reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Witajcie:)

Ponieważ przez święta będę tu rzadko zaglądać, chcę Wam złożyć już życzenia:
Zdrowia - dla Was, Waszych najbliższych i oczywiście fasolinek w brzuszkach
Pogody - ducha i tej na zewnątrz
Szczęścia i radości - aby każdy nowy dzień przynosił tylko pozytywne doświadczenia
No i smacznych, spokojnych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych :)))
Buziaczki :)))

reklama
witam sie i ja wczoraj zaslablam, dzis juz tez, w dodatku jestem dzis sama z mala caly dzien i jutro tez
mam beznadziejne wyniki moczu i dostalam antybiotyk i ten kosztuje 22zl ale dostalam tez globulki dopochwowe na uplawy za 39zl, pytalam w dwoch aptekach i nie ma tanszego odpowiednika, jedna z tych aptek to moja zaprzyjazniona wiec by mnie nie oszukali
zeszlym razem jak mialam takie zle wyniki to tez mdlalamjeszcze
ayni wspolczuje sytuacji ze Swietami, a czemu mama jedzie do niemczech a nie do Ciebie?
marta olej mame, moje dziecko w brzuszku tez spi kiedy che a nie kiedy ja spie
ansure ja tez sie boje ze za duzo tyje, niby na razie 1,6kg, ale za to przez ostatnie dwa tygodnie az 1kg
maybebaby zdrowka

Ostatnia edycja:
Lotka i cała reszta bandy witojcieeeee !!!!:-):-)

moje menu świąteczne :
galareta z kurczaczka
babka
sałatka rzodkiew-jajo
barszcz chrzanowy z prawdziewego chrzanu
no i ktoś tu coś pisał o krokietach z jajkiem i pieczarkami - a co to ?????????????????????????????? nie znam :eek: poproszę o przepis:tak:

krokiety sa bardzo proste, smażysz nalesniki. Farsz: pieczarki kroisz w kosteczke i obsmarzasz z cebulką na patelni, jajka ugotowane na twardo tez kroisz w kosteczke troche szczypiorku, rzodkiewki co kto lubi , mieszasz to razem i nakladasz na nalesniki. Nastepnie zawijasz naleśniki tak żeby farsz nie wylecial, obtaczasz krokiety w jajku i bułce i obsmażasz na patelni z obu stron. Krokiety gotowe:-) ale to chyba nie powinno byc w tym watku ups...

Martusia ja ogladam dzisiaj telewizje mało tego nawet na śniadanie jadlam wedline, u spowiedzi tez nie byłam
Czy myślicie że ciężarne w poście maja dyspensę?

WITAM:)

Złożę już życzenia:)

zyczy_kurczaczek_wielkanocny_0.jpg

Z dala słychać trzask gałęzi,
to zajączek przez las pędzi.
Chociaż Wielka jest sobota,
ciężka czeka go robota.

Z hukiem wpada do kurnika,
bierze jajka, szybko znika,
w
drodze wszystkie je maluje,
z trudem tempo utrzymuje.

Z pisankami zdążyć musi
zanim z Rezurekcji wrócisz.
Potem trochę chłop odpocznie,
w ciepłym gniazdku sobie spocznie.

Miejsca długo nie zagrzeje,
coś mu się na
głowę leje.
Głośno śmieje się baranek:
To już Lany Poniedziałek!

Wesołych Świąt :)

O Boże...uwielbiam takie trucie na temat mojego postępowania. Moje życie, moje decyzje, moje grzechy i nikomu nic do tego. Nie warto się tym przejmować.

Co do wagi, ja schudłam na początku parę kilo, a teraz tylko wróciłam do wagi sprzed ciąży, czyli w sumie jestem na 0.

Miałam dziś taki koszmar,że po przebudzeniu długo jeszcze płakałam :(
Rano przeczytałam artykuł o wcześniakach, a później jeszcze zasnęłam. I śniło mi się,że urodziłam Zymka teraz, czyli w 20tyg. Urodziłam go w domu, był bardzo maleńki, taki że mieścił mi się w dłoni. Ale żył. Karmiłam go piersią i cieszyłam się,że jak je to będzie dobrze. Pojechaliśmy do szpitala, a tam nikt nie zwracał na nas uwagi tylko kazali czekać aż umrze. Modliłam się w tym śnie żebym zaraz mogła się obudzić i żeby to był tylko koszmarny sen, ale obudzić się nie mogłam. Tak strasznie się bałam...

gorgusia straszny ten sen;( współczuje
martusia na śniadanie zjadłam kabanosy i od rana oglądam Tv, u spowiedzi tez nie byłam będę się chyba smażyć w piekle dodam że jestem wierząca. Współczuje;( <tulam> Okropnie jest to spotkać takiego człowieka w okresie kiedy wszyscy powinni być dla siebie mili i uprzejmi a tu takie rzeczy. Najgorsze jest to że taka osoba nic sobie z tego nie robi, nie widzi problemu a ty masz stres przez parę kolejnych dni:/ Każdy odpowiada za swoje grzechy i za nie będzie sądzony, co innym do tego! Parę głębokich wdechów czekolada i humor ci się poprawi:) Mam nadzieje:)Trzymaj się.

Biorę się dzisiaj za porządki i gotowanie świąteczne i pewnie nie będę miała czasu żeby popisać zwami dzisiaj i jutro. Spokojnych Świat Wam życzę:*

Zobacz załącznik 453675

Niech te święta Wielkiej Nocy
spłyną rzeką Boskiej mocy
otuliwszy serce Wasze
wielobarwnym kwieciem marzeń.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam dziewczynki:-)

Nasze meni swiateczne:
-galareta z kurczaka
-sałatka jarzynowa
-sałatka sledziowa
-jajeczka pod rozna postacia
-barzszczyk biały
-kiełbaska biała i inne wedlinki
-ciasta ale z cukierni bo mam lenia i nie pieke w tym roku
-i kurczaczek pieczony na obiadek na lany poniedziałek
Troche tego jest pomimo ze w pierwsze swieto popołudniu do rodziców idziemy ,ale jak ma sie w domu 14 -latka to wie jakie ilosci jedzenia jest w stanie pochłonac:-p,choc czasem zastanawiam sie gdzie tomu sie miesci bo chude to takie;-).
Co do swiat to jestem wierzaca i praktykujaca ale pierwsze słysze ze telewizji nie mozna ogladac:szok:,postu owszem przestrzegam ale jakosciowego a nie ilosciowego (u mnie to nietrudne z moim ostatnim jadłowstretem)ale syn sam przypomniał "czy pamietamy ze dzis post" .A na obiadek własnie nalesniczki smaze z dzemkiem beda:tak:

Święto Wielkiej Nocy
to czas otuchy i nadziei.
Czas odradzania się
wiary w siłę Chrystusa i
w siłę człowieka. Życzę, aby
święta wielkanocne
przyniosły radość, pokój oraz
wzajemną życzliwość.
By stały się źródłem
wzmacniania ducha.
Serdeczne życzenia wielkanocne
562591_271782666243334_100002348088682_597988_535070564_n[1].jpg

Ostatnia edycja:
Ja robię sałątkę jarzynową i królika w sosie śmietanowym (jestem ciekawa czy w ogóle jadalny będzie, bo przepis z netu i pierwszy raz robię) i jeszcze jajka faszerowane i pyszną szyneczkę gotowaną też mam. Poza tym jeden dzień Świąt u siostry a drugi u teściowej, także luzik :tak:.
Jeszcze mnie dziś czeka wycieranie podłogi - nie mogę się zabrać. O wiele bardziej wolę "pichcić" w kuchni niż sprzątać.
Ja dziś poszczę, w sensie że nie jem mięsa i wędlin. U spowiedzi nie byłam, mam zamiar jechać dziś, ale nie wiem czy mi się uda. Poza tym uważam, że to każdego sprawa, każdy jest dorosły i robi jak uważa i też wkurza mnie takie wpieprzanie się. I pierwsze słyszę, że TV się dziś nie ogląda, hm... A w ogóle chyba chodzi o to, żeby coś robić zgodnie z własnymi przekonaniami, a nie bo ktoś każe inaczej.
Kolczyk w pępku mam od 10 lat, w pierwszej ciąży wyciągnęłam i włożyłam dopiero po porodzie - nic mi nie zarosło. A teraz jeszcze mam, ale chyb już najwyższy czas go usunąć.
To życzę wszystkim miłego sprzątania i gotowania.

reklama
Witam w WIELKI PIATEK :) WESOŁYCH ŚWIĄT WAM ŻYCZĘ :)
Dziewczyny jak myslicie..jak na 5 m-c, czy przybranie 5 kg..to już dużo? Za 6 dni (hurrraaa) mam wizytę i USG (hurrraaaa..hurraaaa) zapytam lekarza... Dzisiaj jednak waga była bezlitosna - 5 kg jak nic! :(
A tu Święta i przyszności mamusi :))
Ja ostatnio czytalam , ze do 4 tego miesiaca mozna przytyc okolo od 2,5 do 4,5 kg, wiec jak na 5 miesiac, to wszystko w normie. Pamietaj, ze te dane sa orientacyjne, niektore kobiety szczegolnie szczuple musza przybrac wiecej, aby utrzymac prawidlowo ciaze, kobiety z nadwaga przewaznie tyja mniej, bo maja juz zapas tluszczu, ktory chroni ciaze. Samo dziecko zaczyna juz cos wazyc, plus krew , lozysko, powiekszona macica, takze o to sie nie martw :)

ayni wspolczuje sytuacji ze Swietami, a czemu mama jedzie do niemczech a nie do Ciebie?
Martusiu, niestety moja mama po 20 latach pracy na stanowisku kierowniczym stracila prace i jak dotad byla na kilkunastu rozmowach kwalifikacyjnych, ja bym to nazwala castingami, gdzie okolo 40 osob stara sie o to samo stanowisko, testy wielokrotne, zawsze dochodzila do finalowej 3-ki , ale w koncu zaproponowano jej prace jako ksiegowa za 1300 PLN brutto :/ to nawet nie jest polowa jej wczesniejszych zarobkow odjac paliwo 300 PLN uwierz mi, 10-letniego dziecka wraz z domem nie utrzymasz, wiec pojechala do Niemiec do pracy, akurat przed swietami znalazla prace. My z braku wiekszej gotowki, tez nie wybralismy sie na swieta do Polski, a za doslownie ostatnie Eurusy kupilismy lozeczko :) wole szczerze mowiac lozeczko, niz swieta w Holandii. Kasa meza przyjdzie dopiero za tydzien.

Miałam dziś taki koszmar,że po przebudzeniu długo jeszcze płakałam :(
Rano przeczytałam artykuł o wcześniakach, a później jeszcze zasnęłam. I śniło mi się,że urodziłam Zymka teraz, czyli w 20tyg. Urodziłam go w domu, był bardzo maleńki, taki że mieścił mi się w dłoni. Ale żył. Karmiłam go piersią i cieszyłam się,że jak je to będzie dobrze. Pojechaliśmy do szpitala, a tam nikt nie zwracał na nas uwagi tylko kazali czekać aż umrze. Modliłam się w tym śnie żebym zaraz mogła się obudzić i żeby to był tylko koszmarny sen, ale obudzić się nie mogłam. Tak strasznie się bałam...
Czesc kochana, zupelniesie z toba zgadzam, ja tez nie lubie , jak ktos mi sie wtraca w moje zycie, za ktore ja mam odpowiedzialnosc. No i sen straszny... Pewnie dlugo nie moglas dojsc do siebie ... na szczescie to tylko sen .. :)

My bylismy dzis na spotkaniu z polozna, krew super, cisnienie super, serduszko bije jak dzwon. wg jej danych jestesmy w 16 tyg i 5 dniu , czyli troche inaczej niz suwaczek pokazuje. za 3 tyg mamy miec 20-tyg usg i byc moze bedziemy musieli jechac az do Rotterdamu do specjalistycznego szpitala, aby tam dokladnie zostalo zbadane serduszko malenstwa, ze wzgledu na mojego brata, ktory urodzil sie z wada serca. A tak poza tym to wszystko pieknie, tak sie ciesze z mojej malej rybki no i juz sie nie moge doczekac tych 3 tygodni !!!

Ostatnia edycja:
Do góry