reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Witam wieczornie :) Ależ jestem pełna! Zaraz chyba wybuchnę! Dziś pojechaliśmy na sushi- tak dobrego jeszcze nigdy nigdzie nie jadłam! Było boskie! Na deser były lody w mc donaldzie, a po powrocie do domu jeszcze kurczak po polsku... Jestem przepełniona, ale- szczęśliwa :D

U mnie wszyscy mówią,że wyglądam jakbym miała faktycznie chłopca pod sercem. Ponoć ładnie wyglądam. Cera mi się mocno zmieniła i teraz mam suchą i skłonną do odwodnienia. Na wieczór idzie krem odżywczy La Roche Posey, a na dzień nawilżający z tej samej firmy. Musiałam zmienić podkład z matującego na nawilżający.

Co do ćwiczeń to ja jeszcze nie mogę, ale jak tylko lekarz zezwoli to coś zaczynam ze sobą robić, bo przyrosnę do kanapy.
Ostatnio strasznie duszności mi dokuczają... pranie wieszałam na 5 razy, bo tak mi było słabo. Ciśnienie maiłam 100/60...

Zrobiliśmy pierwsze zakupy dla Dziecia :) Później obfocę i wrzucę do odpowiedniego tematu :)

reklama
Dzień dobry dziewczynki
Muszę się pochwalić:-):-) Mój TŻ zrobił mi wczoraj świetny prezent. Dostałam od niego zestaw do ćwiczeń jogi i pilatesu (tj gumowa piłka, mata do ćwiczeń, 2x1kg handelki i 2 gumy do rozciągania) Najbardziej się cieszę z tej piłki bo przyda się przy porodzie. Już znalazłam w internecie zestawy ćwiczeń odpowiednich w ciąży. Polecam wszystkim.

Miłego dnia życzę

Ania Kapera - zestaw ćwiczeń nr1 - YouTube
w pozniejszych czesciach sa tez cwiczenia z pilka :)

ja mialam zaczac joge w tym tygodniu z instruktorka ale chyba poczekam na wizyte u endo, bo a noz widelec lepiej sie nie wyginac. wole dmuchac na zimne poki nie wiem co jest problemem.

witam sie

cos dziwnie sie czuje tak jakos tak mnie napadło, czy aby wszystko jest ok a tutaj wizyta zamiesiąc...oszaleje chyba...

Pajkaa, jest OKI. Myśl pozytywnie bo to bardzo ważne. Ja mam wizytę w środę. Jak sobie jednak pomyślę, że następne USG dopiero po 20 tygodniu..to się zamartwiam, bo nie widzę jak się ma mój Skarb. Dlatego oddalam tą myśl. Jest dobrze. Zajadam : kromkę z czosnkiem ;) na przeziębienie,kiwi i pomarańcze. Zaraz napadnę na winogron ;) Dzisiaj mam ochotę na owoce :).
Dziewczyny a wiecie gdzie kupić w przyzwoitej cenie odzież ciążową?
Jestem z Wawy. Do internetu i zakupów przez internet mam dystans :(

Pajkaa- jest wszystko dobrze. odpręż się i pomyśl o dzidzi pozytywnie. Zamartwianie się szkodzi maluchowi. A Ty dostaniesz po tyłku za to stresowanie małego.

Hejka:)
Ostatnio mało pisze bo jakos tak natchnienia brak.
Alan zaziębiony wiec jestesmy uziemnieni w domku:(
Ja chce wiosnę,długie spacerki,bo i ja i synu nie wiemy co mamy ze soba poczac w tym domu.Niech juz choc to przeziebienie małemu przejdzie to gdzies sie autem wypuscimy.
Pajka napewno jest wszystko dobrze,tylko my mamuski juz tak mamy ze sie zamartwiamy.Łatwo powiedziec a sama się schizuje ze z malutkim jest cos nie tak.Nawet zaczełam myslec o tym monitorze tętna tylko boję sie ze jak nie znajde to zejde na zawał.To juz 15 tyg to moze lepiej juz poczekam na te kopniaczki.
Tak myslę co tu ugotowac i nie mam na nic zbytnio pomysła,mężo w pracy to chyba tylko jakąś zupkę ukręce,odgrzeję jak wróci a jak nie bedzie chciał to mu hot dogi zrobię mam i bułki i parówy.
Miłego dzionka laseczki :-)

reklama
A jak zrozmiarami? Zawsze się boję, że będzie za male :(. Kupiłam kremy : MUSTELA do pielęgnacji biustu i na rozstępy - niestety jeszcze nie doszła przesyłka. Troszkę się denerwuję :o

Do góry