reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

dzien dobry!
u nas dzis cudnie, znow dzien na podwórku :-)
wczoraj pogrilowalismy u znajomych z BB, dalam jedno foto "domku" na innym dziale ;-)
dzis przywozimy piasek mlodemu, niech w koncu poczuje konkretniej zabawe ;-)
lece podczytac, milego dnia!!

Witamy sie słoneczne :)
Co do opieki nad szkrabami siostry to ja nie mogłabym się nimi nie zajmować. Kochani są i mieszkają przez płot ze mną. Muszę chyba tylko bardziej uważać na swoje możliwości.

Palma- ty o meldowaniu to nie zapominaj. Ja Ci dobrze radzę :p

Po wczorajszej wizycie Zymek jest mocno aktywny. Ciągle niemal kopie. W nocy spał,a Od 7 rano to z lewej to z prawej. Nawet tatusia uraczyl pierwszym kopniakiem :)

A emek po przyjemnej nocy wstał rano cały zadowolony ;) wystarczy sie zestroić w sexi koszulkę i jest fajniej :) a jak mi biust urósł to te koszulki wyglądają bardzo smacznie ;)

tiramisu dziś pypłam. wpadacie?
ja chciec tiramisu!!!!!!!!!! ;-)

reklama
Witam dziewczynki :-)moi wszyscy wywedrowali do szkoł i pracy zostawiajac straszne pobojowisko:no: i siła sie powstrzymuje zeby z łozka nie wylesc i nie ogarnac:crazy:. Kurcze przedtem spałam w ciagu dnia a teraz jak musze lezec to nawet w nocy mam problemy ze spaniem:angry: a tak by jakos ten czas szybciej leciał .Za oknem słonko a ja gnije w domu ,wszystko u mnie dzis na nie .
Nawet moj M mi na nerwy działa:eek:strasznie zmierzła sie robie.........

Witam sie słonecznie :)

Gorgusia to udało Ci sie,że zle sie poczułas pod domkiem bo dopiero dzieciaczki bylyby wystraszone, chyba troszke za duzo z nimi zaszalalas. Ja do niedawna tez pilnowalam swojej chrzesnicy/bratanicy dwuletniej ale wyszlo tak,że z ich strony słowa dziekuje nawet nie uslyszysz.
nie dosc,że dojechac musialam te 15km a auto na wode tez nie jezdzi,siedzialam z mała mimo
tego,że mam zabronione od lekarza chociazby dzwigania a wiadomo,że taka dwulatke trzeba czasem podniesc nie powiem jakos ja uczylam i tlumaczylam,że boli mnie brzus czy cos,żeby tak na raczki nie chciala:)
samej mi było cieżko bo wczesniej to "góry z nia przenosiłam" :)no nic bynajmniej oni wszystko w dupie nawet NIE podziekuja nie wazne ze tracisz czas kase i po poronieniu starasz sie im pomoc ehh wyzalilam sie :*

Marudka ja sie czaje na film "Dom w głebi lasu" mówią,że swietny opinie ma niezle:)

Martusia to Wam sie fuksło fajnie:) moj brat nas wczoraj odwiedzil z bratowa(nie Ci od małej) i jak jechali do nas jakos po 21 to zarobili mandat 300zl i 6pkt i moj brat jest taki,że ma duzo do powiedzenia kłóci sie i nie raz wybrnie z tego mial isc nawet do sadu ale oni wyjezdzaja wiec nie ma sensu sie srac...specjalnie to zrobili i mial chlop racje...

No wlasnie wyjezdzaja dowiedzialam sie na grillu,że jada za granice zostawiaja nas:( smutnoooo jestem z nimi zrzyta
to moj drugi tatus starszy o 9 lat :) no nic kiedys wroca :p

Joasia niestety nie zdała :( na łuku najechala na linie i nawet poprawki nie miala:/ dwie godziny czekania na marne:/
a upaly nooo masakra ja juz w aucie wysiedziec nie moge a wczoraj mialam troche zalatwiania dzis tez widze ,że ładnie przygrzeje:)"
Fajnie,że juz sie przeprowadzilicie i rozpakowaliscie :) to teraz gdzie panienka zamieszkuje? dalej czy blizej ZG?

Pajka oby synys raz dwa wyzdrowiał:* &&&

Ja to w ciazy niemal codziennie mam ochote :p az mezus nie wyrabia haha :) nie powiem troszke sie boje o malucha i sie czasem musze powstrzymywac.

A wczoraj to cos mnie brzus bolal jak chodzilam siedzilam itd i tak w okolicy pepka glowie kuło dopiero wieczorkiem sie polozylam nie wiem czy duzo chodzilam,siedzilam w aucie no ale dzis poki co jest okej:)

Miłego dnia brzuchatki:*

Ostatnia edycja:
Joasia- udanych zakupów :tak: uwielbiam zakupy ;-)
marudka- ja też mam w brzuszku Synusia :tak: cieszę się z tego faktu niezmiernie :-D
nagapalma- nie ładnie z Twojej strony, że się nie meldujesz :no: a za szyjkę trzymam &&&& :tak:
gorgusia- widzisz i doczekałaś się kopniaków, od teraz będą codziennie i coraz mocniejsze :tak:
kasieczek- u mnie też już widać kopiącego Filipka, na początku myślałam, że przecież to niemożliwe ale od 3 dni widać "góreczki" jak kopie :-) taka mała kruszynka a taka silna ;-)
Pajkaa- zdrówka dla Synusia :tak: niech szybko zdrowieje bo piękna pogoda na dworze :tak:
fasolka- siły dla Ciebie, żebyś przetrwała te "męki" łóżkowe. Tylko czasem nie wstawaj i nie sprzątaj :wściekła/y:
maluszek- widzisz tak to jest z rodziną, starasz się żeby pomóc jak możesz i co masz w zamian? figę z makiem. :no:

Martusia nie dawaj za wygraną. Mają być kwiaty i koniec!!! Smacznego - zrobiłaś mi jeszcze większego smaka na tą galaretkę ;)

Asiu no to życzę dobrej zabawy, tylko nie przemęcz się wcześniej wypakowywaniem, bo nie będziesz miała czasu tańcować i szaleć ;). Trzymamy razem z dzidzią kciuki za Twoją wizytę &&&

Cyniczna no ja nie wiem czemu, ale pewnie następnym razem będzie aż za bardzo wysmarowany :) Ja dużo faktycznie się przemieszczam i chodzę. Może dlatego czuję tylko trochę ruchy dzidzi :).
A do wizyty jeszcze całe 2 tygodnie :/

Gorgusia jasne, że tak - kawałek dla mnie :D

Kasieczek no to zdrowa baba rośnie. Ada ładne imię - gratuluję i chwal się ile tylko możesz. A za 2 miesiące może dzidzia nie skopie aż tak mocno mamusi ;)

Pajka skonsultuję na wizycie za 2 tygodnie, a dziś poszłam zrobić wyniki moczu. Chociaż wczoraj prawie cały dzień miałam lekkie skurcze w okolicach krocza i dziś też są więc nie wiem czy nie zadzwonię. Tylko, że muszę czekać do poniedziałku z wynikami ;)

Fasolka jak nie masz sił to nie rób nic. Przyjdą - posprzatają. A co do Twojego nastroju - hormony, hormony. Mój M mi na nerwy działa nawet jak nie jestem w ciąży :)

Maluszek no nieźle, biedny ten Twój chłop :). U mnie ochota = brak ochoty.

Moje drugie śniadanie - niestety literka D została zjedzona :D

2012-04-27_10-33-36_836.jpg

Witam dzisiaj troszkę później. Rano byłam w US zawieź PIT-y. Słońce pięknie świeci. Teraz muszę zająć się pakowaniem ..ech.
Nie wiem kiedy się odezwę.
Życzę wszystkim miłego weekendu. Do następnego :)

To i ja sie szybko zamelduję,bo nie wiem kiedy się odezwe.Siostra pewnie zabierze dzis swój modem wiec mnie nie bedzie.Dogotuje zupke,ogarne troche chatke i siebie i ruszam po badania,na zakupy i na koniec do ginki.
Pogoda cudna,az za ciepło dla ciężarówki.Alanowi tez chyba bo uciekł z piaskownicy do domku.Zrobiłam przegląd letnich ubranek i większosc jeszcze dobra na moje dziecko_On chudy w pasie to trzecie lato niektórew spodenki jeszcze ponosi:-)Koszulki tylko za krótkie troche dokupie w lumpku i jakąś nowa czapeczke.
Siostry Franio ma ponad miesiąc,jaki on juz fajny:-)Tak fajnie słucha co mu ciotka opowiada,macha rączkami,dzioba roztwiera i tez by juz chciał pogadac,no słodziak mały:tak:
Moze jakos od siostry sie odmelduje w miedzy czasie.
Miło spędzonej majówki Wam życze:tak:

Dzieńdoberek
Fasolka nie rób nic, odpoczywaj, zbieraj siły a rodzinkę zacznij ich przyzwyczajać że muszą sami sprzątać:biggrin2: bo za 4 miesiące ty nie będziesz miała czasu na takie "p***doły" tylko będziesz cieszyć się maluszkiem:-D
Gorgusia ja poproszę ciacho:) Doczekałaś się i odrazy Tatuś dostał kuksańca:) Jak mnie Lenka w sobotę kopnęła to aż się w pół zgięłam. Dostałam ciosy po obu stronach brzucha, chyba się rozciągała::-D:-D
Kasiaczek silna dziewczynka rośnie, ciśnie mi się na usta" Ada to nie wypada..." tak mamusi kopać, ale to taka radość czuć jak dzidzia kopie:tak: Śliczne imię:)
Nagapalma cieszę się że wszystko dobrze i że się w końcu zameldowałaś:)
Maluszek nie poddawaj się, próbuj jeszcze raz. Na pewno się uda:) Brat na pewno kiedyś wróci a i odwiedzać was będą a wy ich za granicą:) Co do ochoty to też bym tak chciała, bo mi już żal mojego chłopa.... hehe
Pajka zdrówka dla synka, oby Ciebie ominęło.
Do_ti jak wizytę masz za 2 tygodnie dopiero, to może spróbuj pić pokrzywowe z cytryną, na obrzęki z nadmiaru wody w ciąży, mama mi poleciła, a dodatkowo zawiera żelazo:)
Ansure życzę szybkiego pakowania:)
Beacia już niedługo będziesz miała swoje takie cudo:)
Nareszcie słoneczko zawitało do Dublina:-D i cieplej się robi... hura! Pora się ruszyć z domu:)
Miłego dnia:)

hejka pogoda dziś u nas super piękne słoneczko cieplutko normalnie jak w lato:)
Z mała zaliczyliśmy już spacerek pobawiła się trochę na placu zabaw zaraz biorę się za obiadek potem jak mężulek wstanie pójdziemy z mała na lody.
Pajkaa zdrówka dla synka
Fasolka oszczędzaj
Dobra uciekam robić obiadek bo mąż nie długo wstanie bop na noc znowu do pracy

reklama
Kasieq całe szczęście,że ja już mam prawko 4 lata :) to koleżanka nie zdała... a co do ochoty to wiesz i tak zle i tak nie dobrze tak mysle... w szoku jestem,że w ciąży mozna miec wiecznie ochote?!! ale niby przy chłopcach w ciąży ma sie wiekszą ochote może jest ktos z dziewczyn kto to potwierdzi :)

Do góry