reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Lotka ciesze sie ze wizyta sie udala i nic w kwestii szyjki sie nie zmienilo:) Ja rowniez od wczoraj zaczelam brac luteine ale dopochwowa. Magnez i nospe.

Gorgusia jesli z ciaza wszystko ok dziwna jest dla mnie czestotliwosc wizyt. Ja mam teraz dopiero co dwa tygodnie gdy pojawil sie problem mojej szyjki.

Mój M stłukł mi ostatnio przy zmywaniu kubek i wysłał mi zdjęcie z zapytaniem
CZY TO BYŁ TWÓJ ULUBIONY KUBEK???
:D na szczęście nie, ale jak nadal będzie tak je tłukł to pewnie i padnie na mój ulubiony :)

Podłogi umyte, pranie się pierze, herbatka wypita, obiad się odmraża
więc chyba czas na jakieś śniadanie.

Ale miałam okropną noc, znów przez ten swój zapchany nos nie mogłam spać i dodatkowo mnie jakiś kaszel z nocy złapał, więc jestem zmierzła...

Własnie przeczytałam ze pampersy w rossmanie jutro mają mieć atrakcyjna cene, nawet tańsze niz na allegro. I w związku z tym mam pytanie: ile trzeba by kupic pampersów tych new baby 1 i 2 tak na początek? Doradźcie doswiadczone mamy :)

Ja przy Starszaku miałam Pampersy 1 tylko jedną paczkę, a potem już 2. Nie pamiętam co prawda czym one się różniły. W ogóle to używałam wtedy pieluszek huggies, bo nie były nic gorsze od pampersów (porównałam) a tańsze. Ale to było 6 lat temu i teraz mnie koleżanka uświadomiła, że to się zmieniło. Ceny obu firm poszły nieźle do góry i ona używa (ma rocznego synka) cały czas pieluszek happy i też stwierdziła, że nie są gorsze od pampersów a tańsze. Nie wiem, nie wypowiem się, bo nie mam doświadczenia. Ale na pewno wypróbuje. A jeśli chodzi o pieluchy, jeśli chcesz kupić na zapas, to chyba aż tak nie da rady. No chyba że masz dużo miejsca, bo tego naprawdę "idą" ilości. Pamiętam, że mi znajoma przed porodem powiedziała, że ok. 14 na dobę - byłam przerażona. Mój przynajmniej tyle nie zużywał, ale gdzieś ok. 8 (o ile dobrze pamiętam), ale to pewnie też od dziecka zależy. Mój jak był malutki spał pięknie, budził się tylko do karmienia i to co 3-4 godziny (szybko sobie tak ustalił) i wtedy miał zmienianą pieluchę bo była mokra. Może jakby mniej spał, to zmieniałabym częściej?

Ostatnia edycja:
Ja zużylam dwie paczki 1 a potem przeszlam na 2. Mialam happy i pampersy wedlug mnie pmpersy sa dla dziecka wygodniejsze bo bardziej miekkie. Inne marki wydawaly mi sie bardzo sztywne. Do dzisiaj uzywamy pampersów ale koszty sa wysokie.

doti Ty piszesz przed 20ta os niadaniu????
ryba ja jestem mega zwolenniczka pieluch z rossmana, sa mega mieciutkie i chlonne, ale to jaki rozmiar i ilosc naprawde zalezy od dziecka, bo jedne mamy rodza dzieci tak jak ja o wadze dobrych dwoch kilo, a jedne rodza dzieci cztero kilowe, i kazde inaczej siusia ale ja mysle, ze minimum 3 paczki na miesiac potrzeba, ja bede na pewno pierwsza paczke kupowac jedynek, bo juz mi lekarz mowil, ze moje drugie dziecko tez bedzie bardzo male

ja sie zegnam na dzis, jutro jade do miasta i nie wiem o ktorej wpadne, buziaki

Hejka, ja dzisiaj miałam dzień pełen wrażeń. Rano (10.20) wizyta u gin., później okulista (do którego mam sie zgłosić w 34 TC), później ortopeda..następnie pojechałam do pracy mając zamiar zawieźć zwolnienie (ale zapomnialam pieczątki ..no i muszę jeszcze raz się pofatygować), pogaduszki w pracy, później spotkanie z koleżanką z którą się nie widziałam 4 lata; następnie pojechałam do oddziału Enelmedu po pieczątkę, później do mojego M-ka i powrót do domu. Okazało się, że znajomy do nas wpadnie i zostanie na noc. Zostawiłam więc chłopaków (z piwem oczywiście) w domu i poszłam do koleżanki. Wróciłam. Mycie i do łózia;) . Chłopaki oglądają Gwiezdne Wojny.

Dzień zleciał mi strasznie szybko.
Życzę dobrej nocy i do jutra :)

Witam się z rana.
Ja spać nie mogę jestem podłamana i beczałam wczoraj caly wieczór bo okazało sie że jakimś cudem wyparowały z kompa wszystkie zdjęcia jeszcze z czasów narzeczeństwa, 6 lat malzenstwa, wspólnych wyjazdów, z narodzin i pierwszych 18 miesięcy naszej corki. Cały czas mi sie chce płakać. Nie wiadomo jak i kiedy to sie stalo bo od przeprowadzki do naszego domu czyli od września nikt z nas nie zagladal w ten folder. Podejrzewamy że to sprawka naszej coreczki, która zrobila to nieswiadomie podczas zabaw z głupim dziadkiem, który na wszystko jej pozwala.
Najgorsze w tym wszystkim jest to że mój M jest informatykiem i przyslowie że szewc bez butow chodzi sie sprawdzilo bo nigdy nie mial czasu żeby zarchiwizowac fotki

reklama
witam sie
niewyspana ledwo żywa... masaka jakas
nadal nie mam wyników glukozy chyba się wścieknę...

Ryba ja bym rossmanowskich nie kupowala na sam początek najlepsze są Pampers...Rossmanowskie odparzyły nam pupcie na początku. No i to zależy od wagi dziecka mój był chudzinką i zurzylismy 3 paczki 1

Do góry