reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Dzień dobry, my wstaliśmy i zaraz jedziemy do mojej biednej mamy:-(
Ale chciałam Wam bardzo podziękować za pocieszenie w sprawie stanika ( do__ti, haha ja ze wszystkim mam swoje "sposoby" i przyzwyczajenia, teraz muszę na kilka z nich uważać :-D ) Jedyne co mi nadal spędza sen z powiek, to czy wczoraj nie przegrzałam albo nie dotleniłam małego przez tą moją reakcję na upał :-:)wściekła/y:
jasminum, jako stary refluksowiec ;-), który ma cały wachlarz objawów, jakoś tego nie mogę przypisać do moich...Ale gdyby to było to, to z chęcią doradzę co można jeść i brać, żeby sobie pomóc ;-) Tylko musisz do lekarza skoczyć...
Ja też muszę, do dermatologa znowu za jakiś czas, ten półpasiec, który okazał się raczej nie półpaścem :-p to też mi wyskoczył na drugim boku i nie wygląda źle, ale mnie denerwuję. Jakaś alergia czy coś. Bo maść nawilżająca dla alergików z łojotokowym zapaleniem skóry od dermatologa pomaga na te krostki, ale że dostałam tylko próbkę i nie wiem jak ona ma się dla kobiet w ciąży, nie chcę smarować się nią non stop.
Marta, nie martw się, jak byłam w tym tygodniu co ty, to też mały miał dłuższe przerwy czasem w odzywaniu się. Na mojego zawsze działa jak mi A stopy masuje albo jak x-factor leci hahaha - chyba chce zostać piosenkarzem, mam tylko nadzieję, że nie odziedziczył głosu po żadnym ze swoich rodziców:-D
Miłego dnia :-)

reklama
Witam, u mnie kolejny upalny dzień sie szykuje :)

Dzisiaj przyjeżdza moja mama do nas na obiadzik bo siedzi sama w domu a tata w delegacji, brat sie wyprowadzil więc kobiecie sie nudzi. Przyjedzie i pewnie jeszcze sama ten obiadzik upichci bo ze mnie leń sie zrobil. Ale za to zabiore sie zaraz za pieczenie ciasta zeby bylo cos do kawy po obiadku. Mam ochotę na pleśniaka.

Miłej niedzieli wam zyczę

jasminum, jako stary refluksowiec ;-), który ma cały wachlarz objawów, jakoś tego nie mogę przypisać do moich...Ale gdyby to było to, to z chęcią doradzę co można jeść i brać, żeby sobie pomóc ;-) Tylko musisz do lekarza skoczyć...

Ja wiem co znaczy refluks, bo sama go mam ... :/ i też wydaje mi się, że to co mi się przytrafia nie należy do objawów refluksu, no, ale może się mylę. Refluks miałam już przed ciążą, ale bardzo delikatnie to przechodziłam, nie miałam żadnej zgagi, z resztą do tej pory nie mam. Nie mam też pieczenia pod mostkiem tylko po prostu taki ucisk, coś jakby zbierało mi się tam powietrze i nie miało gdzie ulecieć, bardzo nieprzyjemne uczucie. Lekarzowi jeszcze nie mówiłam, bo mam to od niedawna, dowiem się w maju co to może być, ale podejrzewam, że brzuszek rośnie i wszystko gdzieś musi się na boki pousuwać :) dlatego tak się dzieje. Myślałam, że któraś z Was miała albo ma coś podobnego i doradzicie, jak sobie z tym radzić :)

Do_ti Na wielu produktach jest taka informacja bo nikt nie robi testów na kobietach w ciąży. Najlepiej będzie jak zapytasz lekarza.
marudka pij dużo wody i unikaj słoneczka między 11 a 15.
Pajkaa mniam pierogi...:p ja uwielbiam z jagodami. mojej babci:)
jasminum chciałabym jakoś pomóc ale nie mam pojęcia co to może być:/ najlepiej będzie jak pójdziesz do lekarza.

U mnie znowu słonka brak, a na termometrze 8 stopni:/ Na dodatek sama w domu. Dobrze że chociaż Lenka cały czas się wierci i puka. Dzisiaj w nocy (po 4) normalnie istne szaleństwo:-D:-D Czasem mam wrażenie że ona wcale nie śpi i mam nadzieje że po urodzeniu się to zmieni:)
Zazdroszczę Wam słoneczka i tych letnich temperatur. Oby majówka wszystkim się udała. Miłego dnia!!

u mnie 31 stopni ;/

zastanawiam się czy jutro nie jechać na izbę przyjęć do najbliższego szpitala położniczego bo od 3 dni nie czuję żadnego ruchu. strasznie mnie to martwi, nic nie pomaga ani leżenie na lewym boku ani słodkie ani bujanie brzuchem no nic:-(. Wy też tak miałyście?

Marta nie martw się. Codziennie powinniśmy czuć ruchy dopiero po 22tc albo i później. Pewnie dzidzia się tak ułożyła, że nie czujesz. Za słabo kopie, albo kopie jak śpisz. Cierpliwie czekaj na lekarza i nie zamartwiaj się.

Martusia fajnie mieć taki plac zabaw pod nosem. Teraz czas postawić płot :)))

Pok jak się cały dzień kołysze dzidzie to dzidzia śpi ;) a nie się rusza. Nie martwmy się na zapas.

Marudka no trzeba mieć swoje sposoby :) i zakaz marudzenia dla Ciebie w długi majowy weekend, bo jak tak dalej pójdzie to Twoje małe też będzie takie wiecznie martwiące się. Dzidź ma się u Ciebie dobrze i komfortowo i koniec!!!

Kasieq zapytam lekarza przy najbliższej okazji, czyli 11 maja. Zresztą i tak łykam już tyle tablet przez niego przepisanych, że mnie to przeraża.

No więc tak. Siedzę sobie z małym laptopikiem na kolankach - zaraz oślepnę. Wiaterek szumi. Nie świeci mi z tej strony. W sumie poszłabym na spacerek, ale wolę żeby obcy ludzie mnie nie zbierali z betonu :) więc cierpliwie czekam na mojego mena. Mam nadzieję, że nie przyjedzie z bólem głowy, bo jego lubi głowa boleć w taki gorąc.
A póki co zaś mi się chce sikać ;)
Piję herbatkę mrożoną - sama zrobiłam ;)

Marta nie martw się tak strasznie tymi ruchami, jeśli to pierwsza ciąża to ruchy regularne możesz odczuwać dopiero po 20 tyg. Maluszek śpi nawet 20 godzin na dobę szczególnie jak dużo się ruszasz i go bujasz biodrami, możne też być odwrócona nóżkami do wewnątrz brzucha i kopie cie po jelitach:) dlatego nie czujesz.
do_ti to mam nadzieje że te tablety ci pomogą i już żadnych innych nie dostaniesz:tak: A propos ilości, ja mam - wit. dla mam + kwas DHA + kwas foliowy (dodatkowa dawka)+ żelazo (końska dawka). Nie jesteś sama:-)
Mrożona herbatka to najlepsze co może być w taki upał:) Tylko do toalety częściej trzeba... hehehe. Smacznego:)

u mnie 31 stopni ;/

zastanawiam się czy jutro nie jechać na izbę przyjęć do najbliższego szpitala położniczego bo od 3 dni nie czuję żadnego ruchu. strasznie mnie to martwi, nic nie pomaga ani leżenie na lewym boku ani słodkie ani bujanie brzuchem no nic:-(. Wy też tak miałyście?

na pewno wszystko jest ok i dziewczyny maja racje. ja czytalam, ze nawet po 24 tyg ruchy sie robia dopiero mocno wyczuwalnei w miare regularne a teraz to kij wie. Ale jesli sie bardzo martwisz lepiej pojechac na IP - moim zdaniem, i wg mojego lekarza, lepiej sprawdzic 10 razy za duzo niz raz za malo. moj gin mowi, ze przez lata praktyki nauczyl sie nie lekcewazyc intuicji matki. Z reszta po co ten nie pokoj in erwy jak w prosty sposob mozna sprawdzic, ze z maluchem wszystko ok.
ja ostatnio tez jakos rzadziej i slabiej czuje ruchy. ale po pierwsze ostatnie spedzalam bardzo intensywnie i przez goraco duzo mniej jem, raczej pije, wiec sie na razie nie przejmuje. z reszta we wtorek polowkowe, wiec bedzie podglad.
buzi

reklama
Marta Ty w porównaniu do większości z nas masz młodszą ciążę. Ja tak naprawdę wyraźne ruchy czuję od czwartku. Wcześniej raz poczułam,a później kilka dni ciszy. Spokojnie. Na pewno jest ok.

Do góry