reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Dziewczyny próbuję nadrobić wątek ale strasznie tego dużo :p

W taką pogodę jak dziś - pochmurno , to tylko na spanie mnie bierze :D Mimo , że plany były zupełnie inne : sprzątanie , pranie itd ;)

Jestem w 17 tc i też jeszcze nie czuję ruchów ... 30.04 mam wizytę u lekarza i dowiemy się kogo noszę pod sercem :)))

Wracam do czytania :)

reklama
Czy któraś z Was odczuwa jakieś chwilowe twardnienie brzucha? Ja wczoraj raz poczułam, że macica mi stwardniała na jakieś 3-5 sekund i dzisiaj dwa razy. Trochę mnie to niepokoi. U lekarza przedwczoraj wszystko było w porządku, szyjka długa. Czy to mogą być już te skurcze braxtona-hicksa? Z tego co czytałam to tak się objawiają właśnie - bezbolesnym twardnieniem macicy. Miała tak któraś?

Mi się to parę razy zdarzyło. Póki nie zdarza się to za często, nie ma się czym martwić.

Ale tu dzis spokój mamy dziewczynki :) ciesze sie,że dzisiejsze wizyty udane !! a mnie chyba znów łapie choróbstwo :( zle sie czuje i leżakuje już :) gardło piecze z nosa leci w uszach szumi :/ oby mnie nie rozebrało :(

Witajcie :)

Polisia- u mnie też zęby nieciekawie wyglądają... Jestem jeszcze przed wizytą u dentysty, ale czuję,że nie jest dobrze. Ten Elmex żel może być ok, a poza tym wcinać ser biały i w ogóle wapń. Może to coś da...

Pajeczko- wszystkiego najpiękniejszego z okazji rocznicy ślubu! Ogromu miłości, cierpliwości i poczucia spełnienia na co dzień u boku Twojego męża. Buziak!

Ansure- ja też zawsze mam podony problem. Znajomi się zapowiadają, ja mam lenia i nie chce mi się przygotowywać, ale w końcu jestem zadowolona,że do spotkania doszło :) Zresztą- już pewnie jesteś po porządkach :p

Demetrios- niedługo zacznie Cię pokopywać. Też się niecierpliwiła. I też miałam fałszywe alarmy. Teraz już coraz częściej czuję Bąbla, ale delikatnie i nie każdego dnia- we wtorek mocno kopał, wczoraj nic, a teraz znowu czuję,że się wierci w okolicach pęcherza ;)

Lotka- szerokiej drogi!

Palemko- ubawiłam się z tych Twoich przygód :D Swoją drogą wczoraj moja 5-letnia siostrzenica wróciła do domu cała uradowana,że dziś ma wolne, bo w przedszkolu dzieci wrzuciły zabawki do kibla i się kanalizacja zapchała :D Teraz to chyba bedzie czeste zjawisko jak się dzieci zjarzą,że zatkany kibel = dzień wolny od przedszkola :-D

Ayni- mam nadzieję,że zakupy udane :)

Kasieex- witaj :D

Fasolka- współczuję migreny, ale teraz przy tych pogodach to niestety... U mnie też dziś niby ciepło, ale szaro-buro i coś tam kapie z nieba...

Ryba- to mogą być te skurcze. Jeżeli nie boli i nie ma inncy objawów to myślę,że nic złego się nie dzieje.

Maluszek- czosek, sok malinowy, gorąca herbata i kocyk! Takie masz teraz obowiązki moja droga! Spróbuj moze syropu dla koniet w ciąży- taki wzmacniający z cozskiem i malinami. Mi pomógł jak na początku ciąży mnie rozkładało. Nie dawaj się!

Ufff... co nieco nadrobiłam!
Ja do południa się platałam w oczekiwaniu na wizytę...nie lubię tego czekania. Zresztą- jak się stresuję to jestem niegadata i wszyscy myślą,że jestem zła.
Po wizycie był obiecany obiadek, a do tego kupiłam sobie nowy tusz do rzęs :cool2: Teraz gniję pod kocykiem i sobie Was czytam. Nawet mi się już łazić nie chce ani nic....
A z wizyty mam filmik,więc później pewnie jeszcze sobie Zymka pooglądamy :)

Co do wizyt to ja mam zwykle co 4tyg. Teraz mam szybciej bo już za 2tyg, w sumie nawet nie wiem czemu.
Najważniejsze,że wszystko jest ok :D

future mummy gratuluje szczepienia, mam nadzieje, ze z Twoim brzuszkiem wszystko bedzie ok
pajkaa wszystkiego naj w Dniu Rocznicy ;-) jak tam po deserze?
lotka milego odpoczynku
kasieexx witaj
marta wspolczuje zeba
gorgusia ale jaja z tym wc zapchanym zabawkami w wc

ja dzis biegalam z mama za sukienka na wesele dla niej, padam na pyszczek, a jutro u nas sadny dzien heh wywiesza w przedszkolu kto sie dostal do przedszkola na drugi rok, mam nadzieje, ze Oliwka sie dostanie bo ja tylko do jednego przedszkola skladalam podanie i cos tez slyszalam ze beda mieszac grupy, musze jutro tez jechac rano do miasta co to wszystko obadam,

marudka zazdroszcze Ci tej pogody:cool2:

maluszek masz racje pod kocykiem sie wygrzej a chorobsko Cie nie dopadnie, zdrowka 3maj sie cieplutko:tak:

gorgusia ciesze sie, ze po wizycie masz dobry humorek, ze z Zymkiem oki i no filmik super sparawa:-)

martusia &&& za Oliwke zeby przemknela na 2 rok przedszkola, teraz z tymi przedszkolami ciezko u nas tez najpierw biora dzieci ktorych mamy pracuja a ze np. jedno do przedszkola a drugie malenkie z mama to juz nie patrza bo wtedy niby co jestes w domu i 2 mozesz sie spokojnie zajac ehhh, ale oczywiscie powodzonka:)

Ostatnia edycja:
Dziękuję dziewczynki :*:*

Gorgusia jutro lece do apteki dziękuje!! szkoda ,że dzis sama jestem mężulek będzie dopiero rano a tak by mi kupil a ja sie juz dzis nigdzie wole nie ruszac, często coś mnie ostatnio łapie wiec możde taki syrop mnie uchroni na zaś :)

A tak z innej beczki...powiedzcie mi czy ktoras z Was ma konflikt serologiczny??ja mam grupe RH- a moj M RH+, i jedyne co mialam w tym kierunku robione to badania na obecnosc przeciwcial podczas pierwszego badania krwi, czy nie powinni tego badania powtarzac co jakis czas przeciez moje cialo moze je(niedaj Bog) wytworzyc w kazdej chwili a im szybciej to wykryja, tym szybciej beda mogli zareagowac?moze ktoras z Was miala ten problem lub teraz sie z nim poryga.
Z tego co wyczytalam w obecnych czasach juz nie jest to cos czym powinnysmy sie martwic bo w 1 ciazy raczej sie nie zdarza a po porodzie podaja immuglobine i powinno byc ok.
Ale pytam z czystej ciekawosci, bo moze ktoas z Was tez sie tym martwi albo ma juz jakies doswiadczenia w tej dziedzinie za soba???
Z gory dzieki za odpowiedzi:-)

A tak z innej beczki...powiedzcie mi czy ktoras z Was ma konflikt serologiczny??ja mam grupe RH- a moj M RH+, i jedyne co mialam w tym kierunku robione to badania na obecnosc przeciwcial podczas pierwszego badania krwi, czy nie powinni tego badania powtarzac co jakis czas przeciez moje cialo moze je(niedaj Bog) wytworzyc w kazdej chwili a im szybciej to wykryja, tym szybciej beda mogli zareagowac?moze ktoras z Was miala ten problem lub teraz sie z nim poryga.
Z tego co wyczytalam w obecnych czasach juz nie jest to cos czym powinnysmy sie martwic bo w 1 ciazy raczej sie nie zdarza a po porodzie podaja immuglobine i powinno byc ok.
Ale pytam z czystej ciekawosci, bo moze ktoas z Was tez sie tym martwi albo ma juz jakies doswiadczenia w tej dziedzinie za soba???
Z gory dzieki za odpowiedzi:-)

ja niestety nie mam konfliktu, mama też nie miała. mam tylko inną grupę krwi niż ta wpisywana przez 23lata w dokumenty medyczne... z chęcią bym pomogła ale się nie orientuję w tej sprawie nic a nic :(

reklama
żel elmex tylko w aptece :tak:
w kwestii konfliktu nie znam z autopsji, ale czy nie dostaje się jakiegoś zastrzyku przed porodem? z pewnością nie jest to taki problem jak 30 lat temu, bedzie dobrze :tak:

co do brzucha, ja mam wrażenie,że cały czas mam twardy, parę razy nawet mnie zakuło coś w środku a dziś leciała mi krew z nosa :no:
a wizyta dopiero 19.04 :no:

Do góry