reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Witam dziewczynki dawno się nie odzywałam , ale skopał mi się net bezprzewodowy i mam tylko na kablu, a siedzieć dalej mi nie wolno. Mam nadzieję , że u wszystkich mamusiek wszystko ok.
Kasieczek, ale czy półpasiec nie ma większych takich bardziej rozlanych krost-plam?
Bo ja mam malutkie. A jechać z tym lepiej do ginekologa czy dermatologa?
Najgorsze jest to swędzenie, najchętniej bym się rozebrała, bo mnie ciuchy drażnią. :wściekła/y:

ja na Twoim miejscu czym prędzej poleciałabym do lekarza gin. Moja koleżanka tak miała i okazało się , że to cholestaza ciążowa . Być może to będzie zwykłe uczulenie, ale lepiej to sprawdzić.

reklama
Witam sie piatkowo i slonecznie:-)

do_ti w takim razie spoznione ale szczere zyczenia spelnienia marzen, szybkiego bezbolesnego porodu i zdrowiutkiiego Bobaska:*** Sto Lat:)

anmika wydaje mi sie ze moze to byc od zmiany oliwki, chyba ze zmienialas ostatnio np. proszek do prania czy plyn do plukania tkanin:)teraz wszystko latwo lapiemy wiec trzeba dobrze wyplukiwac ciuszki no i z balsamami tez trzeba najpierw probowac na malym skrawku cialka:)

maluszek
dziwne bo z reguly jest tak ze w czasie iazy nie wzywaja przeciez maja oswadczenie od gina, ale moze jakis ten Wasz ZUS "dociekliwy" i sprawdza o nic sie nie martw zobacza ze jestes w ciazy powiesz ze lekarz nie kazal sie przemeczac a masz taka a nie inna prace i juz, mysle ze dobrze by bylo zebys przed wizyta w ZUSie poszla do gina moze On podpowie co masz im powiedziec zeby ylo dobrze:)skoro lekarz dal Ci L4 nie masz sie co martwic ze Cie wroca do pracy spokojnie:*
alebur
milo, ze wpadlas sie zameldowac:)

fasolcia ?????

A ja zaraz zmykam z bratowa po jakis prezencik na ten jutrzejszy panienski;)moze pobuszujemy tez po lumpkach moze dla Dzidzia albo dla siebie cos upatrze, bo ta kiecka w ktora sie mieszcze nic specjalnego a noz widelec cos fajnego i niedrogiego upoluje:))

Milego Dzionka Mamuski:)

maluszku nie denerwuj się, na pewno wszystko się wyjaśni i będzie dobrze, może to tylko jakieś formalności albo rzeczywiście dociekliwy lekarz albo zgubili dokumenty ;/ keep smiling :)

fasolko trzymam za Was kciuki i tulę mooocno &&&

a ja powzięłam nową strategię: mam olewkę na wszystko, jestem spokojnym kwiatem nenufaru na spokojnej tafli jeziora :) poza tym w Wwie w końcu ciepło się robi i mój M obiecał mi codziennie spacery :)

no i niestety: BURZA :(

Ostatnia edycja:
Mantezowa dokładnie tak :D 5 miesiąc, w sumie leci szybko! :D

Marta nooo już się rozpogodziło :) faktycznie pogoda dzisiaj nad w-wa całkiem całkiem :))

Fasolka trzymam kciuki, mam nadzieję, że wszystko ok!

Anmika takie swedzenia lepiej sprawdzić, moze to jakieś uczulenie, daj znać!

Ayni też sie powiększam! :D póki co +4-5 kg raaaajciu! i plus 15 cm w pasie :O

a u nas ok, opisałam na wizytowym wątku, dzięki za wsparcie! :)))

mantezowa tez doczytywalam bo mamy ten sam wiek ciazy:)roznie pisza ale najczesciej ze od poczatku 18 tc zaczyna sie 5 m-c co oznacza ze juz tydzien temu zaczelismy 5 m-c juuupi super co ale ten czas leci:-)

A my dzis zakupilysmy z bratowa zestaw dla narzeczonej hihi fajna pizamke i okazyjna karteczke, jutro jeszcze musze serniczka upiec bo sie zobowiazalam ze cos slodkiego przywioze:) musze sie dzis wyspac zeby miec jutro sile sie bawic:-D

A tu dzis tak cicho i spokojnie hehe pewnie Mamuski po spacerkach odpoczywaja:)

Witajcie. Dziś większość dnia na spacerku z dzieciakami. Ojej...ale mają energii! A po deszczu jak były kałuże to ohohoho! Aż mam już teraz twardy brzuch od tego łażenia,więc leżę pod kocykiem i odpoczywam. Mojego M jeszcze nie ma z pracy.
Wiecie co? Smutno mi, bo on jak wyjeżdża o 7 rano tak wraca koło 21 i ja cały dzień bez niego. Wiem,że nie mam prawa się złościć, ale głupio tak, bo nawet nic razem nie możemy poplanować, poszukać.... i mi z tym źle. Najgorsze,ze we wrześniu jak już Zymek się urodzi to on też będzie miał taki okres w pracy i w ogóle go nie będzie :( To pomarudziłam.

Kochane- czy Wasze MAleństwa często Was kopią? Mój Mały rusza się, ale jednak nie bardzo często... i tylko jak siedzę lub leżę to jestem w stanie go poczuć. Jak coś robię to zwykle nic a nic nie czuję. Chyba jeszcze nie ma co panikować,co?

Ja za tydzień zaczynam 6-ty msc :) strasznie szybko czas leci!

reklama
witam sie

Fasolka trzymam mocno kciuki. Modlę się za Ciebie i dzidzię. Wszytko będzie dobrze!!!!!!!!!!
Ja po wizycie ok-reszta na odpowiednim wątku.
Ale mam pytanie z innej beczki. Dziewczyny od poniedziałku mam jakieś krosty na brzuchu, które na dodatek swędzą. Te krostki są na brzuchu, zwłaszcza po bokach i pod biustem (tam gdzie przypada biustonosz) i niżej, tak aż do pachwin. Jak przejadę ręką po brzuchu to one takie szorstkie są. Nie mam pojęcia co to może być i od czego. Nic nie zmieniałam, jedynie posmarowałam się ostatnio dwa razy oliwką w żelu z johnsona, ale jak zobaczyłam krosty to przestałam, a one nie znikają. Wcześniej smarowałam się zwykła oliwką z bambino. Czy to może być od tego? Macie jakieś pomysły? Co robić, już teraz niczym się nie smaruje, ale swędzi!!!

odstaw wszystko... jak nie przejdzie zrób badania ALAT, ASPAT, FOSFATAZA ALKALICZNA, BILIRUBINA.Jeżeli cos bedzie nie tak do gina bo to moze byc cholestaza a na to trzeba uważać...

Dziewczyny zawału dostałammmmm o co kaman??????? dostalam list polecony z ZUSU a tam pismo ze mam przyjechac na badanie 25.04 które rzecznik zakładu czyli ZUS wykona jesli posiadam to zabrac ze soba cala historie choroby itd to jest normalne bo teraz chyba po 3 miesiacach ZUS mnie przejal a nie zaklad chociaz wyplate mam przez zaklad wyplacana bo zatrudnia wiecej niz 20osob bezsensu, ja do pracy nie wroce!!!!!!!! w pierwszej ciazy pracowalam i poronilam i tak jak pisalam u mnie w sklepie non toper sie dzwiga :( a sie boje :(

no chyba masz kontrolę... ale wydaje mi się, ze może zaklad Cię podkablował...bo kontrole ciężarnych są sporadyczne... chyba, ze nie masz kodu B na zwolnieniu...

Do góry