reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

mantezowa wspolczuje znam te uczucie... ja juz przez 18 tyg mialam tak kilkanascie razy zawroty glowy szum w uszach gwiazdki przed oczami ale juz wiadome jest,że mam wtedy cisnienie bardzoo niskie przewaznie 70/60 czy 80/50 takze naprawde ciulowe.
Powodem moze byc nacisk macicy na duże naczynia krwionośne, niski poziom cukru we krwi czy niskie ciśnienie( u mnie wlasnie te niskie cisnienie)
Mi lekarka kazala jesc czesciej a w mniejszych ilosciach duzooo pic jadac nabiał i w razie czego miec jakiegos owoca czy cos slodkiego i powiem,że chyba to cos ma w sobie bo od tyg nic mi sie nie przytrafilo takiego a pogoda taka ciulowa.

reklama
mantezowa wspolczuje znam te uczucie... ja juz przez 18 tyg mialam tak kilkanascie razy zawroty glowy szum w uszach gwiazdki przed oczami ale juz wiadome jest,że mam wtedy cisnienie bardzoo niskie przewaznie 70/60 czy 80/50 takze naprawde ciulowe.
Powodem moze byc nacisk macicy na duże naczynia krwionośne, niski poziom cukru we krwi czy niskie ciśnienie( u mnie wlasnie te niskie cisnienie)
Mi lekarka kazala jesc czesciej a w mniejszych ilosciach duzooo pic jadac nabiał i w razie czego miec jakiegos owoca czy cos slodkiego i powiem,że chyba to cos ma w sobie bo od tyg nic mi sie nie przytrafilo takiego a pogoda taka ciulowa.

Dzisiaj mam wizyte u gina wiec pewnie zmierzy mi cisnienie

mantezowa - zyczę dobrego samopoczucia i jak najmniej takich sytuacji
maybebaby - jak najmiej takich snów :)

Co do mojego prawa jazdy..oj zrobiłam je bardzo ..bardzo dawno temu. Teraz jestem tzw. "niedzielnym kierowcom". Mój M namawia mnie na jazdy i ma pretensje, że nie chcę jeździć. Teraz muszę sie przymusić... bo później z dzidziusiem trzeba będzie się jakoś zorganizować, M mnie wiecznie wozic nie będzie.

Witam sie z rana:p
Przy kawie bo od wczoraj takie niskie ciśnienie mam, że głowa mi cala pulsuje:/

mantezowa
Może z głodu rano spadł ci cukier? Już pisałam chyba Gorgusi, że takie omdlenia i zasłabnięcia to z niskiego ciśnienia i spadku cukru, zalecenie jakie dostałam od lekarza, nawet wczoraj mi to powtórzył, posiłki co 2 godziny, że by unikać takich sytuacji bądź coś słodkiego gdy nagle złapie. Mam nadzieje że już Ci lepiej.
FutureMummy udanych zakupów:)
maybebaby Dobrze, że to tylko sen!!

Ja prawko zrobiłam w półtora roku temu za pierwszym razem, ale od egzaminu nawet nie wsiadłam za kierownice normalnie mam strach jeszcze teraz ciąża to mój F nawet mnie nie namawia żebym się nie stresowała. Dodam że prawko robiłam w Polsce a w Irlandii jeździ się po lewej stronie:/
Co do wózków ja jestem za X-landerem o Bolderach czytałam, że są strasznie wadliwe i ciężko je serwisować:/ Za X-landera trzeba troszkę zapłacić, ale my mamy w planach następnego maluszka więc zainwestujemy w porządny wózek.

Ja mam prawko od 17 roku zycia (wtedy juz mozna było robić od 17) i życia bez prawka sobie nie wyobrażam. Bez niego nie miałabym obecnej świetnej pracy. Poza tym nie cierpię być od kogokolwiek w czymkolwiek zależna, lubię być samowystarczalna :)

Ależ u nas dzisiaj brzydka pogoda, ponury dzień :(

Czy któraś jeszcze oprócz mnie na tym forum leży w łóżku? Ja już siódmy tydzień...

Witam dziewczynki :-) u mnie dzis troche lepiej ,zastanawiam sie czy to cisnienie ale ja mam raczej za wysokie ,a nie za niskie.I z jedzeniem dziwnie mi sie porobiło:confused2: niby czuje ssanie ale jak cos zaczynam jesc to mi nie wchodzi :no: masakra jakas jedyne co daje rade jako tako zjesc to kanapke z pomidorem ewentualnie jajkiem:szok: reszta mi rosnie w ustach:eek:. Moj M nakupował mi sokow i owocow jabłek ,gruszek winogron majac nadzieje ze choc ty sie pozywie(bo do tej pory owoce w kazdej postaci pochłaniałam) ale kiszka:baffled:jedynie soki i to rozcienczone troche woda.Bo pic to ja moge hektolitrami .....

Hej Dziewczyny:)
Chcialam tylko sie zameldowac po wizycie-szczegoly na watku u lekarza:)
Zaraz zmykamy bo moj brat wrocil dzis z Holandii i przed wieczorna imprezka u Niego mamy jeszcze kilka spraw do zalatwienia wiec dzis juz raczej nie dam rady odpisac kazdej z osobna no moze wieczorkiem, zobaczymy o ktorej zjedziemy do domku:)

Ale gdybym sie juz dzis nie pojawila nie martwcie sie:)
Nie piszcie za duzo zebym nie musiala pol dnia nadrabiac:-D

Milego dzionka Wrzesnioweczki buziaki

Czesc czolem ! Ale mi dzis przyszla ochota na kluski z sosem ;D chyba dzis sobie zrobie, jeeeeee . Co wy na to lasencje ? Kluseczki, miesko i sosik jeee czego wiecej... Jutro przyjezdza do nas polozna na kontrole wiec nie moge sie juz doczekac.
No i ogladam strone IKEI mysle jaka komoda, itd :D wiecie co, brakuje mi strasznie mamy, ona by mi doradzila, pojezdzilybysmy samochodem po sklepach a tak to kiszka :(

I powiem wam taka jedna rzecz, codziennie rano budze sie i czuje, ze jestem taka szczesliwa. Ze przyszlo mi dobrze zyc, ze chlopa mam dobrego, co sie mna opiekuje i patrzy na mnie tak samo jak w dniu kiedy sie poznalismy. I dzidzius bedzie wkrotce z nami..Aj zycie jest piekne, naprawde ciesze sie tym okresem w moim zyciu.

Tego wam tez zycze , aby ten okres byl dla was magiczny :*

Ayni to super, że taka szczęśliwa jesteś. U mnie to tak różnie, huśtawka nastrojów. Raz jestem szczęśliwa i mogłabym góry przenosić, a raz smutna i nic mi się nie chce i to nie wiadomo czemu, oj ciężko ze mną. I taka jakaś bardziej wrażliwa (i drażliwa) się chyba zrobiłam. Mój M wczoraj stwierdził, że strasznie zrzędzę (reszta jest do zniesienia) i muszę mu przyznać rację. Głupia jestem, bo tak jak mówisz powinnam się cieszyć swoim stanem, bo wiecznie nie będzie trwał, a potem będzie tylko gorzej :-D.

Ale jestem dziś okropnie głodna, zjadłam już wszystkie kanapki, został mi tylko jogurt, którego zaraz wciągne. A do 15 muszę wytrzymać, hm.......:eek:

reklama
Witam się i ja u nas pochmurno ale cieplutko,poszłam z mała do sklepu zaraz ugotuje obiadek dziś serwuje ogórkową.
Jak ja już chce mieszkać na tym nowym mieszkanku a tu jeszcze tydzień,po obiadku zacznę się pomału pakować przejże od razu rzeczy i to co nie potrzebne od razu wyżucę.
Jak tam u Was przygotowania do świąt ja jadę do moich rodziców.
Ayni tęż rozglądam się za komodą dla maluszka tak się zastanawiam nad taką komodą z przewijakiem.

Do góry