reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Witam się z samego rana.

pok-
ja rozumiem, choć nie jestem pracodawcą to niestety jego ścisłym doradcą w takich też sprawach i czasem mnie to rozbraja. U mnie w firmie raczej problemu nie ma, zazwyczaj sami Cie wyrzucają na l4, ale ja sobie nie wyobrażam co miałabym robić całymi dniami. Dzieciątka innego nie mam, więc łatwiej tym, ktore już mają swoje pociechy i z nimi chcą spędzać czas. Mieszkam z teściami, więc NIE!!! Jeśli dobrze pójdzie i nie będą dokuczać mi upały to chciałabym tak do końca sierpnia może ;))))

Ja mam strasznie ostre poglady jesli o to chodzi i prosze albo pracowac albo z dziecmi siedziec...
Teraz akurat nie pracuje ale przez poprzednie lata pracy potwornie mńie wkurzalo uprzywilejowanie pracownikow dzieciatych, czasem wrecz przesadne. No ale nic to. Cieszy mnie, ze teraz jestem w bardzo normalnym krju jesli o to chodzi.

pok
- cos czytałam, że mdłości powróciły ? To dobrze, ja akurat sie ciesze , jak je mam...ale ja mam swoja historię, tak sie zastanawiam, któras zdziewczyn pisała cos, o tym, ze ja tez muli i że to przez duphaston i tak sie zastanawiam, czy na mnie on tez tak działa ?Sok pomaranczowy powiadasz - bleeeeeh, ja od dwóch dni jestem na serkach homo - homo nie wiadomo ;-)

Oj sa i chyba nigdzie sie nie wybieraja za to staram sie je ujazmic.
Do 13 lezalam w lozku i na sile przedluzalam sen, bo tak mulilo, ze bym zwariowala inaczej. M przyniosl mi rano do lozka croissanta i tylko go czasem podgryzalam. Pozniej jakos poszlo... Poszlam do fryzjera, spotkalam sieze znajoma w knajpie isie skusilam na lekki lunch. Cale szczescie wszystko mam na tej samej ulicy, na ktorej mieszkam... A! Kupilam jeszcze puszke coli i przez kilka godzinpopijalam po lyczku i to mi chyba zycie uratowalo! Bylam w stanie mieszkaie posprzatac i poprasowac zaleglosci. Nawet obiad zrobilam! Makaronna ostro!
gorzej z piciem, bo nie moge... Plyny mi dobrze nie robia. Dzis na tapecie po raz drugi wyciskany sok z pomaranczy. Ten z kartonu smierdzi sikami...

pok, pamiętam jak jeszcze niedawno pisałaś że zazdrościsz nam mdłości bo ich nie masz, a teraz zazdrościsz tym co mdłości nie mają, weź się zdecyduj dobra? :-D

Chyba nie dam rady sie zdecydowac :)

Co do migren rozumiem! Ja miewam 3 dniowki bardzo rzadko ale przed miesiaczka to norma. Paracetamol nie pomagal mi nigdy w zadnych ilosciach, tylko iuprofen i cukier. A jakis czas temu odkrylam, ze baton i red bull i lezenie.
Poki co glowa bolala mnie raz, najadlam sie, polozylam ibaaaaaardzoduzo pilam ale tylko wodebez gazu (takie rady znalazlam w mojej madrej ksiazce dla ciezranych) i o dziwo pomoglo! Nie szybko ale dalo rade.
kochana! Mysle, ze moje bole glowy przy twoich to pikus (przy tych trzydniowkach nauczylam sie nawet funkcjonowac wmoare normalnie) ale mysle, ze wiem o co chodzi! Jestes dzielna bardzo!

witam sie

Pok nie chce pracować chce wócic z wychowawczeg tylko dla kasy :>) a potem i tak wróce na wychowawczy:)

no u mnie wsio ok:) jest dzidzia i jest serduszko:),

A jak pracodawca sie nie zgodzi na kolejny wychowawczy (absolutnie nie musi), nie boisz sie, ze cie zwolńia jak wrocisz?
To jest wszystko niby legalne a z drugiej strony wydaje mi sie strasznie nie fair i nielojalne. :/ no ale nie mam jeszcze dzieci, wiec perspektywa tez moze mi sie zmienic. ;-)

reklama
Uffff
No w końcu udało mi się doczytac.Miałam zaległosci bo szwagierek się żenił więc balowałam a wczesniej im pomagałam.Od niedzieli wieczora do dzis były dzieciaki od M z rodziny wiec na kompa czasu brak a zreszto to okupowany był przez Pluszaki Rozrabiaki:-)
Ja mam mdłości mniejsze niz jeszcze tydzien ,dwa temu co mnie cieszy ale wszystko jest nadal bllee,przynajmniej jeszcze nie przytyłam jak apetytu brak:tak:A moja waga jak u Karoli 68 przy wzroscie 171.Jeszcze kilka miesiecy temu było 64 ale niestety mi się podpasło przez jesien.Z Alanem przytyłam 26kg i zatrzymałam się na 90 mimo że większosc ciąży pracowałam,na l4 chodziłam na spacerki i byłam dosyc aktywna,nie objadałam się jakos szczególnie,słodkie to naprawde niewiele,ja jeszcze po terminie zbierałam jagody w lesie,myłam okna a kilogramy i tak sobie ładnie rosły.Mam nadzieje że teraz będzie mniej.:tak:

witam z samego rana!!!!

no ja jeszcze we wrześniu mialam 63-64, a później przyszło mi więcej na garnuszku teściowej. Strasznie tłusto gotuje i teraz to mnie od tego odrzuca aż ;) Ale nie ma co ukrywać- te dodatkowe kilogramy to przecież nie z niejedzenia. Póki co mam te cholerne znienawidzone 68 i ciasna garderobę, ale naprawdę liczę na to, że nie przytyję dużo, a jak już to szybko zgubię. ;)

Miłego dzionka

WITAM;)

Na poczatek powtórzyłam ten test z kapusty z porannego moczu który jest z godz.6 rano i ciesze się jak gwizdek hehe wiem wiem to tylko test kapucha HAHA no ale co tam :p

Elegancko na dziołszke;))już wczoraj jenak obgadalismy z dizewuszkami na BB z emój na chłopca nie wyglada jednak i faktycznie:p teraz ciekawe cyz się sprawdzi...

PAJKAA głupie ale czekam na nie...

patrysia- no jak nic dziewczynka, jeśli te testy nie kłamią ;)
a z obrączką robiłaś?

mnie zaczęło coś dopadać, bo w gardle drapie, a teraz jak mnie ścięło to poleciałam do kibelka bo juz myślałam że się będziemy przytulać, ale nic z tego- tylko ciągle mam wrażenie takie ;(

Mama mi robiła(siostrom moim jak i swoim robiła zawsze i sprawdzało się za każdym razem)że córa będzie i synków też(bo wywrózyła mi trójeczkę w kolejności syn,syn,córka);))to tylko wróżby no ale co tam hehe pocieszac się mozna :p

Zdrówka!!

A ja dzisiaj mykne ze smerfami na sanki;))kończe szybciej bo przed 15 ;))

Mama mi robiła(siostrom moim jak i swoim robiła zawsze i sprawdzało się za każdym razem)że córa będzie i synków też(bo wywrózyła mi trójeczkę w kolejności syn,syn,córka);))to tylko wróżby no ale co tam hehe pocieszac się mozna :p

Zdrówka!!

A ja dzisiaj mykne ze smerfami na sanki;))kończe szybciej bo przed 15 ;))
pozazdroscic... Tom w tym roku nie wie co to snieg, w tej chwili czarno i błotnisto ;-( rok temu szalał w zaspach u dziadkow na podkarpaciu, byly sanki, tarzanie sie w sniegu itp....ale pewnie nic z tego nie pamieta...

u Was śnieg? u nas nie ma w ogóle, więc Ci zazdroszczę, bo ja to bym chętnie sobie na zimowy spacer poszła ;)

miłego dzionka dla wszystkich ;)

Śniegu i sniegu u nas ;))ale nie dawno był odwilż gdzie ciapa a nie śnieg ale dzisiaj juz na minusie i popadało ładnie także nie ma co trzeba będzie pójść na trochę;))

reklama
u mnie tez dizs sniegu brak,ale chcoiaz slonkoswieci

podejmuje dzis probe pojscia do pracy, juz nie mam rozstroju zalladka, tylko jeszcze w nocy mnie strasznie jelita bolaly, ale za to gardlo boli mnie jak ch.... oj cos sie obawiam, ze bedzie antybiotyk potrzebny

Do góry