reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Zauważyłam że na mdłości najlepszym lekarstwem jest jedzenie. Mała ilość wystarcza. Ktoś mi narobił smaka na rosołek :cool2: Niestety mam pecha, bo nie ugotuję go sobie. Dopiero wykańczamy dom i nie mamy jeszcze kuchni, więc jadam na mieście... nie uśmiecha mi się to, bo nie mogę sobie ugotować tego co chcę, tylko muszę szukać jakiegoś baru/restauracji i liczyć na to, że gotują tam w odpowiednich warunkach higienicznych... a do zrobienia kuchni jeszcze ponad miesiąc, na razie mamy tylko lodówkę, czajnik i mikrofalę. Ech, fantazjuję tylko co bym sobie ugotowała, gdybym mogła.

Matik2012 - są już dostępne w Polsce testy wykrywające płeć dziecka od 10 tygodnia ciąży. Produkcji amerykańskiej, dostępne na allegro. Dość drogie bo chyba 130 zł, a opinii na temat skuteczności próżno szukać. Te które znalazłam wyglądają na reklamę i są mało wiarygodne, a jak pytałam na jakimś forum to mówili że trafność tego testu jest 50/50% czyli tak naprawdę słabo. Być może wyniki z krwi tych enzymów o których piszesz, byłyby bardziej wiarygodne, ale u nas jeszcze się chyba tego nie wykonuje.
Mnie jest zresztą wszystko jedno jaka będzie płeć. Choć gdybym była pewna że testy działają poprawnie, to pewnie bym kupiła. W końcu i tak już wydałam na podstawowe badania +wizyty lekarskie+leki na podtrzymanie, jakieś 500 zł - a to dopiero 6 tydzień.

reklama
Kasia rosołek już jest i całkiem mi ładnie wszedł do brzuszka:tak:Chętnie bym się podzieliła tylko troszku mamy do siebie za daleko,obawiam się ze nie dam rady dorzucic do Ciebie nawet przy pomyślnych wiatrach:-D
Pamiętam jak ja myslałam co ja sobie nie ugotuje jak juz będę miała kuchnie,a teraz przeważnie żywimy się tym co nasze dziecko,czyli niczym specjalnym bo gotuje pod alergika

Pajka jak wyniki badań? Ciastko z kremem juz mi ślinka cieknie mmm

Beacia a na co Twój dziec jest uczulony?

Kasia a dużo Wam zostało do ukonczenia domu? Drogo Cię ta ciąża kosztuje! Ja wydałam ok 30 na kwas i lutke

Wiecie nie ma co wydawać kasy na test płci . Od 10 tyg można sobie zrobić test z sody. Nie pamiętam dokładnie o co w tym chodzi. Ale sie siusia do pojemniczka i wsypuje sode i jeśli zabuzuje to dziewczynka a jeśli nic sie nie stanie to chłopak albo na odwrót. Mamy sporo czasu to zdążę sie dowiedzieć co i jak.

Pajka kucze to nie dobrze z tymi bakteriami,mam nadzieje że twoja gin rozwiąże ten problem tak by dzidzi nie szkodziło.Trzymam kciukasy.
Bunny nigdy nie słyszałam o tym teście z sody.
A Alan uczulony na pyłki,jaja,kurczaka,cytrusy,orzechy,białko sojowe,konserwanty,seler,brokuł,szpinak,mleczko no i tak bym jeszcze mogła troche wymieniac,ale jest troche lepiej,na Aeriusie fajnie przetrwaliśmy wiosne i lato,poprzedni rok niestety na wziewach,no i z nabiałem jest troche lepiej,przekwaszony toleruje a z jajeczek przepiórcze więc nie ma biedy,nie ma problemu z glutenem także całkiem całkiem te nasze menu;-)

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny !!

Chcialam sie tylko pochwalic, ze 13 piatek jest najszczesliwszym dniem w naszym zyciu. Dzis zrobilam test ciazowy , ktory przedstawil magiczne cyferki 2-3 czyli okolo 4 + tydzien ciazy.

Moj ukochany nadal jest w szoku oraz podzielilsmy sie dobra nowina z naszymi rodzinami.

Bede tutaj zagladac aby udalo nam sie ten okres przejsc lepiej, razem :)

GRATULACJE WSZYSTKIM MAMOM

Ayni gratuluję :)

no więc mam jeść dużo żurawiny, herbatkę żurawinową , zeby te bakterie wyplukać zrobić ponownie mocz i zobaczymy

reklama
Do góry