reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

marta i zadne nie stety, ciesz sie ze nie masz zawsze to jakis dodatkowy stres...a z ta grupa krwi to niezle Ci musieli ja na poczatku okreslac chyba pod wplywem hehe dobrze ze w ciazy pomimo wszystko sprawdzaja nam ja jeszcze raz zeby miec pewnosc:)

reklama
hej hej!
Joasia_85 ja mam konflikt serologiczny z mężem ja 0Rh- on 0Rh+, nom i odczyn Coombsa w 12 czy 13 tyg. miałam robiony a teraz będzie w 28 tyg. Po ostatnim poronieniu miałam podawaną immunoglobinę anty D, ale wiem, że przy I ciąży bez wcześniejszych przygód wszystko powinno być ok. W moim przypadku na razie jest oki, ale w rachubę wchodzi przetaczanie krwi dla Maluszka, jeżeli przeciwciała się później pojawią.
A ja dziś się lenię, zamiast uczyć...ehhhh ale chociaż dla pocieszenia Dzidź jest aktywny:happy:

dzieki lenkka uspokoilas mnie troszke bo ja to Isze badanie mialam robione wlasnie w okolicy 12 tc to teraz dopiero powinnam miec ok 28 tc z tego co piszesz juz mi troszke lzej hihi
Jeatescie niezastapione a Wasze porady bezcenne:-)

Nooo... i po 50 minutach spania, pobudka... Oj, będę ja miała fajne to wesele coś czuję...

Joasia, mój brat z bratową konflikt, ale bratowa miała amniopunkcję robioną i dostała immunoglobulinę, więc przypadek różny od Twojego i średnio pomocny.

no i ja się dowiedziałam co nieco :)

Joasiu, z moją grupą krwi to jakaś dziwna sprawa. bo urodziłam się 2 stycznia i mama mówi, że przy wypisie coś się z dokumentami stało i lekarz powiedział że mama ma się zgłosić po duplikat książeczki zdrowia dla mnie za tydzień a tam jak wół stoi że A Rh +. tymczasem okazało się że mam 0 Rh +. jak i skąd oni wpisali moją grupę krwi nie wnikam ale szok przeżyłam niezły jak dostałam wyniki badań u lekarza...

dzizas krajst - albo ja jestem jakaś dziwna albo moja nowa śliczna waga jest zepsuta. bo jeśli jej wierzyć znowu chudnę, to już 6kg... Dziewczyny, co ja mam zrobić? poradźcie coś, proszę :(...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dobry na wieczór :)

Pajka Wszystkiego co najlepsze na kolejne dłuuuugie lata! :D

dzizas krajst - albo ja jestem jakaś dziwna albo moja nowa śliczna waga jest zepsuta. bo jeśli jej wierzyć znowu chudnę, to już 6kg... Dziewczyny, co ja mam zrobić? poradźcie coś, proszę :(...

a co na to Twój lekarz? Jak apetyt?
w trakcie I trymestru chudnięcie jest podobno ok ale to już II trymestr więc najlepiej było by skonsultować się z lekarzem czy to ginekologiem czy internistą.

mysle ze poki Dzidz ma miejsce i lekarz nie alarmuje to jest oki moze mial zapas:)a z 2 strony lepiej przy nastepnej wizycie porozmawiaj z lekarzem, albo 3 wyjscie rzeczywiscie masz w domu sliczna, nowa ale zepsuta wage hihih

Dobrej nocki Laseczki ja uciekam lulac:*

mysle ze poki Dzidz ma miejsce i lekarz nie alarmuje to jest oki moze mial zapas:)a z 2 strony lepiej przy nastepnej wizycie porozmawiaj z lekarzem, albo 3 wyjscie rzeczywiscie masz w domu sliczna, nowa ale zepsuta wage hihih

Dobrej nocki Laseczki ja uciekam lulac:*

śpij dobrze :)

jak byłam u lekarza to byłam w 11tc, a gin powiedział, że na razie jest ok. jutro będę usiłowała dorwać doktorka. ale martwię się bardzo... apetyt średnio na jeża, nawet święta nie pomogły.

dziewczyny ja wam powiem lepiej! w mojej ksiazeczce w miejsce gdzie powinna byc wpisana grupa krwi bylo pusto... cale zycie prawie 25 lat zylam bez znajomosci grupy krwi. Dopiero teraz sie dowiedzialam jaka mam, ze wzgledu na badania w ciazy :D

reklama
Do góry