reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

To wy dziewczyny to chudzielinki. Ja w pierwszej ciazy startowalam z waga 77 kilo!!!!To bylam dopiero wieloryb a teraz schudlam i startuje z 65kilo wiec nie jest tak zle :-)
Chyba sobie zaraz zrobie ta wrozbe z obraczka:-D

reklama
Ja mdłości wymioty okropnie mialam w pierwszej czyli od godz.dajmy 13 tak do końca aż szłam spac;/i 4 razy zrzędu że ja płakałam az z bezsilności a M mnie wspierał tak mi było źle;/w drugiej też mdłości i wymioty ale już nie tak źle jak w pierwszej ciąży a teraz zobaczymy...

jeju jakie wy chudzinki jestescie....

ja zaczynam z wagá 59.5 :D w pierwszej ciazy przytylam 10 kg mam nadzieje, ze w tej nie przytyje zbyt duzo:)

Patrysia mdlosci dostalam po 5 tc wiec wsio przed Toba:)

Trzeba myslec ze sie nie bedzie miec mdlosci! Ja caly czas sie nakrecam ze nic mi nie bedzie i nie widac zeby mi cos dolegalo:-) wiecej optymizmu dziewczyny!!!
Ja w pierwszej ciazy przytylam 15 kilo i dobilam prawie do 90 kilo!!! A teraz zeby tyle miec to musialabym 25kilo przytyc a to mi chyba nie grozi?!Chociaz kto wie?:szok:

Martusia wieszja np nie wymiotowaøam jak bylam z synkiem w ciazy za to plamiøam i krwawiøam do 20 tc... teram mam mdøosci na szczescie nie ma plamien/krwawieñ, ale lekarka przezorna i mam brac dupka 2x1 takæe róznie bywa mozesz nie miec mdøosci wcale:):) tylko sie ciesz:)

Judith jak sie ma ciaze lezaca to nawet i 40 kg mozesz przytyc, ale obysmy nie musialy w ciazy lezec:)

Pajka no tak masy racje jak przez 8 miesiecy trzeba lezec plackiem to nic nie pozostaje tylko nabijanie kilosow! Ja pierwsza ciaze to latalam jak perszing a tydzien przed cesarka bylismy na wycieszce po lesie :-D
Jakby mi przyszlo teraz tak lezec to nie wiem co by to bylo. Nie moge sobie na to pozwolic, bo przeciez jest Igor i Twx(psiak) z ktorym tez trzeba wychodzic. Napewno nas to nie bedzie dotyczyc, nasze kruszyny sa silne i obejdzie sie bez lezenia:tak:

O rany jakie chudzinki ;-) Ja startuję z wagą 56kg, mam nadzieję że dużo mi nie przybędzie tym bardziej że zbytnio nie mogę jeść, cały czas mnie mdli :/ wpycham na siłę a później mi jeszcze gorzej ;/ ahh te uroki :p

Judith ja sobie obralam - nie jem pasci - chipsy itp... jem zdrowo - duzo owocow... i nie jem po nocach ostatni posilek o 18-19:) w taki sposob udalo mi sie uniknac mimo lezenia zbednych kilogramow :)

reklama
co do tej wagi to na pocieszenie to takie podsumowanie, ostatnio widziałam taką ładną rozpiskę, ale nie mogę znaleźć, w każdym razie to było coś takiego :)

dzidzius 3,3 kg
macica prawie 1 kg
łożysko 0,7 kg
płyn owodniowy 1 kg
powiekszone piersi 0,6 kg
zwiększona ilość krwi 1,3 kg
dodatkowy tłuszczyk itd. 3 kg

nie wiem czy nie pomieszałam, jak coś to poprawcie :) to tak na pocieszenie :)))

a ja dzisiaj nie mogę znaleźć sobie miejsca, jak nie usiąde to mi niewygodnie i oczywiście spać mi się chce :)

Do góry