reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Dziewczynki poratujcie mnie radą. Chwyciła mnie wczoraj jakaś taka dziwna gorączka 37,5-38,0 st i nie mogę jej zbić paracetamolem, do tego doszły mdłości i wymioty :( Nie jestem w stanie nic zjeść, ale tym się nie martwię tylko tą gorączką. Wszystko mnie boli jakby walec mnie rozjechał ;(

reklama
To wirusowo wygląda... są takie cholerne wirusy, przy których paracetamol nie działa na temperaturę. Moim zdaniem skonsultuj się z lekarzem. Temperatura nie jest bardzo wysoka, ale jednak podwyższona... Nie wiem czy smectę można w ciąży?

idz do gina bo temperatura powyzej 37 i 5 jest juz niezbyt bezpieczna a 38 jest nie bezpieczna...
bobus moze to jelutowka? gorzka herbata i suchary... ale idz do lekarza , ok? bo goraczka mi sie nie podoba!

Bubuś - im szybciej pójdziesz do internisty tym lepiej. Ja przez tydzień chodziłam do pracy z przeziębieniem- aż ledwo mówiłam.Teraz siedzę na zwolnieniu. W sumie nic takiego mi nie przepisano - ale jest lepiej. Internista poradził mi abym nie czekała aż coś się rozwinie ale z byle katarem już leciała do lekarza po zwolnienie.
A co tu dopiero mówić o gorączce !

Też byłam w H&M ciuszki ciążowe zobaczyć ale nie dość, że cena wysoka jak za coś co mam nosić dosłownie chwilę to jeszcze nic co byłoby jej warte. Kupiłam na allegro dżinsy rurki ciążowe za 35 zł (45 z przesyłką), osobno, na innej aukcji za 12 zł z przesyłką wysoki pas ciążowy. Przyszły dżinsy, odprułam wszysty w nie pas bo już na zdjęciach widziałam, że jest niski, do tego jeszcze z gumką u góry a mój organizm gumek na brzuchu nie toleruje i reaguję mdłościami i bólem brzucha. Spędziłam pół godzinki na pruciu, wpasowywaniu szpilkami i szyciu na maszynie i mam w cenie 57zł świetne i mega wygodne spodnie ciążowe, które, jak założę do nich bluzkę czy tunikę wogóle na ciążówkę nie wyglądają (bo pas jest pod spoddem). Są dopasowane już pod brzuszkiem, mogę do nich nosić baleriny, ba nawet gdyby mnie poniosło szpilki, a także kozaki, tuniki, bluzeczki wszystko! :)

hej hej wszystkim po weekendzie!!
A ja w sobotę między zajęciami kupiłam sobie ogrodniczkę z brązowego jeansu, z narysowanym ludzikiem na brzuszku :) pewnie już takie widziałyście, ale normalnie nie mogłam się oprzeć.
Poza tym jutro mam wizytę, bo jakieś bakterie wyszły w moczu, nom i doktorek powiedział, że to infekcja i tab. dowcipne niestety będą :(
Brzucho już mi urosło sporo, nom ale to prawie 15 tydz., i ci bardziej spostrzegawczy dziwnie mi się wczoraj na studiach przyglądali, ale tylko jedna dziewczyna bezpośrednio się zapytała ;)
Mdłości zdarzają mi się już sporadycznie.
Bubuś myślę, że musisz iśc do lekarza z tą gorączką, bo wygląda na to, że Twój organizm walczy z jakimś zapaleniem albo infekcją.

Witam dziewczynki:-)
Bobus ja bym do lekarza poszła dla swietego spokoju.
Ja dzis tez byłam na zakupach weszłam do h&m i porazka spodnie chciałam ale materiałowe troszke elegantsze nie było :-(bluzka jedna mi sie spodobała ale nie było fajnego koloru ,a co do cen to przesadzaja :szok: miałam jeszcze do Fokusa do C&A wejsc na ciazówki ale czasu mi brakło:crazy:.

Pajka ja mam AngelSound i naprawde nie mam problemu w znalezieniu tetna mimo ze to dopiero 12 tydz. Sama sie zdziwilam, ze tak latwo mi to teraz przychodzi. Ale pytalam ginka powiedzial zeby nie przesadzac z uzywaniem, wiec powstrzymam sie do jednego razu w tyg. albo tylko jak sie bede niepotrzebnie martwic bo sobie cos tam wkrece. Ja szczerze polecam, naprawde jestem teraz duzo spokojniejsza
Bubus do lekarza i to w try miga:tak::tak::tak::tak:

reklama
witam sie

cos dziwnie sie czuje tak jakos tak mnie napadło, czy aby wszystko jest ok a tutaj wizyta zamiesiąc...oszaleje chyba...

Na pewno jest ok ale cie rozumiem! Tez jakies takie strachy za mna chodza...

Dziewczynki poratujcie mnie radą. Chwyciła mnie wczoraj jakaś taka dziwna gorączka 37,5-38,0 st i nie mogę jej zbić paracetamolem, do tego doszły mdłości i wymioty :( Nie jestem w stanie nic zjeść, ale tym się nie martwię tylko tą gorączką. Wszystko mnie boli jakby walec mnie rozjechał ;(

Do lekarza hop hop a nie na forum rady szukac! Ja bym do gina poszla. A juz!
trzymam kciuki i daj nam znac co lekarz powiedzial.

Do góry