reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

tak cieplutko,że wyskoczyłam w krótkim rękawku i japonkach :-D
hurrrrrrrrrrrrrrrrra!!!!!!!!!
ja tam nie planuje oglądać w ciaży horrorów, nadrobię później bo tak w ogóle to lubię :tak:
ruchów maleństwa nie czuję póki co, albo nie rozróżniam :no:
na majówkę planów nie mamy, szkoda,że jesteśmy bez autka bo zawsze możnaby wyskoczyć gdzieś a tak...tłuc się pociągiem z psem i królikiem :no:
miłego weekendu brzuchatki :-)

reklama
po raz setny probuje Wam odpisac jakies przepiecie jest w pradzie czy cos bo mi co 5 minut komp gasnie
zagaga mnie apliniesamowicie
bylam dzis w miescie, kupilam sobie getry bawelniane za 20zl bo te co do tej pory mialam kupione z allegro ciazowe okazly sie do d... jedne za wielkie a mialy byc niby s, a drugie sie co chwila dra w kroku
chodzilam tez za tenisowkami dla oliwki i nigdzie nie bylo rozm 26 albo byly strasznie drogie, w koncu dostalam w jednym sklepie befado za 27zl byly przecenione bo to byla ostatnio para super, ze befado bo te wszystkie nie firmowe nie maja sztywnych tylow
pogoda dzis piekna wekend tez ma byc piekny, babcia kupila oliwce super gre na taras za 6zl w carrefour taki krzyz w wystajacymi drazkami i trzeba na nie krazki narzucac
miesiac temu kupilam sobie w lumpie suknie na wesele zanioslam ja dzis do przerobek bo byla za szeroka w biuscie a u krawcowej okazlo sie ze juz mi jest dobra tak mi biust urosl heh
przed chwila byl wlasciciel odpowietrzyl mi kaloryfer bo nie grzal

to na tyle co u mnie dzis

joasia && za weselicho, wypad nad jezioro i polowkowe
nagapalma no w koncu zes sie odezwala
kasiaczek udanego grilla
kasiaczek, gorgusia moj dziec mocno kopie tez
lotka skad piasek przywozicie?
maluszek ja wychodze z zalozenia ze lepiej byc milym dla policji
doti nie bylo kwiatow, m ponoc nie mial kiedy kupic ale mialas sniadanko heh
beacia ja tez Ci zycze milej majowki, dzieki
demetrios ja tez bym sie na m wkurzyla
stokrotka Tobie tez zycze milego wekendu

niestety u mnie gorąco a my w domu siedzimy :(:(:( synuś dostal antybiotyk... na dodatek mieslismy zaplanowany wyjazd na tydzien na majowke i trza odwolac... mam cichą nadzieje, ze zaliczke nam oddadzą...bo to losowy przypadek a 400 zl zaplacilismy:( na razie mam cichą nadzieje, ze synus szybko wyzdrowieje i bedziemy mogli cos skorzystac...

Hej i ho:)
meldunek dzis bo jutro na pwno nie bedzie jak przygotowania weselne hehe i pewnie odezwe sie w poniedzialek wieczorem po wizycie takze prosze sie nie martwic i trzymac mocno kciuki zeby Dzidz byl zdrowy i sie ujawnil grzecznie:-)

Palemka dobrze ze sie odezwalas bo juz chcialysmy za Toba list gonczy slac;)

gorgusia fiu, fiu to wnioskuje ze noc udana, zazdroszcze bo ja jakos sie boje pieszczochow niby pisza ze teraz powinnam miec najwieksza ochote a u mnie zonk:/moze masz jakis zloty sposob podziel sie:D

kasieczek czytajac Twojego posta coraz bardziej nie moge sie doczekac tych pieknych chwil i widoczkow:)

Pajka zdroweczka dla Synka:*

fasolka opanowanie to teraz podstawa hehe olej to pobojowisko i humory wszystkich w okolo...pamietaj ze Ty musisz byc zdrowa i wypoczeta dla swojego i Malenstwa zdrowka:*

maluszek no to lipka ale ze napwet bez poprawki:/a ja teraz 13 km ale w druga strone czyli dalej od ZG no ale nadal tak w 30 min sie wyrobie jakby co hehe

Lotka ciesze sie ze masz wiesci od Lilianny czekamy tu na Nia:)

martusia gratulacje udanych zakupkow:)

Zmykam dobrej nocki i udanego weekendu do poniedzialku:*

czesc kofane moje :)

Wpadam się zameldować :) piękny dzień się zapowiada, a ja do szkoły jechac muszę, mam 3 ćwiczonka po półtorej godziny :dry::wściekła/y: dam radę :))

A po południu małżyk grila ma zamiar zrobić na ogródku, bo u nas na Śląsku majówka - czyli wielkie grilowanie :-D

Doti- - gdzie Ty masz zamiar rodzić ? Bo moja lekarka z Bytomia jest, a czytałam tam większość złych opinii :cool::cool: ???????????? Podobno super jest na Markiefki ?

Jumabe niby mówią, ze jak się podaje antybiotyk to powinno się z dzieckiem w domu siedzieć rzez cały okres... ale jak tutaj w taką pogodę siedzieć 7 dni!

Palemko ja będę rodziła w Katowicach Bogucicach i polecam ten szpital z całego serducha:)jest tam REWELACYJNIE:)

Joasiu dziekuje:*

Do-Ti, ja też puchnę... od 3 tygodni chyba... głównie kostki. Z Tycią też tak miałam. Jak pilnuję suplementacji, to puchnę mniej. U mnie to wina elektrolitów. Biorę potas, magnez, cyclo3forte. Gorzej też jest, jak dłużej siedzę. W ciąży z Tycią zamartwiałam się gestozą i temu podobnymi, ale to tylko niedobory potasu i magnezu (sód na granicy normy).

Muszę się doprowadzić do porządku, Tycią też, potem mieszkanie i wiozę mamę na urlop.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, mam bardzo może głupie pytanie, ale oczywiście siedzę i się zamartwiam :eek:
Dzisiaj przy ubieraniu tak się spieszyłam i myślami byłam gdzieś indziej, że zapięłam stanik sposobem sprzed ciąży - centralnie na środku brzucha/pępka i tym samym ścisnęłam sobie brzuszek :no: Oczywiście tylko poczułam ten ucisk to wróciłam do 'rzeczywistości' i natychmiast zabrałam go stamtąd, ale od tamtej pory zastanawiam się, czy taki ucisk nie zaszkodził małemu...:szok:

Maluszek, ja też mam ochotę na "dom w głębi lasu", ale boję się, że będzie za straszny :-p Jak obejrzysz to daj znać :-)
Piękna pogoda, ale mi już o 8 rano na zakupach z A było duszno w topie na ramiączkach, to co będzie później...
Mi spuchnęły stopy albo się powiększyły - nie wiem, jak to nazwać, ale nie mieszczę się w większość starych, letnich butów:confused:
Miłego dnia :-D

reklama
Dziewczyny, mam bardzo może głupie pytanie, ale oczywiście siedzę i się zamartwiam :eek:
Dzisiaj przy ubieraniu tak się spieszyłam i myślami byłam gdzieś indziej, że zapięłam stanik sposobem sprzed ciąży - centralnie na środku brzucha/pępka i tym samym ścisnęłam sobie brzuszek :no: Oczywiście tylko poczułam ten ucisk to wróciłam do 'rzeczywistości' i natychmiast zabrałam go stamtąd, ale od tamtej pory zastanawiam się, czy taki ucisk nie zaszkodził małemu...:szok:

Maluszek, ja też mam ochotę na "dom w głębi lasu", ale boję się, że będzie za straszny :-p Jak obejrzysz to daj znać :-)
Piękna pogoda, ale mi już o 8 rano na zakupach z A było duszno w topie na ramiączkach, to co będzie później...
Mi spuchnęły stopy albo się powiększyły - nie wiem, jak to nazwać, ale nie mieszczę się w większość starych, letnich butów:confused:
Miłego dnia :-D

nie zamartwiaj sie! przeciez mlotkiem tam nie stuknelas :) nic maluszkowi nie bedzie. ucisk Ty czulas w warstwach skory a zanim dojdzie do dziecka jeszcze musialo by owodnie pokonac.
u nas tez cieplo ale poki co znosnie za to zawsze w lipcu lub sierpniu sa fale upalow po 35 stopni w cieniu, w nocy spada do 25 i oddychac nie ma czym - tego sie troche boje, bo w lipcu i sierpniu to juz bede wielkoludem. m sie smieje, ze w razie czego wynajmie mi pokoj w hotelu obok, zebym w klimatyzacji siedziala. normalnie to sobie radze tak, ze rowerem wodnym na srodek jeziora i tam chlup do zimnej wody, poza tym na jeziorze wieje ale w tym roku raczej nie dam rady dopedalowac tak daleko i sie jeszcze smazyc na tym rowerze :)

dziewczyny a czy ktoras ma problem z bolami jelit. ja na poczatku myslalam, ze mam takie bolesne skurcze macicy (zawsze w nocy) ale zawsze rano jak sie wybekam i, za przeproszeniem, wybakuje to przechodzi. Bol jest koszmarny, nie jestem w stanie sie ruszac jak nachodzi i brzuch przy tym twardnieje i zawsze boli z boku po lewej lub prawej stronie. skurcze swoja droga tez lekkie mam czasem i sie zastanawiam czy nie zaczac magnezu bac bez konsultacji z ginem :sorry2: ale czy ktoras ma problem z bolami brzucha?

Do góry