reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

dziewczyny cos zlego sie dzieje i ide dzis do gina, poki leze i siedze w domu to jest ok, ale jak tylko wyjde na miasto to mam bole, miedzy nogami, w dole brzucha i po bokach z tylu, troche mam takie wrazenie jakbym chodzac dluzej niz 30 sekund musiala sama przytrzymywac to dziecko zeby nie wypadlo, nie wiem, moze przesadzam, moze to szwy po pierwszym cc jak to mowi moj lekarz o kazdym bolu, ale szwow miedzy nogami nie mam a tam tez boli, tylko raz na poczatku ciazy lekarz badal mnie ginekologicznie, potem juz nie, bardzo sie boje, ale mam nadzieje, ze znowu przesadzam,
i pytanie do was co zakladaja jak sie ma rozwarcie? trzeba lezec przy tym zakladaniu w szpitalu? czy to boli?

reklama
witam sie
niewyspana ledwo żywa... masaka jakas
nadal nie mam wyników glukozy chyba się wścieknę...

Ryba ja bym rossmanowskich nie kupowala na sam początek najlepsze są Pampers...Rossmanowskie odparzyły nam pupcie na początku. No i to zależy od wagi dziecka mój był chudzinką i zurzylismy 3 paczki 1

Ale ja nie mam najmniejszego zamiaru kupowac rossmanowych pieluszek, tylko Pampersy, tyle że w rossmanie, bo od dzis są tam fajne ceny na nie, jak juz napisała powyżej Zaanetkaaa :)

mantezowa wspolczuje z tymi fotkami, oby udalo sie odzyskac, ja na szczescie zapisuje na kompie i na pendrive a potem nagrywam podwojnie na plytki

ja bym jednak uwazalam z tym kupowaniem pampersow na poczatek, bo moze sie zdarzyc tak, ze dziec sie do oryginalow przyzwyczai i wlasnie potem te tansze beda go odparzac

witam sie.

mialam isc jutro oddac krew do badan immunochemii, ale pojade w poniedzialek. w ogole dupny dzien. o.

martusia ale to gin musi Cie najpierw zbadac zeby cos zadecydowac o interwencji pessarem jesli o niego Ci chodzi. sama nie mysl od razu ze szpital i w ogole. poczekaj na decyzje. swoja droge powinnas byc badana na kazdej wizycie albo chociaz na co drugiej. trzymam kciuki za Was, bedzie dobrze :)

Martusia ja takie odczucia mialam przy łożysku brzeżnie przodujacym... bolalo mnie krocze, ciezko mi sie chodziło... tak jakbym przed porodem była... teraz nie mam takich odczuc więc mam nadzieję, ze to była wina tego łożyska

Ryba a myślałam, ze rosmanowskie chcesz kupić. Ja bym kupiła 1 opakowanie.

Jeżeli chodzi o pampersy to mysmy przeszli przez Pampers, Dady, Rossmanowskie, Hugges, i jeszcze jakieś i najlepsze są Pampers... moje dziecko nigdy się nie przyzwyczaiło do Pampersów jako firmybo to czy pupa jest odparzona czy nie zależy przecież od tego jak chlonna jest pielucha i co ile się ją zmienia:p
Nam najlepiej na początek slużyły Sleep &play teraz zmienilismy na action baby bo pampersy po zasiusianiu nie są twarde, dziecku wygodnie... a te innych firm mają problemy z chlonnością...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ryba a myślałam, ze rosmanowskie chcesz kupić. Ja bym kupiła 1 opakowanie.

Jeżeli chodzi o pampersy to mysmy przeszli przez Pampers, Dady, Rossmanowskie, Hugges, i jeszcze jakieś i najlepsze są Pampers... moje dziecko nigdy się nie przyzwyczaiło do Pampersów jako firmybo to czy pupa jest odparzona czy nie zależy przecież od tego jak chlonna jest pielucha i co ile się ją zmienia:p
Nam najlepiej na początek slużyły Sleep &play teraz zmienilismy na action baby bo pampersy po zasiusianiu nie są twarde, dziecku wygodnie... a te innych firm mają problemy z chlonnością...

Juz nie jedną taką opinię czytałam i także zamierzam uzywać pampersów cały czas, szkoda dzidzię męczyć jakimś badziewiem, zwłaszcza takiego maleńkiego. A co do przyzwyczajenia to nie bardzo rozumiem na czym miałoby polegać :D dzieć się raczej do marki nie przyzwyczaja :laugh2:

W Selgrosie też jest promocja na Pampers New Baby, też ok. 20 zł kosztują, więc moze w ogóle teraz na te Pampersy będą promocje. Też już myślę o zakupie. Ja na pewno będę chciała wypróbować inne tańsze pieluszki. Mój brat był zadowolony z Biedronkowych pieluszek :-), ale teraz przerzucili się na Huggies, bo wychodzą tylko troszkę drożej niż Biedronkowe. Jedziemy dzisiaj z Mężem do hipermarketu to popatrzymy na pieluchy.

martusia1605, to dziwne, że tylko raz byłas badana, ja jestem badana co wizytę, a jak mam z usg, to lekarz usg też dopochwowo mi robi. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze, trzymam kciuki.

Juz nie jedną taką opinię czytałam i także zamierzam uzywać pampersów cały czas, szkoda dzidzię męczyć jakimś badziewiem, zwłaszcza takiego maleńkiego. A co do przyzwyczajenia to nie bardzo rozumiem na czym miałoby polegać :D dzieć się raczej do marki nie przyzwyczaja :laugh2:

no bo Martusia napisała, ze dziecko do oryginalow moze się przwyzywczaić :)

reklama
Do góry