reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Masakra, jak mnie mdli...
Judith
, jak nie zjem, to mdli mnie bardziej, ale w sumie z Tycią też tak miałam.
Robię dziś zupę porową. Myślałam, że mam na nią ochotę, ale co stanę nad garnkiem, to mnie cofa:baffled::no::baffled:
Demetrios, mam nadzieję, że mi już cycki nie urosną (choć wiem, że przy laktacji rosną lepiej niż w ciąży i się nie ma co cieszyć, że ich wzrost zatrzymał się na D, skoro karmiąc Tycię musiałam kupić E:szok:...). A wagę mam elektroniczną jakąś taką niespecjalnie markową...
Patrycja 22, szkoda, że się nie udało. Wiem, jak to jest... czekasz i liczysz, że @ nie nadejdzie... i wielkie rozczarowanie, że jednak trzeba kupić podpaski...:crazy:;-):-) Nie martw się, na pewno się uda!!!! Trzymam kciuki za owocne staranka w następnym cyklu.:tak:

A co do brzucha... wzdyma mnie okropnie. Moje ulubione dżinsy zrobiły się trochę przyciasne, albo zwyczajnie niewygodne. Chyba pójdę na strych wygrzebać ciążowe ciuszki, przejrzeć je trzeba i odświeżyć trochę. A tak nie bardzo mam na to ochotę, bo zaraz to odkryje moja wścibska siostra... W ciąży z Tycią wypchało mnie w 11stym tygodniu i wtedy już nie dało się zaprzeczyć, że jestem w ciąży.

Ostatnia edycja:
reklama
witam sie :) nigdzie nie zniknelam.

ja nie wiem czy to, co mam to mdlosci... rano zjadlam pol tosta z serem, pomidorem iketchupem, bo mi sie snil od wczoraj ale do polowy tylko, bo... ble! :crazy: i od tamtej pory nic nie zjadlam.. glodna jestem coraz bardziej ale na mysl o jedzeniu robi mi sie zle... i na nic nie mam ochoty... no moze na pizze! :-D ale z tym musze poczekac na M.

sluchajcie...mam pewien problem i bije sie w piers i glowe, ze nie poszlam dzis do mojej gin.. w nocy mialam tak straszny bol podbrzusza, promieniujacy na plecy, ze az slabo i niedobrze mi sie robilo.. taki troche bol jakbym biegunke miala dostac ale troche jak na @, troche jakby takie parcie.. ale nie do opisania. lzy w oczach, dreszcze... mslalam, ze zwymiotuje. po 20 minutach przeszlo i zasnelam z wycienczenia. zadnych plamien ani podobnego bolu od tego czasu, wiec to moze nic zlego ale balam sie potwornie...
moze ktoras miala cos takiego albo podobnego?albo mnie chociaz ktos poglaszcze na pocieszenie? :-:)zawstydzona/y:

hej moge dolaczyc?

we wtorek ujrzalam dwie kreseczki, ciaza juz potwierdzona przez lekarza,

moje dziecie jak dowiedzialo sie ze bedzie mialo rodzenstwo zajrzala przez pepek i powiedziala dzidzia wychodz i pokazal dzidzi na moja rane po pierwszym cc i powiedziala wychodz tedy, wytlumaczylam malej, ze dzidzia jest na razie mala jak ludzik z kinder jajka i musi urosnac,

oraz ze bedzie musiala oddac swoje lozeczko dzidzi, a ona dostanie nowe, na co powiedziala ok ale ja spie z mama i z tata heh

witam

Patrysia witaj tutaj :) super cieszę się bardzo, ze razem będziemy mam nadzieje wrześnióweczkami :):)

Pok ja tak mialam w pierwszej ciaży - brałam magnez i 3x1 no-spe do tego mialam 3x1 duphaston.

przeczytalam wlasnie o Waszych objawach, ja na szczescie mdlosci nie mam, ale nie moge spac, boli mnie dol brzucha i pachwiny, i piersi tez okropnie bola i moooocnoooo mi urosly

Pok ja tam u siebie też w sumie nie wiem czy mam mdłości czy nie :D ale jakoś mi tak wszystko podchodzi wyżej, jem woooolno kanapki, wkurza mnie owsianka, jak coś zjem słodkiego to mam niesmak, a potem znowu głodna, znowu coś zjem i znowu tam mnie jakoś w gardle ciśnie, ale jakoś niedobrze mi nie jest, tylko dziwnie troszkę.

a co do opisów, to mnie podobnie męczy brzuszek-zółądek, poza bólem pleców resztę miewam, w efekcie kończę w wc z przeczyszczeniem brzuszka. Ogólnie mam wzdęcia, potem zaparcia a potem mnie tak męczy i tak w kólko.

<głaszczę> :)

Cyniczna no mnie też wzdyma, wieczorem to nawet mi się podoba ten brzuszek hehe, ale spodnie nie są za małe, choć czasem mnie wkurza guzik, drażni jakoś.

reklama
Martusia bo z tymi naszymi piersiami jest tak że są albo za małe albo za duże, też zauważyłam że troszkę mi się powiększyły i należe do tych które się cieszą z tego powodu:) i chciałabym choć na chwilę nie móc spać:) Chodzę jak zombii nie umiem się na niczym skoncentrować bo cały czas myślę o kochanej podusi:p

Do góry