reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Madelaine dorabiam sobie w zakładzie krawieckim u rodziców. Wychodzę do i z pracy kiedy chcę tak naprawdę a wszystko zależy od tego ile mam mobilizacji do pracy. Poza tym jeżdżę wtedy kiedy mam z kim Młodego zostawić. L4 nie wezmę, bo jestem na wychowaczym ;) Poza tym teraz mojego Tatę dorwała rwa kulszowa i nie może się ruszać i mama została sama z zakładem na głowie, więc tym bardziej jej nie zostawię. Pewnie, że staram się oszczędzać i na pewno dbam i będę dbała o siebie :)
Tylko ta ciąża jest jakaś taka... męcząca strasznie. Nie dość że praktycznie nie mogę jeść to wzdęcia mam jak nie wiem po czym, brzuch mi wydyma jak w 5 miesiącu i cały czas jestem zmęczona :/
Poza tym ten mój rozciągnięty po poprzedniej ciąży wzdęty brzuch zaczął się domagać podłożenia poduszki jak leżę na boku :/

A to jak u rodziców to inna piłka zupełnie. Mam doświadczenie w tej materii, bo Przedszkole moje ukochane prowadzę razem z Mamuśką moją.
Ja Ci powiem, że ani wzdęć ani zaparć - przemiana materii lepsza niż przed ciążą.
Mnie wykańczają (poza obecnym stanem chorobowym :-p)tylko pryszcze i w ogóle wyglądam jakoś tak bleeee :tak:;-)

reklama
Witam się sobotnie!
Wczorajszy dzień nie był najlepszy, wymioty i biegunka od samego rana, potem skurcze i wizyta w szpitalu. Na usg wszystko dobrze wyszło... wszystko oprócz kamicy nerkowej (zawsze miałam z tym problem i mam... ale dlaczego gorzej jest w ciąży? z Tycią dzięki nereczkom spędziłam niemal 2 ostatnie miesiące w szpitalu). Dostałam spasmalgon w kroplówce i wróciłam do domu... Oj, dobrze, że to tylko tyle... Bo strasznie się bałam. Recepta do wybrania, zalecenie picia wody w dużej ilości (e, takie znane wszystkim nerkowcom zalecenia). Nie wiem, skąd tylko te skurcze (nerki jednak inaczej bolą i kto jak kto, ale ja to wiem na pewno)... Najważniejsze, że przeszło, a usg nie wykazało nic niepokojącego, ale luteinę dopochwowo mi dali. We wtorek wizyta u mojej gin...

Bubuś, znam ten ból - wzdyma mnie ciągle, wyglądam jakbym była co najmniej w czwartym, piątym miesiącu:dry: Nie ma znaczenia co zjem. Zaparcia... A o poduszce już chyba pisałam... W ogóle ciężka się czuję. Pewnie przez kamicę - znów zatrzymuję wodę w organizmie i szybko mnie wagowo przybędzie.

Witam się sobotnie!
Wczorajszy dzień nie był najlepszy, wymioty i biegunka od samego rana, potem skurcze i wizyta w szpitalu. Na usg wszystko dobrze wyszło... wszystko oprócz kamicy nerkowej (zawsze miałam z tym problem i mam... ale dlaczego gorzej jest w ciąży? z Tycią dzięki nereczkom spędziłam niemal 2 ostatnie miesiące w szpitalu). Dostałam spasmalgon w kroplówce i wróciłam do domu... Oj, dobrze, że to tylko tyle... Bo strasznie się bałam. Recepta do wybrania, zalecenie picia wody w dużej ilości (e, takie znane wszystkim nerkowcom zalecenia). Nie wiem, skąd tylko te skurcze (nerki jednak inaczej bolą i kto jak kto, ale ja to wiem na pewno)... Najważniejsze, że przeszło, a usg nie wykazało nic niepokojącego, ale luteinę dopochwowo mi dali. We wtorek wizyta u mojej gin...

Bubuś, znam ten ból - wzdyma mnie ciągle, wyglądam jakbym była co najmniej w czwartym, piątym miesiącu:dry: Nie ma znaczenia co zjem. Zaparcia... A o poduszce już chyba pisałam... W ogóle ciężka się czuję. Pewnie przez kamicę - znów zatrzymuję wodę w organizmie i szybko mnie wagowo przybędzie.
tak jak piszesz, najważniejsze, że przeszło.... dużo zdrówka zyczę!!

cyniczna, się martwiłam się!! Dobrze, że tylko tyle, źle że w ogóle coś! Ja się właśnie zastanawiam (wiem, że duuuuuuuuuuużo za wcześnie), czy moje problemy z kręgosłupem nie będą wskazaniem do cc...

Witajcie kobitki
Już raz do was pisałam podczytuje was cały czas bo mam nadzieje że dołącze do wrześniowej brygady:tak:

Cyniczna ciesze się że się odezwałaś i że naszczęście z fasolka wszystko ok trzymałam kciuki za was super że jest ok

Kobitki mam kilka pytan do was
Pierwszy dzień ostatniej @ miałam 19.12 cylk trwa 29-30 bardzo bym chciała żeby to bylo to niby mam jakieś obiawy ale nie wiem czy sama sobie tego nie wmawiam.
- mam wrazenie że cycochy sa większe
- podolewa mnie podbrzusze albo jajniki
- wczoraj teściowa zrobiła karkówe na obiad którą uwielbiam a nie mogłam tego zjeść tak mi nie podchodzilo:zawstydzona/y:
- drażnią mnie malutkie rzeczy np ( synek ma straszny katar od 3 tyg i wczoraj jak pociągał nosem ty myślałam że mu zaraz zatkam ten nosek tak mnie to denerwowało a wcześniej nie zwracalam na to uwagi)

Powiedzcie mi co myślicie zwariowałam :-) czy coś jest na rzeczy?
Kiedy zrobić test ?

Mnie wykańczają (poza obecnym stanem chorobowym :-p)tylko pryszcze i w ogóle wyglądam jakoś tak bleeee :tak:;-)
Ja o dziwo mam buzię lepszą niż przed ciążą, a pokazywałam Wam zdjęcie z poprzedniej ciąży.....

Cyniczna martwiam się Babo o Ciebie! Współczuję przejść i strachu :*
Dobrze, że możesz jeść ;) Bo ja to niespecjalnie. Dziś wymiotowałam po szklance herbaty :( Chyba przerzucę się na suchary hahaha

Patrycja ja myślę, że z testem możesz poczekać do dnia następnej miesiączki. Teoretycznie są testy wykrywające ciążę 7 dni po zapłodnieniu (wg informacji na opakowaniu) ale niestety nie zawsze się udaje wykryć tak wczesną ciążę. Objawy (piersi, podbrzusze i rozdrażnienie) równie dobrze mogą świadczyć o zbliżającym się okresie, ale ja trzymam kciuki za fasolcię :D Buziaki i dużo zdrówka!

Mąż zabrał właśnie Młodego do kąpieli. Wcześnie co prawda, ale wrócił od koni i zobaczył jaka jestem zmarnowana i chce żebym odpoczęła...

Ostatnia edycja:
Witajcie kobitki
Już raz do was pisałam podczytuje was cały czas bo mam nadzieje że dołącze do wrześniowej brygady:tak:

Cyniczna ciesze się że się odezwałaś i że naszczęście z fasolka wszystko ok trzymałam kciuki za was super że jest ok

Kobitki mam kilka pytan do was
Pierwszy dzień ostatniej @ miałam 19.12 cylk trwa 29-30 bardzo bym chciała żeby to bylo to niby mam jakieś obiawy ale nie wiem czy sama sobie tego nie wmawiam.
- mam wrazenie że cycochy sa większe
- podolewa mnie podbrzusze albo jajniki
- wczoraj teściowa zrobiła karkówe na obiad którą uwielbiam a nie mogłam tego zjeść tak mi nie podchodzilo:zawstydzona/y:
- drażnią mnie malutkie rzeczy np ( synek ma straszny katar od 3 tyg i wczoraj jak pociągał nosem ty myślałam że mu zaraz zatkam ten nosek tak mnie to denerwowało a wcześniej nie zwracalam na to uwagi)

Powiedzcie mi co myślicie zwariowałam :-) czy coś jest na rzeczy?
Kiedy zrobić test ?

Test najlepiej robić w dniu spodziewanej @. Wtedy jest najpewniejszy. Sama robiłam test chyba tydzień przed spodziewaną @ i wyszedł negatywny (test ciążowy to zdecydowanie nie jest wynalazek dla cierpliwych :-p)
Co do objawów to ja osobiście miałam podobne, z tym że jak wszystkie wiemy objawy zwiastujące @ i te ciążowe są niemal identyczne.
Chociaż u Ciebie jest chyba trochę za wcześnie jak na PMSa...
Pozostaje niestety, ale cierpliwie czekać...

Z opisu Twojego cyklu po moich liczeniach wychodzi, że najbardziej prawdopodobnym terminem poczęcia byłby 3.01.2012... było coś wtedy? :cool2:

madelaine- no pewnie że było :-D od skończonej @ morduje starego codziennie :szok:
a co do obiawów zwiastujących @ to ja ich nie mam dwa dni przed pobolewa mnie brzuch i nic więcej
No wlaśnie najgorsze jest to czekanie :zawstydzona/y:

Dzięki za wszystkie kciuki! :tak::-)
Echhh, się wystraszyłam.........

Patrycja, poczekaj spokojnie do terminu @, bo raczej Ci test negatywny wyjdzie w tym momencie.

Chyba sobie espumisan łyknę... a myślałam, że pierogi ze szpinakiem przejdą bezboleśnie...

reklama
Bardzo bym chciala poczekać SPOKOJNIE ale nie wiem czy mi sie to uda :cool2:
no nic cierpliwość :tak: aczkolwiek bardzo, bardzo bym chciał a synek minimum raz w tyg. pyta kiedy " Mamo kiedy mi dziećko ulodziś bo mi się nudzi i nie mam sie z kim bawić":sorry:

Do góry