reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

dziękuję Dziewczyny za porady i wsparcie, właśnie wróciliśmy że szpitala z ostrego dyżuru gin-poł. musiałam poczekać troszkę bo przyjechała Pani której odeszły wody i jedna Pani na KTG. weszłam w końcu, pogadaliśmy sobie z doktorkiem na temat powodu mojej wizyty (doktorek młody ;)) i dostałam zaproszenie na fotel. z szyjką ok, z dzieckiem też bo od razu USG mi zrobił, machało do nas rączkami :) koniec końców ustaliliśmy że to perystaltyka jelit się odzywa a na ruchy dziecka muszę jeszcze poczekać. powiedziałam też że czasem boli mnie brzuch i w okolicach jajników przy wstawaniu, doktorek zapisał nospę 2,3 razy dziennie i magnez. zdecydowałam się pojechać bo nie dość że w histerię wpadłam to naprawdę się przestraszyłam a jestem zdania że lepiej sprawdzić 15 razy więcej niż o raz za mało.

teraz już jestem spokojna :) ale takich przeżyć nie życzę nawet najgorszemu wrogowi...

reklama
witam sie i ja wieczorowo, ja dzis bylam w zoo z moimi Rodzicami, ale ogolnie bylo super, mala jezdzila na kucyku, w ogole sie nie bala i nie chciala zeby ja trzymac, karmila kuzki i lamy, i w ogole byla przeszczesliwa, ja troche mniej bo na prakingu mielismy stluczke tzn moj Tata walnal jednej babce, siedzialam z tylu, oczywiscie madra bez pasa no bo w ciazy przeciez nie trzeba :no::wściekła/y: no i kuzwa boli mnie gorny odcinek kregoslupa! a babka z poszkodowanego auta to juz w ogole mnie rozwalila miala sredniej klasy auto, i doslownie nic jej sie nie stalo poza odbitym lakierem, zero wgniotek, a odbicie mialo w sumie moze jakies 5zm i zazyczyla sobie 300zl :szok:
jutro rano bede odsypiac a po poludniu jade do ginekologa, bedziemy sie umawiac na polowkowe usg, a potem na grilla do szwagra na dzialke ogrodnicza na 18ta

kasieq wspolczuje pogody
doti na plot wlasciciele nie maja kasy, uwazaj z ta mrozona herbatka zebys sobie gardelka nie zalatwila
marta to bardzo dobrze ze sie uspokoilas, to bardzo wazne w ciazy

dla reszty buziaczki :)

Ostatnia edycja:
czesc kwiatuszki moje :-D:-D:-D

pogoda dopisała, jestem wreszcie opalaona ( przestałam być bladziochem ) ja się opalam, ale z przykrytymn brzuszkiem i tak umiarkownie w półcieniu .

marta - cieszę się bardzo, że z dzieckiem wszystko okej, ja ruchy poczułam dopiero po 18 tyg :) Są różne dni , od wczoraj mała się bardzo udziela, a sa dni kiedy bardzo dużo , nie wiem od czego to zależy, od nastroju chyba ;-):-D

dziewczynki magnez plus B6 forte taki rozpuszczalny do picia mozna - co nie ??????????:rofl2:

Witam w ten upalny dzionek:-).Ja poleguje cały czas ,dzis jestem sama z moja suczka ktora nie dosc ze cieczke pierwsza dostała to jeszcze mi wymiotuje od rana:wściekła/y: wiec co jakis czas musze wstac i sprzatnac za nia :crazy:biedna moja nawet nie denerwuje sie na nia tylko mi jej zal .

Ciepło niemozliwie wiatraczek w ruchu bo oszalec mozna ,ja teraz jak leze to bardzo wyraznie czuje ruchy dzidzi a wiercipieta z dzidzi jest i zarłoczek bo jak zjem to dopiero sie uaktywnia wtedy :laugh2:.Ale takie wyrazne ruchy to tak od ok dwoch tygodni czuje.

Miłego dzionka dziewczynki:-D

witam sie u nas mega upal, u mnie na tarasie 45 stopni
shocked.gif

kregoslup boli tylko troszke daje rade ogolnie, dzis mielismy isc na grilla na 18ta ale raczej d... z tego wyjdzie bo m pracuje do 18.15 i jeszcze zakupy musi zrobic, a ja mam dzis wizyte u gina miedzy 17 a 18ta

Marta dobrze, że z maluszkiem wszystko okey :) nie martw się, ale fakt, lepiej sprawdzić, bo przecież maleństwo czuje nastroje mamusi! :)))

Martusia dobrze, że nie stało się nic poważnego, a co do pasów, ja akurat jestem zadania, że trzeba jeździć i już, bez względu na niewygodę będę jeździć w pasach do końca i nie wyobrażam sobie inaczej.

Nagapalma no my też złapaliśmy ciut słońca, zdecydowanie lepiej! :D co do magnezu to u mnie babka mówiła by bez b6, ale w sumie nie wiem czemu, w aptece kupiłam sam magnez oraz taki do picia też i sobie raz łykam raz piję :D ten do picia ma niższą dawkę magnezu więc zwróć na to uwagę :))

Fasolka odpoczywaj :) a co do maluszka, oj tek mój też po jedzeniu jest aktywny! :D ale jak głodny to też hehe

Miłego dnia Wam życzę!
u nas słonko, odpoczynek, lenistwo i bardzo mi się to podoba! :D

U mnie dzis dalej slonecznie :) wczoraj caly dzien nad woda, grillowanko :) a dzis przed wizyta zakupy, potem pakowanko :) wyjezdzamy na majowke :) trzeba skorzystac poki mozna:) zreszta juz dawno nigdzie nie bylismy albo brak kasy albo praca gdybym nie byla na L4 to pewnie majowke mialabym w pracy jak co roku:/
Postaram sie odezwac po wizycie :) dzieki za &&&&&&&&&

Martusia tyle kasy małpa chciała? haha dobra baba:/ale wiesz co ja uwazam,żeby jezdzic w pasach mimo tego,że coraz czesciej mi przeszkadzaja no ale kiedys mi uratowaly zycie jak siedzialam z tylu i jakos fartem te pasy zapielam... bo z tylu rzadko siedze a jak juz to nie zapinam a 3 lata temu mialam wypadek na 5 aut , tez wtedy mialam problem z karkiem mialam gorset zalozony i pamietam ten bol no ale dwa tyg i przeszlo...

Joasia mam nadzieje,że dasz wieczorkiem znac jak było na wizycie

Fasolka to sie ma suczka, tej jej wspolczuje jeszcze te upały... a mi wczoraj uciekla suczka z podworka 5 miesiecy ma i szukalam jej i szukalam i jakos poznalam jej szczekanie(wkoncu budzi mnie bardzo czesto)i dobrze,że sie nie poddalam bo byla zamknieta na podworku warsztatu a biedna byla w takim szoku tak sie trzesla wrocilam do domku cala brudnaaaaaaa

Dzień dobry:)
U mnie wieje, zimno ciemno jeszcze tylko deszczu brak:/ Przyzwyczaiłam się już do tej pogody, ale jak widzę że w Polsce 30 stopni słoneczko, normalnie pełnia lata to aż mnie telepie:wściekła/y:

Polisia mi magnez tez polecił lekarz bez B6 bo często w multiwitaminach dla ciężarnych już jest, a tej wit. nie można dublować bo nadmiar szkodzi.
Martusia mam nadzieje że plecy szybko przestaną boleć:tak: Co do zapinania pasów to ja zawsze zapinam, tylko mam na to sposób żeby nie uciskać brzuszka. Zapinam pasy, zanim usiądę na fotelu, a później przeciągam tylko pas przez klatkę piersiowa, dolna część zostaje za plecami:) Zawsze bezpieczniej.
Nagapalma oj zazdroszczę opalenizny... ja wyglądam jak córka młynarza:/ Co do magnezu z B6 to tak jak napisałam Polisi sprawdź czy nie będziesz miała podwójnej dawki B6 jeśli bierzesz inne witaminy.
Fasolka odpoczywaj... szkoda suni, biedna się męczy, nie dość że upał to jeszcze chora z cieczką;(
Marta dobrze że wszystko ok z maluszkiem i jesteś spokojniejsza łykaj magnez:tak: Cierpliwości troszkę i doczekasz się ruchów za kilka tyg:-)

Miłego dnia życzę:)

reklama
Kasieq ale jakoś mnie martwi to, żeby ilość tych tablet nie miało wpływu na maluszka.
Ubikację mam blisko, bo w większości siedzę w domu - gorzej jak trzeba gdzieś wyjść :D

Marta
no i fajnie, że się uspokoiłaś. Dzieciaczek Ci pomachał - a nie groził Ci paluszkiem przypadkiem żebyś się tak nie martwiła??? :D. To teraz spokój ;)

Martusia uważam z herbatką - tylko co zrobić jak się pić chce :) Masuj sobie szyjkę, a najlepiej jak ktoś Ci będzie masował. Dzieciaczki lubią zoo. Ja też sama się tam wybieram, a co mi tam. Nie ma to jak poczuć się jak dziecko.
A co do stłuczki to mi przykro...
Gril będzie innym razem - najważniejsza wizyta ;) Daj znać potem... Trzymam kciuki.

Pajka co za wstrętne wifi. Ale najważniejsze, że u Ciebie wszystko ok.

Fasolka to cieszę się, że uaktywnia się mała. Moja ostatnio coś leniwa jest, ale wizyta 7.05 więc luz. Najważniejsze, że z raz daje znać na dzień to mnie uspokaja ;)

Nagapalma magnez łykam, aole co do tej b6 to nie mam pojęcia.

Życzę Wam miłego i słonecznego dnia :D

Do góry