rysia właśnie u mnie były takie dziwne, bo zaczynały się od 3 minut, a później były co raz rzadsze!
Ja miałam pobieraną w PL też w 20 tc, i wtedy też mnie bolało, ale doktorek powiedział, że szyjka macicy w ciąży jest wyżej, i taka wygięta, więc musi się do niej dokopać niestety:-)
Powiedzcie mi kochane jak pobierają ten wymaz na paciorkowca? Tu nie ma obowiązkowego, trzeba zapłacić 19 e, ja chce sobie zrobić, ale się boję, że znowu będzie bolała!

Ostatnia edycja:
A właśnie RISIA mnie przypomniała ze ja chciałam pisać o tym pobieraniu cyt. :D

Mnie też nie bolało tyle ze ja na poczatku ciaży miałam..ogólnie nie czułam praktycznie za wiele...

AXARAI ja przy Alanku też nie widziałam i kiedy odszedł tego nie wiem:)pewnie podczas porodu jak wsio wszystko inne ze mnie wylatywało :p

Axarai pobierają łagodniej zakladają wziernik, ale robią wymaz z pochwy :tak: wiec mnie nic nie bolało:tak:

moje dziecko zjadło 2 ryby...i wcina bułę:szok:

Pauline no coś ty. ja w pierwszej ciązy mialam juz od 30 tygodnia wszystko gotowe. no i teraz w zasadzie tez. torba spakowana, kołyska ubrana, fotelik przygotowany, tylko gondole bede musiala założyć, bo poki co mała w spacerówce jezdzi, a stelaż jeden.

ale ja przygotowana musze byc. bo nigdy nie wiadomo.

przyszła dziś paczka a w niej pieluchy, posciel, staniki do karmienia, wkładki laktacyjne, aspirator do noska, ochraniacz na sutki i majtki poporodowe, podkłady itp.
no to za wyjatkiem koszuli do karmienia na zmiane i do porodu i tych dużych podkadów na łóżko dla mnie chyba wszystko, tylko nie mam gdzie spakowac :no:
dzis dla baby bede zamiawiać pościel bo trzeba miec na zmianę, pościel do wózka, kołderke, podusię, kocyk, reczniczek, karuzelkę, smoczek,termometr, wanienkę, ochraniacz na łóżko, jakas firankę...
o czyms zapomnialam?

Future zdrowka jak sie czujecie?
patrysia nowy avatarek? sliczny ten hipcio ale co on robi ta lapka?

ło matko co za ... w rozmowach w toku pt. Nie zmywam tapety przez 2 tygodnie!!!!!!!!!!

buziaki dla wszystkich

Ostatnia edycja:
tygrysek narazie okej, dzieki. bo pogoda się pogorszyla, to mi lepiej. ale brzuch twardy jak skała. ciagle powinnam leżeć. ale się nie da przeciez ...
a jeszcze jutro jedziemy do teściów. o matko jak mi sie nie chce.

reklama
Do góry