reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

a ja znowu nocny marek, drzemka się przedłużyła na 2,5h ;). mama na mnie się drze, że jak ja siedzę w nocy to dziecko nie będzie spało w nocy ale nie wiem ile w tym prawdy.

tak się zastanawiam... Dziewczyny, macie tatuaż albo jakiś piercing? i w ogóle jak do tego podchodzicie?

reklama
a ja znowu nocny marek, drzemka się przedłużyła na 2,5h ;). mama na mnie się drze, że jak ja siedzę w nocy to dziecko nie będzie spało w nocy ale nie wiem ile w tym prawdy.

tak się zastanawiam... Dziewczyny, macie tatuaż albo jakiś piercing? i w ogóle jak do tego podchodzicie?
ehhh powiedz mamie niech sie nie drze, bo to FAKTYCZNIE wplynie na to ze dziecko bedzie nerwowe, a niech nie opowiada glupich ZABOBONOW co do Twojej nocnej aktywnosci, bo to NIE MA zadnego wplywu na dziecko ;-)
grrr wkurza mnie kazde takie gadania byle gadac ;-) mojej raz sie to zdarzylo mi powiedziec, a ja od zawsze zylam nocami(skonczylo sie po porodzie bo padalam ze zmeczenia chwilami), do tego tomi w brzuchu w dzien spal a nocami wariowal i co? od pierwszych dni mam dziecko, ktore przesypialo cale noce, budzac sie tlyko na jedzenie. :-) glowa do gory!! :-)

ja w planie mialam tatuaz po porodzie Tomka w koncu zrobic, ale =tak sie umawialam ze nie zdazylam, wiec robie dopiero na kolejna zime - bo w tej zimie to jeszcze skora moze nie byc zbyt fajna, ale potem wroci na swoje miejsce i w koncu sie doczekam ;-)

lece po kawke, milego dnia!

Lotka i cała reszta bandy witojcieeeee !!!!:-):-)

Ja oczywiscie z kawą ciastem i kanpką, zaraz łyknę witaminę, bo już dwa dni nie brałam-skleroza ;-), a potem do przychodni po wyniki: sikowo - krewowe:tak:

Co do zawrotów głowy i tych mroczków, myślę, że jak zdarzyło się raz, to nie ma co panikowac za bardzo, może jak się powtórzy , to lepiej skonsultowac z lekarzem ;) Mnie to na szczęście jakos omija narazie, odpukać ... ;)

gorgusia - Ah, fajny, Ty masz UrbanRidera, też mi się podoba,a le on w całym zestawie prawie 3tys wychodzi, a tyle to mi juz szkoda, ten mój wychodzi, jakoś ok 2tyś w całym, zestawie :)

moje menu świąteczne :
galareta z kurczaczka
babka
sałatka rzodkiew-jajo
barszcz chrzanowy z prawdziewego chrzanu
no i ktoś tu coś pisał o krokietach z jajkiem i pieczarkami - a co to ?????????????????????????????? nie znam :eek: poproszę o przepis:tak:

Ostatnia edycja:
Lotka i cała reszta bandy witojcieeeee !!!!:-):-)

Ja oczywiscie z kawą ciastem i kanpką, zaraz łyknę witaminę, bo już dwa dni nie brałam-skleroza ;-), a potem do przychodni po wyniki: sikowo - krewowe:tak:

Co do zawrotów głowy i tych mroczków, myślę, że jak zdarzyło się raz, to nie ma co panikowac za bardzo, może jak się powtórzy , to lepiej skonsultowac z lekarzem ;) Mnie to na szczęście jakos omija narazie, odpukać ... ;)

gorgusia - Ah, fajny, Ty masz UrbanRidera, też mi się podoba,a le on w całym zestawie prawie 3tys wychodzi, a tyle to mi juz szkoda, ten mój wychodzi, jakoś ok 2tyś w całym, zestawie :)
Witojcie witojcie ;-)

ja mialam juz kilka razy takie oslabniecie, mroczki, podniesione tetno.... lekarz mnie spytal czy przed ciaza mialam jakies problemy z sercem? ja mu mowie ze nie. no to wg niego to "normalne" i "zdarza sie". to tyle wiem w temacie hehehe

witam sie
dziewczynki ponieważ bedzie mnie mniej - przygotowania świąteczne:) juz dzisiaj składam Wam życzenia
Najserdeczniejsze życzenia zdrowych,
radosnych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy,
smacznego jajka, mokrego dyngusa,
a także odpoczynku w rodzinnym gronie.

ja z rana sobie zrobiłam kawę z ... kwaskiem cytrynowym :eek: wczoraj czysciłam czajnik i zapomniałam wylać wodę:eek:

_marta_o_89- ja tatuaż chciałam zrobić ale że mam słaby próg bólu to się nie odważyłam, po porodzie może się odważę, chciałam na stopie :tak:
A co do nocnego marka ja zawsze nim byłam ale odkąd jestem w ciąży pięknie chodzę spać o 22:30-23:00 i śpię całą noc z przerwami na siku :tak: ale nie przejmuj się nie wpływa to wcale na dziecko :tak:
nagapalma- &&&& za wyniki, żeby były dobre :tak:
Pajkaa- hmmm całkiem ciekawa ta kawa, ciekawe jak smakuje hihi:-)

Witam w WIELKI PIATEK :) WESOŁYCH ŚWIĄT WAM ŻYCZĘ :)

Przyznam się Wam, że ja idę na totalną wygodę. Jadę do rodziców i nic nie gotuję. Za to czeka mnie podróż samochodem od 7-8 godzin (wliczam przymusowe postoje ;))

Marta_o_89 - ja miałam kolczyka w pępku. Miałam , bo gdy się dowiedziałam, że jestem w ciąży to go wyjęłam. Dziurka ładnie się zagoiła. Po porodzie na 100% mam zamiar jeszcze raz sobie przekuć pępek... chyba, że zaraz zdecydujemy się na 2-gie dziecko (teraz ten plan jest na 90%..po porodzie może się zmienić ;))

Pajka - zaraz zagłosuję :)
Zaanetkaaa - ja podobnie jak Ty, nie mam problemów ze snem..a czasami zaczynam już od 19!

Co do zawrotów głowy... to i mi się czasami zdarzają.

Dziewczyny jak myslicie..jak na 5 m-c, czy przybranie 5 kg..to już dużo? Za 6 dni (hurrraaa) mam wizytę i USG (hurrraaaa..hurraaaa) zapytam lekarza... Dzisiaj jednak waga była bezlitosna - 5 kg jak nic! :(
A tu Święta i przyszności mamusi :))

_marta_o_89- miałam kolczyk w pępku za nastoletnich lat. Z 10 lat temu wyjęłam, dziurka nie zarosła i mogę w każdej chwili założyć kolczyk więc ją tylko przeczyszczam. A co do aktywności w nocy, nie przejmuj się tym, co mówi Ci mama, bo nie ma poświadczenia naukowego. Moja bąbelinka staje się aktywniejsza kiedy ja odpoczywam. W ciągu dnia pewnie ukołysana śpi a jak się położę wieczorem od razu zaczynają się jakieś harce :D i co, nie siedzę w nocy a śpię a ona sobie żyje swoim rytmem dnia.

Kurczę a ja intensywne dwa dni praco/lekarskie przypłaciłam przeziębieniem. Niestety w czasie sesji noworodka chodziła farelka bo on nagusieńki i chyba mnie przewiało. Walczę teraz ale noc ciężka była. Musiałam koniec końców leżeć na plecach na dwóch poduszkach. Inaczej nie dało się oddychać. Pozycja nie najlepsza ale mniejsze zło niż niedotleniony organizm bo nie mogę oddychać a przez usta od razu schnie i boli gardło. Zaraz jadę do apteki po krople do nosa bo zwariuję...

reklama
Co do kolczyka z pępku też mam, znaczy miałam bo wyjęłam jak dowiedziałam się o ciąży ale raz na jakiś czas wkładam żeby mi się dziurka nie zarosła :tak:

Do góry