reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Mi spuchnęły stopy albo się powiększyły - nie wiem, jak to nazwać, ale nie mieszczę się w większość starych, letnich butów:confused:
Miłego dnia :-D

To możliwe, ze stopa zwiekszyła swój rozmiar, bo stawy w ciązy bardzo się rozluźniaja, wiec przy okazji stawy stopy też i przez to stopa może sie zwiększyć nawet o rozmiar.

reklama
pok, ja mam od początku ciąży problem z jelitami, bo miałam z nimi problem i przed ciąża ;-), ale każdy z lekarzy powiedział, żeby nie faszerować małego żadnymi lekami, więc rady na ból jelit nie mam, może jedynie staram się po takim okropnym ataku bólu nocnego następnego dnia w miarę dietetycznie jeść, ale i tak nie zawsze mi to wychodzi, właśnie przed chwilą zjadłam 8 kostek czekolady :-p W każdym razie, ja wiele razy na początku nie wiedziałam, czy to macica, czy jelita, ale bóle mam regularnie i czasami takie, że nie mogłam ani ruszyć się ani nawet odetchnąć - i nie wpłynęły w żaden sposób na maluszka. A na szybsze "wygazowanie się" ;-) polecam surowe jabłuszko, ogólnie na jelita dobrze robi siemie lnianie i kisielki, a ja jeszcze od początku ciąży codziennie łykam dicoman ( to sam błonnik ) jest całkowicie bezpieczny i dobrze wpływa na trawienie:-)
I dziękuję bardzo za pocieszenie w sprawie ucisku - trochę się uspokoiłam !:-D

Witam sobotnio:-).

Zycze waszym dzieciaczka powrotu do zdrowia,a tak na marginesie to u nas zawsze z kims na dyzurze ladujemy w majowke taka tradycja nieciekawa:confused:.

Ja jakos zaczynam godzic sie z tym ze musze lezakowac bo inaczej wykoncze i siebie i rodzinke nerwowo.

My majowke w domu spedzimy moj M stwierdził ze nie ma tego złego ...bedzie nadrabiał zaległe prace w domu,w ktorys dzien na grila na działke pojedziemy ,podjazd pod sama brame a tam na lezaczek i troszke sie zrelaksujemy na powietrzu:tak:.

WITAM:)

Pogoda w końcu rozpieszcza!!!

Gościnki zaplanowane które zaczynaja sie do jutra :))supcio:))

Maleństwo kopie kopie hehe piękne uczucie :))w nocy przyłożyłam reke i tak fajnie było czuć az taaaki banan był na mej buźce:))

witam sie porannie u nas upal a ja mam dola, bo sama siedze dwa dni, wszyscy sie gdzies wybieraja a ja musze sobie z samotnoscia radzic

ale... sasiadki z dolu chyba cos wyczuly... przyszly z naszym malym sasiadem po Oliwke i biega sobie Oliwka na dworzu a ia ja mam co chwile sie do kogo odezwac

joasia, nagaplma, fasolka i reszta milego wekendu
jumabe juz nielugo bedzie zdrowy
marudka ja tez jestem strasznie spuchnieta a ucisk raczej malemu nie zaszkodzi nie martw sie jak mojemu nie zaszkodzilo ze Oliwka kilka razy mi sie o brzuch oparla i nawet raz stanela to Twojemu tez nic nie zaszkodzi, a moja przez nieuwage oczywiscie to zrobila bo np wchodzila do mnie do lozka
pok ja tez mam problemy z jelitami zwlaszcza jak dziec lezy w tamtym rejonie

Witajcie. Ale jest gorąco! Nie to żebym marudziła,ale chyba ciężko mi będzie w te upały :( słabo mi się robi. Dzis już wysprzatalam dom i teraz chwilę gniję. Przyjeżdża do nas rodzina z krakowa, mój M idzie dziś na wieczór kawalerski. Ja mam zaproszenie na poniedziałek na wieczór panieński. Sie pobawimy z Zymkiem ;)

Życzę Wam spokojnego weekendu i ściskam każdą po kolei.

po raz setny probuje Wam odpisac jakies przepiecie jest w pradzie czy cos bo mi co 5 minut komp gasnie
zagaga mnie apliniesamowicie
bylam dzis w miescie, kupilam sobie getry bawelniane za 20zl bo te co do tej pory mialam kupione z allegro ciazowe okazly sie do d... jedne za wielkie a mialy byc niby s, a drugie sie co chwila dra w kroku
chodzilam tez za tenisowkami dla oliwki i nigdzie nie bylo rozm 26 albo byly strasznie drogie, w koncu dostalam w jednym sklepie befado za 27zl byly przecenione bo to byla ostatnio para super, ze befado bo te wszystkie nie firmowe nie maja sztywnych tylow
pogoda dzis piekna wekend tez ma byc piekny, babcia kupila oliwce super gre na taras za 6zl w carrefour taki krzyz w wystajacymi drazkami i trzeba na nie krazki narzucac
miesiac temu kupilam sobie w lumpie suknie na wesele zanioslam ja dzis do przerobek bo byla za szeroka w biuscie a u krawcowej okazlo sie ze juz mi jest dobra tak mi biust urosl heh
przed chwila byl wlasciciel odpowietrzyl mi kaloryfer bo nie grzal

to na tyle co u mnie dzis

joasia && za weselicho, wypad nad jezioro i polowkowe
nagapalma no w koncu zes sie odezwala
kasiaczek udanego grilla
kasiaczek, gorgusia moj dziec mocno kopie tez
lotka skad piasek przywozicie?
maluszek ja wychodze z zalozenia ze lepiej byc milym dla policji
doti nie bylo kwiatow, m ponoc nie mial kiedy kupic ale mialas sniadanko heh
beacia ja tez Ci zycze milej majowki, dzieki
demetrios ja tez bym sie na m wkurzyla
stokrotka Tobie tez zycze milego wekendu
jezdzimy na sklad budowlany i mozna u nich kupic piasek w wiekszych ilosciach - ze przywoza wywrotka, ale mozna tez wziac ze soba kilka wiader i tez sie mozna dogadac i sprzedadza :-)

lece na sloneczko, ukrop jakiego dawno ni bylo ;-) suuuuuper :-) milego popoludnia!

Ja to dzisiaj mam dzień problemowy:szok: Wyszłam o 12 na chwilkę przed blok porozmawiać z koleżanką, przeszłyśmy się cieniem ok 10 min i siadłam na ławce pod drzewkiem na następne 10-15 min. Brzuch cały czas mi się stawiał jak szłam, jak siedziałam było ok tylko później już duszno, więc powiedziałam, że idę do domu. 5 min drogi od ławeczki do bloku, głównie cieniem i na końcówce myślałam, że zemdleje:no: Brakowało mi tchu, oddychałam jakbym przebiegła się dookoła osiedla, było mi niedobrze jak po całodniowym opalaniu na molo, brzuch się ściskał i zastanawiałam się, czy ja dojdę do domu...Weszłam do chłodnego bloku, do windy i do domu - jak ręką odjął, tylko dreszcze miałam, jak po opalaniu. To znaczy, że ja nie mogę wcale wychodzić na słońce i w gorące dni? :eek: Oczywiście kolejne zmartwienie, czy te rewelacje nie wpłynęły na małego :dry: Ten dzień to jakiś dzień jednego wielkiego stresu ;-)

Marudka w ciązy powinno sie chronic brzusio przed slonkiem mowie o takim wylegowaniu sie na sloneczku:) czyli nie jest wskazane takie siedzenie i opalanie sie. Nie wiem tak mi powiedziala lekarka w 1 ciąży akurat byly wakacje wiec mnie uprzedzila.
A dzis to naprawde upał i tez na mnie zle działa, byłam w miescie, duszno goraco i zle mi sie kieruje w taka goraczke :/ wrocilam i siedze nic mi sie nie chce wiatraczek wlaczylam i odpoczywam :)

reklama
marudka, spokojnie, nic małemu nie będzie, jest dobrze chroniony :tak::-D Tycia śpi mi czasami na brzuchu w nocy i nic złego się nie dzieje. A co do upałów, to lepiej się oszczędzać. Organizm trochę inaczej teraz reaguje na wszystko.

martusia, w samotności się z Tobą łączę. Luby na służbie, mama wyjechała... Same z Tycią jesteśmy. Przy czym tycia już mi pokazała, że jestem "niedobla", "nie lubi" mnie i foch przez pół dnia, na koniec się zwyła i śpi... Przynajmniej spokój.

maluszek
... a ja mam autko bez klimatyzacji, to się wyć chce, jak postoi troszkę na parkingu przed hipermarketem... sam miód... dziecko z tyłu wrzeszczy, że loda chce, ja nie zrobiłam zakupów, bo jakaś rozkojarzona jestem i nie wiem, po co poszłam i co mi jest do przetrwania niedzieli potrzebne... Masakra.

Hym... mogłabym żyć o wodzie i lodach hehehehe Najchętniej waniliowych...
A z nosa mi cieknie, oczy pieką (musiałam ściągnąć szkła kontaktowe i jestem na miesiąc okularnicą). Nie ma to jak zostać alergikiem na stare lata...

Ostatnia edycja:
Do góry