reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

a mi wszystkie znajome mamusie mówią, żeby zacząć od pampersów
a potem można spróbować tańszych

moja mama i tak przeżywa, że my będziemy używać jednorazowych, a nie wielorazowych
chociaż chciałabym i te i te :D

reklama
witam sie w gronie lezacych luteinowcow :( boli jak nie wiem lekarz powiedzial ze jak nie przestanie to prosto do szpitala

a my dzis mielismy chwile wzruszen bo tatusiek poczul kopniaki malego w koncu i sie poplakalismy oboje ;)

jejku Martusiu tulam Cie bardzo. stosuj sie do zalecen doktorka i bedzie dobrze. badz dzielna! :*

Cześć dziewczyny

Ja dzis późno bo M ma wolne i tak korzystam z radości jego obecności :) On jeszcze walczy z poprawkami remontowymi ... Jutro ma przyjść łóżeczko - pokoik prawie skończony :)
martusia1605 odpoczywaj a jednocześnie zajmuj czymś głowę żeby nie myśleć o tym co złe
*martusia* yhh gratulacje :) to fajne momenty ja dziś drapałam sie po brzuszku a mały oddawał kopniakami :p

Hej
No i pojechal:( buuu ryczalam jak bobr ehhh ale to dla Nas tam pojechal i to chwilowe wiec damy rade ale ciezko tak bez Niego sie klasc do lozka tym bardziej teraz.....

martusia ogolnie to do porodu bedzie zjezdzal raz na m-c a pozniej sie zastanowimy czy ta praca jest tego warta bo to ma byc taka extra kasa, ja wiem ze po narodzinach to raczej Go nie puszcze:/
tulam Cie mocno lezakuj i uwazaj na siebie i Malenstwo :*

amy mnie tam Corcia czesto ostro kopie i wydaje sie, ze chce sie wydostac i takie wtedy wlasnie mam uczucie parcia:)

Sorki, ze nie odpisuje kazdej ale nie mam dzis glowy....
aaaa no bylam dzis na moczu, krwi i glukozie nie bylo tak zle z cytrynka to jak przeslodzona lemoniada obciazenie po 50 g glukozy 104 mg wiec bardzo dobre jedna dobra wiadomosc tego dnia reszta wynikow na wizycie 5-go.

Zegnam sie bo taty laptka zajmuje buziaki Kochane:*

mantezowawpisz w gogle "recovery" znajdzie Ci programy do odzyskiwania plików - ja kiedyś korzystałam i trzeba było wpisać nazwę pliku/folderu i tyle:) jeśli miejsce w którym były zapisane zdjęcia nie zostały zapisane nowymi danymi to powinien je odzyskać

Ja sie na tym nie znam ale mój M jest informatykiem i twierdzi ze tych zdjęc nie da sie odzyskać cos własnie wspominal o zapisaniu nowymi danymi. My nawet nie jestesmy w stanie stwierdzic kiedy te zdjęcia zniknęły.
Przeszukalam dzisiaj starego laptopa i trochę zdjęć w nim znalazłam np z porodu i pierwszych dni życia córeczki.

Pajkaa tez uważam że zdjecia powinno sie wywolywać ale jakos w tym pędzie nigdy nie bylo na to czasu czego teraz bardzo żałuję. Mam wywolanych troszke zdjęć z pierwszych 4 miesiecy córeczki. Jutro jade przeszukac kompa mojej mamy moze u niej jakies fotki znajde zeby mała miala kiedys pamiatki z dzieciństwa

Co do pieluch ja polecam pampers ale ze wzgledów finansowych kupiłam dzisiaj po raz pierwszy rossmanowskie i jestem ciekawa jak moja cora rano sie obudzi ? Z sucha czy mokra pupą i piżamką.

Ja używałam na początku pampersów, potem trochę na zmianę z gaga z tesco w ciągu dnia (ale one są takie dziwne chociaż chłonne. Dada z Biedronki zupełnie mi nie pasowały, Slip and Play też czekałąm kiedy się skończą. Obecnie używamy Baby Dream z Rossmana i jestem zadowolona. Raz miałam też z Lidla te na T (większe paczki) i byłam zadowolona ale one wychodzą drożej niż Baby Dream. Za to te drugie z Lidla na S (małe paczki) to dla mnie była porażka.

Nie odzywam się ostatnio za bardzo bo nie daję rady czasowo jakoś. Podczytuję w wolnych chwilach ale też nie wszystko ogarniam a na pisanie już czasu brak zupełnie.

Trzymajcie się w kupie i jak najdłużej w dwupaku (i trzypaku - misia) i uważajcie na siebie.
U mnie wszystko chyba ok chociaż ostatnio brzuszek częściej mi twardnieje ale tak na chwilę i zaczyna brakować powietrza.
Za to moje dziecko znowu chore: katar, czerwone gardło. Idę z nim dziś do pediatry żeby go drugi raz osłuchała - kazała przyjść bo boi się o niego po tym ostatnim zapaleniu płuc. Na razie obyło się bez antybiotyku ale boję się, żeby dziś nie dała.

Witajcie,
Pogoda wywołuje u mnie ogólnego doła... dziś będzie placzliwy dzień coś czuję.
Mieliśmy jutro na targi mother&baby jechać,ale one są w namiotach pod gołym niebem,więc chyba damy sobie spokój,bo pogoda ma być gorsza jak dziś... a tak chcialam pojechać :(
Do tego mojego M w pracy robią w konia. W maju ciągle był w pracy,miał jeden wolny dzień i przepracowane 260h. Teraz sie okazuje,że nadgodzin mu prawdopodobnie nie zapłacą... szkoda mi go.

reklama
WITAM:)

Ale deszczowo i zimno w Dzień Dziecka:/

Ogień trzeba było zrobić :/

DLA NASZYCH DZIECIACZKÓW !!

dzien%20dziecka.gif

Aby serduszka Wasze
gorące były zawsze jak słońce...
A uśmiech Wasz radosny
przypominał zapach wiosny!!

Wczoraj miałam mega zły humor...dzisiaj już wsio ok:)

Do góry