reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Patrysia - dziękuję w imieniu mojej Malutkiej :)

ŻYCZĘ NASZYM MALEŃSTWOM DUŻO..DUŻO ZDRÓWKA I JAK NAJLEPSZEGO ROZWOJU...SPIESZCIE SIĘ POWOLI ;))) A POZOSTAŁYM DZIECIOM SPEŁNIENIA WSZYSTKICH MARZEŃ

Merlin - to pokoik już gotowy?
martusia1605 - odpoczywaj, oszczędzaj się, trzymam &&&&&&&&&&&&&&
Gorgusia - ja się na targi wybieram. Wczoraj na szkole rodzenia położna zachęcała i opowiadała, że można ładne rzeczy kupić, dowiedzieć się coś o nowinkach...
Co do męża - to współczuję! Kaska, zwłaszcza za nadgodziny, zawsze lepsza. A może chociaż dadzą Mu dni wolne?

Dzisiaj pada..pada..pada.. i mój nastrój był kiepski. Pogadałam z M-kiem i już troszkę lepiej. Zaraz zrobię sobie drzemkę.

Dziewczyny jak myślicie, w którym tygodniu najlepiej iść na USG 3D/4D?

Na temat pieluszek się nie wypowiadam - nie mam zielonego pojęcia które dobre, które nie. Zacznę chyba jednak od Pampersów.

reklama
Dziewczyny jak myślicie, w którym tygodniu najlepiej iść na USG 3D/4D?
.

Ja byłam w 23 tygodniu na 3d i to było coś niesamowitego. Tego dzidziolka było tak wspaniale widać, lekarz nagrał wszystko na płytę i wydrukował mi zdjęcie. Mam wspaniałe zdjęcie głowy, gdzie buźka wygląda niesamowicie - widać już normalnie małe dziecko. Moja szwagierka nie mogła się napatrzeć. :tak:

Ja byłam w 23 tygodniu na 3d i to było coś niesamowitego. Tego dzidziolka było tak wspaniale widać, lekarz nagrał wszystko na płytę i wydrukował mi zdjęcie. Mam wspaniałe zdjęcie głowy, gdzie buźka wygląda niesamowicie - widać już normalnie małe dziecko. Moja szwagierka nie mogła się napatrzeć. :tak:
a mozesz wrzucić na you tube czy np. wrzutę i pokazac?chciałabym zobaczyć jak wyglada maluszke w brzusiu :))

A ja odnosnie ubierania dzieciaczków bo jestem zielona... Powiedzmy, że na początek, w domu dziecko ubiera się w body i pajacyka. A czy wtedy skarpeteczki też są potrzebne jeszcze? A co ze spacerkami w taki powiedzmy jesienny dzień? Do wózka w co się dziecko ubiera? Kombinezon, spiworek? A pod spód? Czy w ciągu pierwszych 3 m-cy przydadza się jakieś sweterki, spodenki? Czy jakieś cieplejsze rzeczy kupujecie na poczatek, np. cieplejsze pajacyki czy własnie sweterki, bluzy? A powiedzcie laikowi, w czym taki maluszek śpi? Jak w rożku to co powinien mieć założone? Wiem, dużo pytań na raz
smile.gif
Wiecie co, im bliżej porodu, tym więcej obaw mam, że nie będe umiała zająć się moim synkiem tak jak bym chciała... nie wiem w co ubierać, jak kąpać, karmić, itd., nie wiem nic... mam zerowe doświadczenie, do tej pory nawet zbytnio podejścia do dzieci nie miałam, ale mam nadzieję, że nasze upragnione dziecko to zmieni.

RYBA grunt to nie przegrzać dziecka i sprawdzasz po karczku jakie ciepło ma:)ja np.ubierałam tak jak napisałąś i plus do etgo skarpetusie(zawsze):)co do dworu to zależy jaka jesień nas czeka:)kombinezon to już jak na prawde jest zimno wczesniej nie...np.Domiś urodizł sie w październiku i było nie za zimno taka fajna jesień wtedy była i miał ubrane to co np napisałaś czyli body kalesonki i teraz paputki dresik cieplejszy i tyle:)a no i wiadomo czapeczka no i przykryte kocykiem było we wóziu:))ja nie ejstem zwolennikiem przegrzewania dzieci to nie dobre!jak i ciemieniucha kocha przegrzanie o tym pamiętaj:)

hejka:)
To i ja sie odmelduje bo ostatnio mało piszę:zawstydzona/y:
Synus zasmarkany odrobinke,mnie troche gardło boli ale ogólnie jest dobrze.No moze z małym ale ze czuje sie juz strasznie cieżka i jakas taka rozlazła.Brzuchol juz duzy ,wszyscy co mnie widza mysla ze wiecej juz w ciąży jestem a i ja mimo zadzierania brzuszka na slepo ostatnio sie goliłam bo mam problem z zajzeniem tam co urosło:-DAle nogi sama wycieram a z Alanem pamietam Artur mi to robił pod koniec czyli jeszcze nie jestem taka niezdara:-D
gorgusia szkoda tych nadgodzin,ani czasu dla Ciebie nie miał ani kasy ach szkoda słów na to złodziejstwo.Wiem jak ciezko po tyle godzin pracowac bo ja własnie po tyle na miesiac charowałam a nawet i po 280-300h.Człowiek wykonczony a najbardziej mi było Alanka szkoda ze bez mamy sie chowa,nie chciałam zmieniac bo chciałam drugie dziecko i swiadczenia w razie co na zwolnieniu,a nie wszedzie rejestruja od razu w nowej pracy.
Nad tymi targami i ja sie zastanawiałam bo interesuje mnie temat ,,warsztaty chustowania,,poduczyłabym sie bo nie znam chustowej mamy i nie mam od kogo podpatrzec.I jeszcze ta pogoda a na służewiec tak mi sie troche nie chce jeszcze pewnie sama bo Artek w pracy,wiec raczej odpada.
A Ty nie mozesz wybrac sie w niedziele ma byc chyba ładna pogoda a to ma byc 2-3 czerwiec.
martusia tulam,kładz sie i dbaj o siebie i oby nie szpital bo dziecko w domu to ciężko by było:-(
mantezowa współczuje tych zdjec,ja tez mam nie wywołane od prawie dwuch lat cos sie zebrac nie moge.I tez nam nie pozgrywane i w sumie to nawet nie wiem czy mam wszystkie po ostatniej awarii bo duzo rzeczy straciłam po czyszczeniu.
jumabe zdrówka dla synka.Biedaczek czesto Ci słabuje widze:-(
Pada i pada i nie zapowiada sie na lepiej a moje dziecko chce na dwór bo dostał wczoraj zjeżdzalnie i chce isc zjezdzac.Mama z siostra sie dorzuciły i ma juz prezent na urodziny lipcowe. LITTLE TIKES WIELKA Zjezdzalnia NEW+ MEGA GRATISY! (2313965025) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

patrysia* na necie można mnóstwo takich filmów lub zdjęć znaleźć i są często podpisane w którym tygodniu były robione:) Idąc na takie usg musisz być przygotowana że nie zawsze dzidzie pięknie widać - u mnie maluszek "za bardzo" się przytulił do łożyska i buźka nie była zbyt wyraźna - zdjęcia "ładnego" nie mam ale na filmie widać wyraźnie raz nosek raz uszko itd. równocześnie wszystkiego się nie dało bo zawsze było mniej lub bardziej zasłonięte łożyskiem

reklama
Do góry