Zagłosowane.
A tak poza kotami - co Ty tu robisz o 3:50?? ;-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Zagłosowane.
co do nospy - są różne opinie, oczywiście główna to taka, że z niczym nie należy przesadzac :-) bóle podbrzusza zawsze - w ciąży czy podczas miesiączki są spowodowane skurczami, a jak wiadomo w ciąży one nie są wskazane, więc ja dla swojego spokoju i dla dobra maluszka łykam czasami jedną tabletkę i przechodzi. tak właśnie mi zalecał lekarz.Czesc!
Ja również zagłosowałam.
Kurcze jakos mega rozkojarzona jestem - co mi się nie zdarzalo. Ciekawe czy to jeszcze przez szok czy to juz moj kolejny objaw. Mnie troche boli brzuch, widziałam Lotka, ze lakarz pozwolił brać nospe, czy ona jest zupełnie obojętna??
Dziś jestem ostatni dzień w pracy, jutro wolne więc się wyspie do bolu.
Zastanawiam się czy nie zacząć używać kremów na rozstępy, bo wiem, że mam tendencje, a niby im wcześniej tym lepiej. Kuzynki polecają mi Pharmaceris lub mustele. A wy macie jakieś doświadczenia z poprzedich ciąż???
Ale się ciesze!!!!
Taaaa... chodziłam w poprzedniej ciąży na fitness dla ciężarnych. Jak dla mnie strata czasu i pieniędzy. Nic mi te zajęcia nie dały. Naprawdę. Z ręką na sercu. Zajęcia prowadzone są bardzo powoli, majestatycznie, w żółwim tempie, jest dużo ćwiczeń raczej relaksujących. Porozciągaj się sama w domu. Ponoć siedzenie w rozkroku na podłodze ze stopami założonymi o coś (meble) po 10 minut dziennie zapewnia właściwe rozciągnięcie krocza i uniknięcie nacięcia. Nie próbowałam tego jeszcze, bo przecież na fitness chodziłam... niestety po owym fitnessie nacięcie miałam. Myślę, że oni się trochę boją takie intensywniejsze ćwiczenia prowadzić, bo mogą być komplikacje... jak to u ciężarnych...Dobry wieczór
Czy myślałyście o jakichś zajęciach dla ciężarnych typu fitness? Chciałabym przygotować ciało do zmian ciążowych i porodu żeby uniknąć nacięcia i zastanawiam się co będzie najlepsze. Przy okazji przydadzą się 2 godziny w tygodniu odpoczynku od codzienności
Też kiepsko spałam. Śniło mi się, że siostrzeniec nie żyje (6 lat)... i moja Tycia prawdopodobnie też (przez cały sen znaleźć jej nie mogłam). Oj, nie wyspałam się.Dzień dobry
Ja położyłam się po 1 ale jak zasnęłam to miałam koszmary, jakieś morderstwa na tle seksualnym mi się śniły. O dziwo w senniku i morderstwo i gwałt mają przynieść szczęście
Ja zaczynam latać do łazienki. Dziwne to i trochę za wcześnie, ale odwiedzam toaletę zdecydowanie częściej niż jeszcze tydzień temu.
Czesc!
Mnie troche boli brzuch, widziałam Lotka, ze lakarz pozwolił brać nospe, czy ona jest zupełnie obojętna??
Zastanawiam się czy nie zacząć używać kremów na rozstępy, bo wiem, że mam tendencje, a niby im wcześniej tym lepiej. Kuzynki polecają mi Pharmaceris lub mustele. A wy macie jakieś doświadczenia z poprzedich ciąż???
Ale się ciesze!!!!