reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Wlasnie mnie to zastanawia , bo kazde zrodlo inaczej, na suwaczkach tez pokazuja mniej wzrostu, ja wiem, ze te wszystkie dane sa orientacyjne, ale panuja duze odstepstwa od kazdego zdrodla :D

A w ogole Kasiu to gratuluje coreczki !! Ja po cichu tez licze na dziewczynke, i baaardzo juz chcialabym wiedziec. A nast usg w 20 tyg dopiero, jutro tylko kontrola u nas. Nie mierzyli Twojej pieknosci ?

Dziewczyny, miałyście taki stan w ciąży, a mianowicie: mroczki przed oczyma, siódme poty, dezorientacja, przyspieszone bicie serca? mi się dzisiaj drugi raz zdarzyło, dzwoniłam do lekarza ale nikt nie odbierał, w dodatku jestem dzisiaj sama całą noc i dzień i trochę się boję... z tego co wygooglowałam sobie to po objawach jest to gestoza, ale ona z kolei jest pod koniec ciąży a ja jestem w 14tc (nie patrzcie na suwaczek). jak wiecie to pomóżcie trochę, bo chyba zamartwię się na śmierć, dopiero jutro będę mogła iść do lekarza jak będzie miejsce wolne... :/

Halo, a tu co tak pusto ? wszyscy gotuja/jedza ?

Sluchajta. wg moich holenderskich zrodel (jedna z aplikacji ktora mam) jest napisane, ze w 17 tyg :

Hij weegt ongeveer 150 gram en is 18 centimeter lang.

wazy okolo 150 g i miedzy 18 cm . Tak mnie zastanawia , czy to faktycznie prawda ? czy juz takie duze moze byc? w amerykanskiej aplikacji jest napisane , ze jest wielkosci avocado, wiec te 18 cm to by bylo za duzo.

Jutro mam wizyte to sie dowiem, ale meczy mnie to :D myslalam, ze was tez moge troche pomeczyc :D

całkowicie możliwe;) ale to długość z nóżkami. Mój dzidź wg usg ważył aż 220g w skończonym 17 tygodniu:)

Dziewczyny, miałyście taki stan w ciąży, a mianowicie: mroczki przed oczyma, siódme poty, dezorientacja, przyspieszone bicie serca? mi się dzisiaj drugi raz zdarzyło, dzwoniłam do lekarza ale nikt nie odbierał, w dodatku jestem dzisiaj sama całą noc i dzień i trochę się boję... z tego co wygooglowałam sobie to po objawach jest to gestoza, ale ona z kolei jest pod koniec ciąży a ja jestem w 14tc (nie patrzcie na suwaczek). jak wiecie to pomóżcie trochę, bo chyba zamartwię się na śmierć, dopiero jutro będę mogła iść do lekarza jak będzie miejsce wolne... :/

raczej skontrolowałabym serce... bo u mnie takie objawy typowo sercowe... a w ciazy niestety serce jest obciążone

Ja miałam dzisiaj rano cos podobnego i dzisiaj na wizycie zapytałam gina on twierdzi ze takie zeczy w ciązy sie zdarzaja i powinnam wszystko robic na zwolnionych obrotach

Ja miałam dzisiaj rano cos podobnego i dzisiaj na wizycie zapytałam gina on twierdzi ze takie zeczy w ciązy sie zdarzaja i powinnam wszystko robic na zwolnionych obrotach

ja chyba spanikowałam trochę, w dodatku sama jestem i się boję, że mnie to zaatakuje jeszcze np pod prysznicem czy coś. zadzwonię jutro do lekarza, najwyżej uzna mnie za wariatkę xD

reklama

Geztoza troche inaczej sie objawia ,wiem z doswiadczenia bo miałam w pierwszej ciazy ,przede wszystkim jest badzo wysokie cisnienie ,bardzo sie puchnie i wyniki sa złe bo pojawia sie białko w moczu i wyniki krwi sa słabe nawet bardzo i gestoza pojawia sie pod koniec ciazy

Do góry