reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Asure - nie kupuj za dużo w rozmiarze 56 bo za długo w tym nie pochodzi a może nawet wcale;) bezpieczniej kupić 62, a po ostatnim usg jeśli się okaże że Malutka jest malutka to kupić coś mniejszego. Ja nowe rzeczy kupuje właśnie od 62 a 56 to używane lub w spadku;)
Anmika słyszałam że w ciąży czasem wychodzą takie krosty i nie jest to nic złego, lecz może to być też uczulenie lub np półpasiec - w tedy można smarować zoviraxem ale najlepiej pokazać lekarzowi. Tylko nie martw się zbytnio;) Moja siostra przechodziła półpaśca w II trymestrze i nie miało to wpływu na dziecko

Ostatnia edycja:
reklama
Anmika - chciałabym pomóc..jedno co mi przychodzi do głowy to jakieś uczulenie, może zmieniałaś proszek do prania? Umiejscowienie jest w miejscach np. dotyku szwów do ciała. Najlepiej udaj się do lekarza.
Spróbowałabym załagodzić świąd maścią z witaminą A - ale dermatolog na 1000% wie co lepsze.

Kasiaczek - dziękuję za radę, kupię te pajacyki w rozm.62 :)

Ostatnia edycja:
Kasieczek, ale czy półpasiec nie ma większych takich bardziej rozlanych krost-plam?
Bo ja mam malutkie. A jechać z tym lepiej do ginekologa czy dermatologa?
Najgorsze jest to swędzenie, najchętniej bym się rozebrała, bo mnie ciuchy drażnią. :wściekła/y:

Ansure popieram to co napisała kasieczek :) ja tez kupuje w rozm 62,68 potem mozna kupic mniejsze:) u mnie wszyscy w rodzinie rodzili sie najmniej 57cm ja mialam 60:) takze jak dzidzia tez tak sie urodzi? wiec wole pozniej dokupic :)
Anmika ja mialam ostatnio wysypke na dloniach male krostki takie czerwone swedzace jak cholera szczegolnie wieczorem mialam wybrac sie do dermatologa ale pielegniarka mi zaproponowalazebym kupila masc, zeszlo mi po masci z witamina A bez recepty akurat na takie wysypki :) ale nie wiem jak to u Ciebie wyglada...

właśnie popatrzyłam na zdjęcia do półpaśca i tam są okropnie duże te krosty:szok: Mąż jak nie dawno przechodził to miał zdecydowanie mniejsze takie jakby wulkaniki i raczej blisko siebie (takie jedno skupisko).
może spróbuj wapno wypić. Najlepiej iśc do lekarza do którego masz lepszy dostęp;) uczulenie chyba każdy powinien rozpoznać;)

Fasolka trzymam mocno kciuki. Modlę się za Ciebie i dzidzię. Wszytko będzie dobrze!!!!!!!!!!
Ja po wizycie ok-reszta na odpowiednim wątku.
Ale mam pytanie z innej beczki. Dziewczyny od poniedziałku mam jakieś krosty na brzuchu, które na dodatek swędzą. Te krostki są na brzuchu, zwłaszcza po bokach i pod biustem (tam gdzie przypada biustonosz) i niżej, tak aż do pachwin. Jak przejadę ręką po brzuchu to one takie szorstkie są. Nie mam pojęcia co to może być i od czego. Nic nie zmieniałam, jedynie posmarowałam się ostatnio dwa razy oliwką w żelu z johnsona, ale jak zobaczyłam krosty to przestałam, a one nie znikają. Wcześniej smarowałam się zwykła oliwką z bambino. Czy to może być od tego? Macie jakieś pomysły? Co robić, już teraz niczym się nie smaruje, ale swędzi!!!
jak dla mnie to albo uczulenie na johnsona - to dosyc popularne jest, albo cos w zw z praniem - szczeg ze piszesz ze pod biustonoszem, moze sie nie dokladnie wyplukal i Cie wysypało
Asure - nie kupuj za dużo w rozmiarze 56 bo za długo w tym nie pochodzi a może nawet wcale;) bezpieczniej kupić 62, a po ostatnim usg jeśli się okaże że Malutka jest malutka to kupić coś mniejszego. Ja nowe rzeczy kupuje właśnie od 62 a 56 to używane lub w spadku;)
Anmika słyszałam że w ciąży czasem wychodzą takie krosty i nie jest to nic złego, lecz może to być też uczulenie lub np półpasiec - w tedy można smarować zoviraxem ale najlepiej pokazać lekarzowi. Tylko nie martw się zbytnio;) Moja siostra przechodziła półpaśca w II trymestrze i nie miało to wpływu na dziecko
ja mialam polpasiec pare lat temu. wysypka jest identyczna jak przy ospie - takie banieczki z plynem. a do tego - co charakterystyczne dla polpasca - wysypuje zawsze wzdluz jednego miesnia. ja np mialam na boku - od pachy do pasa, no i do tego ból brzucha w okolicach pasa - stad nazwa. :-)

Dziewczyny zawału dostałammmmm o co kaman??????? dostalam list polecony z ZUSU a tam pismo ze mam przyjechac na badanie 25.04 które rzecznik zakładu czyli ZUS wykona jesli posiadam to zabrac ze soba cala historie choroby itd to jest normalne bo teraz chyba po 3 miesiacach ZUS mnie przejal a nie zaklad chociaz wyplate mam przez zaklad wyplacana bo zatrudnia wiecej niz 20osob bezsensu, ja do pracy nie wroce!!!!!!!! w pierwszej ciazy pracowalam i poronilam i tak jak pisalam u mnie w sklepie non toper sie dzwiga :( a sie boje :(

Joasiu ano miałam wczoraj urodzinki :) i nie mam dziś sił na imprezę :)))))))))))))

Pajkaa tak miałam wczoraj ;) Dzięki

Fasolka trzymam kciuki

Ansure dziękuję

Szysza dziękuję

Kasieq dzięki :)

Maluszek no to nie denerwuj się - łatwo mi mówić, bo ja nerwus jestem, a ostatnio jakaś wrażliwa się zrobiłam :)

Martusia tak miałam, dziękuję :D

Cholera jasna, aż się popłakałam czytając Wasze posty...

Ansure właśnie nijak, bo jest dopiero dziś i jutro :) A potem padnę. Ale ja zawszę na takich imprezach króluję w kuchni więc będą niespodziewanki ;)

Anmika mogą to być potówki, albo skóra tak reaguje na rozciąganie, albo uczulenie na jakieś smarowidło, bo mnie ostatnio wszystko uczucla

Maluszek dziwne, ale słyszałam ostatnio, że sprawdzają kobiety w ciąży. To będzie tylko pro forma. Nie masz się czym martwić.

reklama
Czesc dziewczny, co tam u was ? Ja sie non stop powiekszam!!! aaaaa!! Poza tym z chcialam sie pochwalic, ze utylam mojego M , w ciagu mojej ciazy przytyl tyle co ja :D i ledwo dopina sie w spodniach

Do góry