reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
doti podczytuje Was w ciagu dnia a na koniec odpisuje nie moja wina ze tyle skrobiecie hihih ale to prawda takie lezakowanie na swiezym powietrzu sluzy mojemu cisnieniu:) ja lozeczko mam zamiar wlasnie zakupic i przewietrzyc tez zeby w ta nowosc Niuni nie wkladac;)
fasolcia mam to samo jak wstaje to toalety to na dole ciagnie jakby Mala juz chciala wyjsc i zanim sie zwleke z loza to troszke mija:/Tygrysek Kochana mam nadzieje ze juz bedzie dobrze ale mi stracha napedzilas wchodze na bb a tam wiesci ze szpitala i info od Ciebie :/ mam nadzieje ze nastepne to beda wiesci z porodowki ale to juz we wrzesniu:)
maluszek wspolczuje ciezkiej nocki, ciesze sie ze juz jest oki:* no to remont na finiszu :D troszke popadalo a pod wieczor juz sloneczko znosne wiec nie jest zle:p
Lotka nom ja tez czekam az juz wszystko bedzie poustawiane poszykowane a wtedy juz na "spokojnie" bedzie mozna czekac na godzine "0" :D
anmika ja nie pomoge w kwestii lekow najlepiej zapytaj lekarza:*
marudka a co powiesz na wstawanie siusiu co 15 min serio hehe zanim nie zasne a leze juz wykapana to co 15-20 min do kibelka:/ dobrze ze juz malo co zostalo:D
alebur a co z axarai przeoczylam cos??
Risia ciesze sie ze masz tam dobra opieke &&&& zeby wszystko bylo dobrze wazne ze Dzidzia jest wieksza i ze jestes pod stala kontrola:*
polisia ja tez sie dopisuje do bolu lewego biodra dzis mala chyba tam lezakuje caly dzien i rozchodzic tego nie moge:( a siuram caly dzien i noc heh udanego wypoczynku uwazajcie na siebie:)
malenstwo no z 2 lepszy pociag...gratki odebrania dyplomku i udanego wypoczynku zycze:)
Future nie strasz to jeszcze za szybko....lepiej daj nam znac bo bedziemy sie martwily &&&&&&
gorgusia nie watpie ze dobre :D to napieranie tez czulam noca az sie wystraszylam krecila ta glowka jakby chciala sie wykrecic z brzusia ale nie, nie to jeszcze nie pora....chociaz u Ciebie to juz moze byc to:D

My dzis znowu lezakowanie i nawet dobre cisnienie tylko po nocce cos podskoczylo , obudzilam sie taka spocona bylo mi duszno czulam sie spuchnieta ale otworzylam okno polozylam sie od jego strony i zsnelam a rano cisnienie podwyzszone ale moze to przez burze i ten zaduch ale juz w ciagu dnia bylo oki:) Mala tez dzis leniwa daje znaki ale takie delikatniejsze nie marwti mnie to bo i ja jestem dzis ospala taki dzien;)
Pokoik juz wymalowany, panele pozone jutro wykonczeniowka:)szafa tez przyjechala ale skrecac bedzie tata dopiero jak M przyjedzie w piatek:) pozniej zakup lozeczka jak juz bedzie wszystko gotowe to oczywiscie w koncu wkleje na odpowiedni watek:)Troszke dzis sie tu dzialo, ale widze ze juz jest oki:)Risia za Ciebie i synka ogromne kciukasy:*
Lecimy cos wszamac i kladziemy sie lulu:)
Dobrej nocki

Ostatnia edycja:
witam po przerwie, nie nadrobię Was dziewczynki
u mnie maskaryczne 2 tyg, własnie sie przeprowadzilismy na Śląsk, TZ wyleciał na kontrakt a ja zostałam w pustym mieszkaniu, zdążyliśmy tylko zmaówić sypialnię, wiecej mebli nie ma :no:
spakowalismy się w 2 dni a bede sie rozpakowywac w 2 tygodnie chyba :wściekła/y:
na dodatek brzuch mi twardnieje, nogi puchna masakrycznie bo non stop zasuwam :no:
nie mam jeszcze nowego lekarza prowadzącego i martwię się,że coś bedzie nie tak :-(
byłam tylko na jednej prywatnej wizycie w calu przedłużenia zwolnienia, miałam usg i niby maly waży około 2300...
w pokoiku dzieccinym stoja pudła z przeprowadzki a w kwestii zakupów to mam "już" pierwszą paczkę pampersów ;-)

co do porodu, skorzystam ze znieczulenia wziewnego bpję sie tej igły w kręgosłup

Dzięki dziewczyny :*
a z tym bólem biodra widzę, że nie tylko ja, nie to żeby mi było jakoś lżej :cool2: ale rozumiem, że chyba trzeba się doturlać jakoś ;D

poprasowałam wszystkie ubranka, ależ tego nakupiłam :szok: pewnie i tak połowy nie założy, ale to nic ;)
szukam jeszcze cienkiego pajacyka, ale na suwak, takiego zewnętrznego, bo mam polarkowy tylko.

Stokrotka współczuję, u nas jedynie przemeblowanie a już mam dość, a do dopiero przeprowadzka!

Gorgusia ale dla lekarza ważniejszy jest ten termin OM, chyba, że coś przegapiłam i u Ciebie inaczej, ale z tego co wiem to oni wywoływanie czy jakiekolwiek kontrole robię po OM, osobiście wg USG ja mam dalszy termin o prawie 3 tyg., ale to mało kogo obchodzi :D tylko om

Heh, tak sobie czytam i śmiać mi się chce, jak co poniektórzy lubią robić wokół siebie dużo szumu
cool2.gif
ot tyle na dzisiaj...

kasia P P, fasolka, ryba 92012, gorgusia,martusia i lotka chyba tez ulzylo Wam, ze tak sobie po mnie pojechalyscie, mam nadzieje, ze tak, zaloze sie, ze kazda z Was tak samo bysie przerazila gdyby sie obudzila z tak mokra bielizna jak ja...

beacia Ty sie oszczedzaj z ta robota, ja tez kocham teraz nektarynki i brzoskwinie, mniam
kasiaczek &&& zeby samotny czas szybko minal
polisia milego wypoczynku
Future moze jedz sprawdzic ten sluz ja pojechalam i sie przynajmniej uspokoilam
joasia ja Tobie tez zycze udanej nocki
stokrotka odpocznij

ja dzisiaj podjechalam z m na wieczor na zakupy do tesco, musialam juz uzupelnic lodowke, i poslizgnelam sie na tej ich zajefajnej posadzce, nogi mi sie rozjechaly i sobie klapnelam akurat spojeniem lonowym na te twarde kafle, przesmiesznie to pewnie wygladalo heh ale mi wcale nie do smiechu bo niezle sie potluklam i teraz to dopiero boli heh
a jakis obcokrajowiec bujajacy sie po Tesco wjechal we mnie wozkiem, i nawet sory, nic, walnal i sobie pojechal dalej

jutro moja Oliwka ma kardiologa na 13.20, prosze o &&&, Dziadek z Babcia z nia pojada, eh dobrze, ze Ich mam

Fasolka złośliwość rzeczy martwych. My w ogóle nie mamy autka, a dopóki ktoś z rodziny dojechałby do mnie to już mogłabym urodzić, więc mamy przygotowany nr taxi i jeszcze trzeba jakąś kasę zostawić :D

Lotka ty się ciesz, że możesz jedną choć czarną, bo ja nie mogę :(

Risia trzymam kciukasy &&&&

Polisia, Jasminum mnie też boli :( najgorzej jak mam się podnieść to tak kolana mnie napierniczają, biodra i każda inna kosteczka oczywiście też, bo jakby inaczej

Asiu to ja naraz czytam i odpisuję, bo raczej 1 raz, max 2 wchodzę i wszystko na bieżąco.
Leżakuj, leżakuj, widzę że praca wre :) super

Stokrotka witam na śląsku :0) Dasz radę ;) nie martw się i nie stresuj :)

A mnie żołąd boli :((((((

a dziś też intensywny dzień - mam dość. W weekend strajkuję. Palcem nie ruszam.

Rano pojechałam do banku - miało być wszystko przygotowane i co... i psinco. Ponad godzinę podpisywania, zamieniamia kont, adresu... Dobrze, że klima była.

Potem real i zapas kawy mrożonej :D, bo nigdzie indziej nie ma :)
a potem liroy i oczywiście opakowani autobusem spowrotem do centrum
i z centrum nic nie jechało coby blisko stawało - ma się to szczęście ;/

a przy okazji w liroyu są fajne kolorowe pudeła z pokrywką za niecałe 10zł, które można układać na siebie. Może ktoś poszukuje.

I tak zawróciliśmy do domu po 6h i okazało się że przesyłki 2 nie odebrane - obiadek i dawaj po przesyłki. Ech... Ledwo żyję.
Ale przyszły mi smacznie pachnące żele pod prysznic, znajoma przesłała 2 pikne ręczniki z kapturkiem i takie tam drobiazgi.
Jeszcze tylko wskoczyć muszę pod prysznic i lulu - ale jak mnie żołąd nie przestanie boleć to cała noc przede mną :(

kasia P P, fasolka, ryba 92012, gorgusia,martusia i lotka chyba tez ulzylo Wam, ze tak sobie po mnie pojechalyscie, mam nadzieje, ze tak, zaloze sie, ze kazda z Was tak samo bysie przerazila gdyby sie obudzila z tak mokra bielizna jak ja...

beacia Ty sie oszczedzaj z ta robota, ja tez kocham teraz nektarynki i brzoskwinie, mniam
kasiaczek &&& zeby samotny czas szybko minal
polisia milego wypoczynku
Future moze jedz sprawdzic ten sluz ja pojechalam i sie przynajmniej uspokoilam
joasia ja Tobie tez zycze udanej nocki
stokrotka odpocznij

ja dzisiaj podjechalam z m na wieczor na zakupy do tesco, musialam juz uzupelnic lodowke, i poslizgnelam sie na tej ich zajefajnej posadzce, nogi mi sie rozjechaly i sobie klapnelam akurat spojeniem lonowym na te twarde kafle, przesmiesznie to pewnie wygladalo heh ale mi wcale nie do smiechu bo niezle sie potluklam i teraz to dopiero boli heh
a jakis obcokrajowiec bujajacy sie po Tesco wjechal we mnie wozkiem, i nawet sory, nic, walnal i sobie pojechal dalej

jutro moja Oliwka ma kardiologa na 13.20, prosze o &&&, Dziadek z Babcia z nia pojada, eh dobrze, ze Ich mam
Marta, Ty nie zalapałas o co chodzi... to Ci wyłoze tak postaram sie delikatnie.
NIKT nie neguje Twojej paniki. Sama posta Twojej kolezanki przenosilam w miejsce, w ktorym bedzie lepiej widoczny. I wszyscy zaczeli sie martwic.
No ale nie zrozumialysmy chyba jednego, po co wysylalas kolezanke, zeby nam dawala znac, skoro w tym samym momencie przez dluzszy czas sama siedzialas na forum, a niby ze nie mialas czasu sie zalogowac, tylko dalas jej znac na gg ze lecisz do szpitala bo nie wiesz co sie dzieje.
No i jak co do czego to jednak nie pojechalas na IP, co w tym momencie ciazy robi kazda spanikowana mama..
Ja tego wszystkiego nie zrozumialam jednak, moze inne dizewczyny maja co innego na mysli, nie wiem...

witam wieczornie

KAsia P mam nadzieje, ze nie mialas mnie na mysli

po badaniach z krwi wyszlo wysokie CRP i krwinki biale czyli jakis stan zapalny i podali mi antybiotyk i dopiero o 18 Zadecydowali o podaniu sterydu bo niestety tak jest ze steryd podwyzsza CRP i zwieksza stan zapalny ale lekarka wybrala mniejsze zlo bo porod w tym czasie bez sterydow nie jest dobrym rozwiazaniem do tego ostaje stert lekow licz na to ze jk bedzie ok to wyjde jutro :p

reklama
Lotka ja rano zalogowalam sie na bb, zostawilam wlaczone, i w tym czasie dopakowywalam torbe, mam 10 letni komp. i rozlaczajacy sie net, i naprawde sporo czasu mi zajmuje zeby tu cos napisac, teraz np probuje juz ktorys raz,
a co tego gdzie pojechalam to do ostatniej chwili nie wiedzialam gdzie pojade, w koncu stwierdzilam, ze lepiej do przychodni, w razie co wysla mnie do szpitala swoim przewozem, a przychodnie i szpital mam w tym samym miescie

RiSiA &&&
pauline ja bylam dwa razy z m, ale na ostatnie planuje isc z mama, bo m z reguly nie ma w tym czasie co mam wizyte, a poza tym to chyba mama pojdzie ze mna rodzic

Do góry