reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

mnie czasem kłuje prawy jajnik, ale przechodzi więc sie nie zamartwiam
natomiast chciałam się poradzić w sprawie zaparć- mam straszne :no:
do tej pory radziłam sobie sama, ginka kazała mi brac czopki glicerynowe, ale jakos nie moge sie przemóc... mam tez syrop laktulozwy, ale nie działa :no:
macie jakies skuteczne metody bo tak się napinam,że predzej dzidzia wypchne niż q... :no:

miłego dzionka, u mnie słoneczny :tak:

reklama
Dzień dobry mamuśki:)

Słoneczko od rana świeci, tylko temp. coś niska:/ ale maleństwo kopie co chwilkę wiec humorek dzisiaj dobry. Chyba na spacerek się wybiorę, dotlenić Lenkę:-D Teraz czas troszkę nadrobić.

gorgusia super uczucie, uwielbiam jak mnie niunia kopniaczkami z rana wita:)
marudka mam nadzieje że już lepiej z brzuszkiem, współczuje tych przygód na drodze:/
maluszek ja bym się nie martwiła na zapas, pewnie tylko tak chcą sprawdzić bo muszą. Szkoda tylko że na ciebie padło, niepotrzebny stres.
Joasia udanej zabawy:)
amnika pierwsze co mi przyszło do głowy to cholestaza, ale to chyba za wcześnie, stawiałabym na alergie ze względu na miejsce wysypki. Ja bym poszła do lekarza.
mantezowa, jak pisałaś o tym miesiącach ciąży to też sprawdziłam i już w połowie 5 jestem:-) ale ten czas leci.
stokrotka na zaparcia dużo wody (1,5L dziennie), świeże soki i błonnika - pełno ziarniste makarony i pieczywo, brązowy ryż, owsianka, warzywa, owoce polecam jabłka i śliwki. Ja to wszystko stosuje i z zaparciami nie mam problemu. Mam nadzieje że coś pomoże. Ponoć magnez działa na zaparcia ale nie sprawdzałam.

Miłego dnia:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mnie czasem kłuje prawy jajnik, ale przechodzi więc sie nie zamartwiam
natomiast chciałam się poradzić w sprawie zaparć- mam straszne :no:
do tej pory radziłam sobie sama, ginka kazała mi brac czopki glicerynowe, ale jakos nie moge sie przemóc... mam tez syrop laktulozwy, ale nie działa :no:
macie jakies skuteczne metody bo tak się napinam,że predzej dzidzia wypchne niż q... :no:

miłego dzionka, u mnie słoneczny :tak:
mi teraz też przeszło ale sam fakt bolało przez jakiś czas i troche mnei to martwi...co do zaparć ja nie miałam z tym problemu w żadnej ciązy ale po sn ten czopek glicerynowy mi bardzo pomógł :)

Witam sie i ja sobotnio:)
Nie chce krakac ale kolejny sloneczny dzien dzis mamy czyzby w koncu wiosna zagoscila:-)

gorgusia widzisz jakie masz grzeczne Dziecie slyszalo, ze Mama sie denerwuje, ze malo sie rusza i zafundowalo Ci kilka ladnych kopniaczkow:-D

maluszek tak jak pisza Dziewczyny to rutynowa kontrola nie stresuj sie :* Ty tez Kochana za duzo nie pij,jak to szlo "....tanczy na stole, kieckie zawija.." hihi

demetrios i wzajemnie udanego weekendu:-)

patrysia gratki kopniaczkow:)a moze to Dziec sie tak niefortunnie na ten jajnik uklada i uciska?

stokrotka ja poki co nie mam z tym problemu, ale cos pamietam ze Dziewczyny kiedys cos pisaly o actimelu:)

kasieq udanego dotleniania z Lenka:-)

Serniczek juz sie piecze zaraz Mkowi wstawie pierozki ruskie od tesciowej, i bede sie szykowala na ten szalony panienski:-Djakbym sie jutro dlugo nie odzywala to znaczy, ze lecze kaca:-D

Udanego weekendu Mamuski:)

Czesc dziewczyny ! Patrysia gratuluje kopniaczkow!! :)
Mnie wzielo cos na jakies robotki reczne i zamowilam sobie filc. Bede dla dzidziusia robic buciki z filcu :D szkoda tylko ze nie znam jeszcze plci, strasznie ciekawa jestem , dopiero za 4 dni bede miala usg wiec mam nadzieje, ze sie dowiem wszystkiego. Wy juz prawei wszystkie wiecie...

Witam sie i ja sobotnio:)
Nie chce krakac ale kolejny sloneczny dzien dzis mamy czyzby w koncu wiosna zagoscila:-)

gorgusia widzisz jakie masz grzeczne Dziecie slyszalo, ze Mama sie denerwuje, ze malo sie rusza i zafundowalo Ci kilka ladnych kopniaczkow:-D

maluszek tak jak pisza Dziewczyny to rutynowa kontrola nie stresuj sie :* Ty tez Kochana za duzo nie pij,jak to szlo "....tanczy na stole, kieckie zawija.." hihi

demetrios i wzajemnie udanego weekendu:-)

patrysia gratki kopniaczkow:)a moze to Dziec sie tak niefortunnie na ten jajnik uklada i uciska?

stokrotka ja poki co nie mam z tym problemu, ale cos pamietam ze Dziewczyny kiedys cos pisaly o actimelu:)

kasieq udanego dotleniania z Lenka:-)

Serniczek juz sie piecze zaraz Mkowi wstawie pierozki ruskie od tesciowej, i bede sie szykowala na ten szalony panienski:-Djakbym sie jutro dlugo nie odzywala to znaczy, ze lecze kaca:-D

Udanego weekendu Mamuski:)
być może bo w tamtych stronach kopniaczki czuję...

a ja dziś byłam z M na zakupach, bo stwierdził że 'matka mojego dziecka musi być najpiękniejsza na świecie' :-). przy okazji mały spacer i ledwo doszłam do domu, tak się zmęczyłam ;). poza tym mogę w końcu jeść normalnie i w końcu jest lepiej :)

witam się sobotnie:):)

Patrysiu gratuluję kopniaczków co do bóli jka tak czasami mam... ale moze to wcale nie byc jajnik tylko nerka... niestety nerki lubią promieniować :):)

witam sie nie wiem czy ktos zastanawial sie gdzie zniknelam, ale gdyby jednak, to wirusy zezarly mi kompa, w koncu mam go dzis z powrotem, poza tym mialam ogromne problemy z zebami, kulalam sie po podlodze z bolu

czy ktos moglby byc tak mily i strescic mi co tu sie dzialo od czwartku, bede ogromnie wdzieczna

uff nadrobilam,jednak nikt o mnie nie pytal:(
fasolka ja ksie czujesz, na pewno wszystko bedzie oki, musi
cyniczna super, ze wesele udane
joasia udanej przeprowadzki
maluszek, gorgusia ja tez ciagle sama, rozumiem
marudka wspolczuje sytuacji na drodze
patrysia gratuluje ruchow
stokrotka ja polecam actimel
ayni ja tez nie znam plci
marta super- zakupy:)

Ostatnia edycja:
reklama
witam sie

ledwo żyje...
Sebcio wstał o 6:30... ja po skurczu nogi nie umiem chodzic:( czekam blagalnie aż M wstanie, zeby mi masażyk zrobił...

miłej niedzieli

Do góry