reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Geztoza troche inaczej sie objawia ,wiem z doswiadczenia bo miałam w pierwszej ciazy ,przede wszystkim jest badzo wysokie cisnienie ,bardzo sie puchnie i wyniki sa złe bo pojawia sie białko w moczu i wyniki krwi sa słabe nawet bardzo i gestoza pojawia sie pod koniec ciazy

tak, wiem, sprawdziłam dokładnie, słówko po słówku. a takie objawy jak mi się zdarzyły i mantezowej mogą mieć coś wspólnego z meteopatią (istnieje takie słowo?) - tzn ja źle reaguję na zmiany pogody itp. od prawie 2 tygodni mam koszmarne bóle głowy i jestem wręcz umarnięta.

reklama
ja chyba spanikowałam trochę, w dodatku sama jestem i się boję, że mnie to zaatakuje jeszcze np pod prysznicem czy coś. zadzwonię jutro do lekarza, najwyżej uzna mnie za wariatkę xD

Na pewno nie za wariatke, jak najbardziej trzeba o wszystko pytać lekarza i rozwiac swoje obawy, lepsze to niz bagatelizowanie, ktore potem moze doprowadzic do jakiejs tragedii. Ja tez rano sie wystraszylam bo bylam w domu sama z 2 letnia corcia, która raczej nie wezwalaby pomocy gdybi mi sie cos stalo, przeciwnie jeszcze bez opieki sama zrobilaby sobie krzywde.

marta bóle głowy często się zdążają w ciąży powiedziałabym że bardzo często a przyczyn jest mnóstwo np. zmiana ciśnienia (pogoda) twoje niskie bądź wysokie ciśnienie, tak jak Pajka napisała serducho też, odwodnienie, głód i oczywiście hormony ciążowe. Powiedz o tym swojemu lekarzowi na następnej wizycie i niech ci zmierzy ciśnienie.
Mnie jak głowa boli to tylko kawa pomaga, bo ja mam bardzo niskie ciśnienie 90/60. A zawroty głowy i zimne poty to ostatnio chyba 2 dni temu jak obiad gotowałam szybko słodkiego soku się napiłam i przeszło.
Nie martw się na zapas;) Koniecznie zapytaj lekarza, na pewno nie pomyśli że wariatka z Ciebie! Kilka z nas też takie dni przeszło.
Ayni właśnie nie zmierzył jej, tylko obwody posprawdzał (głowę i brzuszek) i wagę. To trzymam kciuki za zdrową córeczkę u Ciebie:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam sie po lekarzu, wyniki straszne, kupe lekow dostalam za kupe kasy, ktorej nie mam,
Oliwka dzis wrocila od Babci, siedziala chyba przez godzine w gondoli heh,
ja nawet lubie zostawic ja od czasu od czasu u Babci ale maks dwie noce bo potem za nia rycze, moja mama i moj tata to rewelacyjni dziadkowie i uwazam, ze malej dobrze to robi, bo moim zdaniem moja mama zajmuje sie lepiej Oliwka niz ja nawet
na Swieta robie malo raz z braku kasy, dwa w nd jedziemy na 12ta do Kosciola, potem do babci i Dziadka, potem na 15.30 na Urodziny, ktore sa u Tescia i zjedziemy do domu okolo 18tej, a w poniedzialek pojedziemydo Rafala Chrzestnej,wiec farbuje tylko wiejskie jajeczka, kupilam babke, zrobie salatke z feta mam nowy przepis ;-), i leczo, kupilam tez dobrej szynki,

ayni gratuluje ruchow, zazdroszcze pozytywnego podejscia do zycia, ja tez czekam na usg do 20ego tygodnia
mantezowa dobrze, ze wszystko dobrze sie skonczylo
patrysia sliczny swiateczny obrazek
fasolka oj wspolczuje z tym jedzeniem
joasia milej imprezki
misiaczek mam nadzieje ze przeprowadzka bedzie udana
maybebaby pokaz zakupy
gorgusia ten mutsy ma cala os skretna?

Ostatnia edycja:
Pajkaa ja robie rybe po japońsku która bardzo polecam nie wychodzi drogo a w jeden dzien zjedla rodzinka i goscie :)
sałatke z zupek chińskich i ciasto ala 3bit :) a reszte robi tesciowa :) ooo witamy Martusie po wizycie:)

Marta ja mialam okropne bole glowy, okazalo sie ze cisnienie lekko skacze, zostalam skierowana do kardiologa.. od kardiologa do endokrynologa okulisty badania wysilkowe itp... okazalo sie ze sie nalozyly na to hormony... no i tak sie bujalam z tym jakis czas az samo przeszlo bo sie wszystko unormowalo.. a tez bylam na podobnym etapie ciazy co Ty ;)

Martusia a co z tymi wynikami nie tak, jakie leki dostałaś?

Pajkaa ja gotuję
- jajka faszerowane
- sałatkę z brokułami
- jaskółcze gniazda
- pieczeń z indyka faszerowana szpinakiem (pierwszy raz to będe robić a przepis znalazłam na necie)
- zurek
- piekę sernik
- krokiety z jajkiem i pieczarkami
i to chyba tyle bo mój M twierdzi że zawsze robie za duzo a moja tesciowa tez pewnie mi cos przyniesie jak zwykle no i w niedziele jedziemy do moich rodziców wiec tam tez sie najemy

Ostatnia edycja:
no ja własnie
piekę cytryniaka
babę piaskową
robię salatkę warzywną
jest juz ugotowana szynka
jaja ugotuje
a reszte to chyba ui mamy zjemy L:D

reklama
Ale pysznosci tu wypisujecie ! ajj wybieram sie do maluszka i mantezowej na dania glowne i salatki a do Pajki na deser ;p

my nic nie robimy, moja mama miala przyjechac, ale nie moze, bo bedzie w Niemczech, my do Polski sie nie wybralismy , moj maz w ogole nie bardzo wie o co chodzi z naszymi swietami, a ja dla samej siebie, czy tez dla nas obojga nie mam natchienia na takie swieta. Dla mnie swieta maja charakter rodzinny nie religijny, a jak rodziny brak, to tez natchnienia nie ma.

Do góry