reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
kasieex witamy :)

no i mi pani doktor poradziła: z racji tego że mam obrzęk (szczęście że nie ropień) muszę się wybrać do szpitala bielańskiego na chirurgię stomatologii. a dlatego do szpitala bo to zabieg będzie i tam w razie czego jest oddział ginekologiczno-położniczy. ja to mam szczęście naprawdę... ;/

dzińdoberek brzuchatki :-)
zagoniłam TZ do sprzatania i zmywania i potłukł mi 2 talerze do zupy :no:
w kwestii mineralizacji ząbków to ja od paru lat stosuje raz w tygodniu żel pomarańczowy elmex i to naprawde działa, teraz na wizytach kontrolnych mam co najwyżej 1 zęba a nie jak wcześniej 7 :tak:, kiepskie mam zęby genetycznie więc dbam jak mogę a uwielbiam słodycze więc same rozumiecie ;-)

oby sny były na opak ;-)

witam nowa koleżankę
wszystkiego naj z okazji rocznicy dla Pajki

Pajkaa do dr Kośmider, zamierzam na Bogucicach, choć kto to wie jak przyjdą bóle nagle i niespodziewanie :)))))))))))))
Gratulacje z powodu rocznicy ślubu

Pok jakoś dało się wytrzymać starania przez prawie 9 lat, ja już miałam dość i od dawna marudziłam o adopcji, ale mój M starał się, starał i wystarał

Szysza nie ma to jak kochana rodzinka :( ja też z najbliższą rodziną M mam niezłe przeboje

Anmika nie przejmuj się wagą, najważniejszy zdrowy maluszek

Cyniczna niezłe, można się pośmiać z tych naszych facetów, ale z Twojego punktu widzenia też wkurzyłabym się i to nieźle. Do wesela jeszcze parę dni. Może jej choć trochę przejdzie

Ansure jak się tak stresujesz to lepiej nie zaglądaj do tych wyników. Niech lekarz oceni. Ja za to mam wszystkie zaniżone, ale się nie przejmuję.

Lilijanna i wzajemnie ;)

Kasia co za tekst Twojego mena :D

Stokrotka fajny sen ;)

Marta to zostań z nami nie musisz iść do października. Zresztą nie masz 100% gwarancji, że to nie będzie wrzesień ;). Będzie dobrze ;)

Beacia witaj, ja straciłam kompa przez kawę, to była najdroższa kawa w moim życiu :))))))))))

Gorgusia będzie dobrze

Demetrios nie martw się tym. Niektórzy czują dopiero w 22 tygodniu.

Lotka życzę miłej podróży. Znam ten ból. Też mieszkam z dala od rodziny i autka nie mamy co utrudnia jeszcze bardziej bliższy kontakt.

Kasieex witamy w naszym skromnym gronie ;)

Stokrotka a gdzie te cudeńko w postaci elmexu kupiłaś, bo w zwykłych sklepach i drogeriach nie widziałam tego ;)

u mnie szaroburo melancholijno-depresyjnie czyli w moim nastroju
nie pada wyniki odebrane - da się przeżyć
tylko jeszcze wytrwać do jutrzejszej wizyty ;)

Hej ho w ten deszczowy dzionek brrrr

Future bravo dla Hesi- moze da mi lekcje jak byc dzielna bo ja igiel nienawidze, teraz juz troszke zaczynam sie przyzwyczajac przez to co m-czne pobieranie krwi, ale ogolnie zawsze ryczalam jak mialam sie szczepic:-D za wizyte &&&& bedzie dobrze:*

cyniczna zdrowka jeszzce raz dla Tyci niech sie kuruje do soboty a Ty uswiadom emka, ze to dzieki Niemu tak sie pochorowala i ze to On ewentualnie bedzie sie Nia opiekowal podczas wesela, a co niech poniesie konsekwencje swojej chwilowej glupoty hihih:-D

Pajkaa gratulacje z okazji dzisiejszej 4 rocznicy, zapewne jak kazda bedzie wyjatkowa, pewnie od rana przy garach cosik pichcisz dla M a wieczorkiem hmmm oby i On milo Cie zaskoczyl:-)mmm zarzuc mi ta roladka mniam:p

gorgusia &&&&& i czekamy na dobre wiesci wieczorkiem:)

Ansure to tylko spokojnego wypoczywania na L4 bez odbierania tel z pracy i niepotrzebnego stresu:-)

Lotka udanej podrozy i wypoczynku:-)

dematrios tak jak pisze mantezowa mi polozna powiedziala ze pierwiastki czuja ruchy pozniej jesli nie poczujesz do 22 tc to wtedy mozna zaalarmowac ginkowi poki co nie ma powodow do zmartwien-ja swoja droga tez jeszcze nie czuje, ale wierze ze Dziec daje jescze Mamie odpoczac bo jak sie zacznie to olaboga hehe bo takie to ruchliwe na kazdym USG:-D

Ayni u nas dzis pogoda do dupci wiec po porannej wizycie w markecie planujemy nic nie robic haha za to w sobote znowu grill tym razem taty urodziny, byle tylko pogoda dopisala:)

marta powodzenia na zabiegu:/ no i niech dziaselko sie goi:)

kasieex witamy ja termin z OM mam na 23 :)

Dobrze ze wpadla tu po poludniu bo wieczorkiem ciezko byloby Was nadrobic hihi w sumie dobrze ze jeszcze kilka dni taka szarowka chociaz nas na BB wiecej, niedlugo zacznie sie sloneczko a co za tym idzie spacerki kawki na werandzie i na bb pewnie tylko rankiem i wieczorkiem bedziemy mialy czas, ale zawsze chociaz na chwilke tu zajrze, uroczyscie obiecuje hihih
Milego dziona odezwe sie wieczorkiem buziakiii

Witam popołudniowo :-) ja walcze z migrena od rana ale bez skutku niestety:wściekła/y: do tego za oknem pada i wieje :crazy:Wiec dzis nie ruszam sie z domku moj M rano mi posprzatał domek i zrobił zakupy ,a ja poleguje sobie pod kocykiem bo jakos mi zimno ostatnio:szok:.Miłego wieczorka brzuchatki:-D

Czy któraś z Was odczuwa jakieś chwilowe twardnienie brzucha? Ja wczoraj raz poczułam, że macica mi stwardniała na jakieś 3-5 sekund i dzisiaj dwa razy. Trochę mnie to niepokoi. U lekarza przedwczoraj wszystko było w porządku, szyjka długa. Czy to mogą być już te skurcze braxtona-hicksa? Z tego co czytałam to tak się objawiają właśnie - bezbolesnym twardnieniem macicy. Miała tak któraś?

słuchajcie wiecie co można brać na jakieś wzmocnienie zębów czy coś? nigdy, normalnie nigdy nie miałam problemów, a dzisiaj mi się ukruszył, dopiero co wyleczyłam, bo poszły mi dwa a dość często chodzę na kontrole, widać może Fasolka podbiera mi :D haha, ale zupełnienie nie wiem jak sobie poradzić... bo żeby mi się kruszyły, straszne :szok::szok:
Ja stosuję Elmex żel (taka mała tubka) do stosowania 1 raz w tygodniu. Dostępny w aptekach. Warty swojej ceny.

Mam lekkiego dołka ponieważ dalej nie czuję ruchów dziecka - dwa razy już myślałam, że to to ale to były fałszywe alarmy :(((
Hymmm... na moje dziecię w brzuszku działa pomniejszenie mu lokum hehe. Znaczy podciągnięcie nóg do klatki piersiowej. U mojej bratowej działały słodycze i leżenie na lewym boku. Jak to nie podziała, to po prostu trzeba jeszcze poczekać. Nie martw się.
cyniczna zdrowka jeszzce raz dla Tyci niech sie kuruje do soboty a Ty uswiadom emka, ze to dzieki Niemu tak sie pochorowala i ze to On ewentualnie bedzie sie Nia opiekowal podczas wesela, a co niech poniesie konsekwencje swojej chwilowej glupoty hihih:-D

Taaa... Luby i konsekwencje. On się w ogóle do odpowiedzialności za nic i nikogo nie poczuwa. Pulmex kupiłam, Tycia wysmarowana, mam nadzieję na lepszą noc niż ta ubiegła...

Pajkaa
NAJLEPSZEGO!!!!!!!!!!!!

Ryba, ja tak czasem mam, a dzisiaj nawet byłam na badaniu i wszystko ok...Oprócz infekcji, ale to nie ten wątek ;-)
Ja też dostałam pimafucin w globulkach i pimafucort krem, ktoś kiedyś o to pytał, więc gdyby kogoś interesowało jeszcze, czy można itd...;-)
Dziewczyny ja też już bez usg 3 tygodnie i na połówkowe dopiero za jakieś 2-3 więc też długo poczekam :no: Ale mam nadzieję wtedy już poznać płeć:cool2: Nie mogę się doczekać
U nas dzisiaj piękna pogoda, dzieci w krótkich spodenkach biegają :szok:
Pajeczko, wszystkiego dobrego z okazji rocznicy!!!!!:-)

reklama
Do góry