reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Monaliza witaj na łonie ojczyzny:-).
Za oknem słonce swieci i sniegiem sypie:szok:.
U mnie ok nie powtorzyło sie plamienie na razie i oby tak zostało .Zapowiada sie spokojna leniwa niedziela :tak: wszyscy razem bez pospiechu i gonitwy:-D.Na obiadek dzis maz serwuje placek po wegiersku mniammm:-p.

Miłej spokojnej niedzieli kochane zycze:tak:

reklama
monaliza ale ci dobrze na święta z w Polsce, ja lecę w Lany poniedziałek, odwiedzić rodziców mam nadzieje, że pogoda się poprawi bo inaczej to chyba wole zostać w Irlandii:/

U mnie też zapowiada się leniwa niedziela przed TV we dwoje albo z książką :) Od 2-3 dni jak leże sobie zrelaksowana, w ciszy i czytam to mi się maleństwo wierci i puka od środka:-D:-D Widać książki też mu się podoba albo że mama zrelaksowana i tak mu dobrze:-):-)
Miłego dnia Dziewuszki:)

witam sie
chyba cos z cisnieniem jest bo znowu mnie głowa boli :( pije własnie kawkę...moze cos lepiej bedzie...

Palemko
ja lubię pokroić pierś z kurczaka do tego dodac cebulke, czosnek, zioła i wszystko podsmażyć dodać 4 pomidorki i ser mascarpone i to wszystko wymieszać z ugotowanym makaronikiem :)

Monaliza witaj w PL :)

Anmika
oj to masz smaki:):) moj M nie lubi jak zajadam sie śmieciami... na lody mimo, ze mam ogromną ochotę muszę uważać...

Stokrotka
w porownaniu do Ciebie ja dzisiaj zjadlam kanapkę z maselkiem i do tego salatka z białym serkiem, pomidorkiem, ogórkiem i salatą. W tej ciaży wyjątkowo nie mam apetytu... no chyba, ze mowa o ptysiu...:-D

Fasolka rzuć przepiś na placka po węgiersku :):) bardzo chętnie bym zjadła :D dobrze, ze plamienie się nie powtórzylo:)

Kasieq ja w poprzedniej ciaży jak horrory czytałam to synek kopał i jak muzyki słuchałam to cały brzuch falował :-D teraz smyku ma 1,5 roku i takie tany tany robi, ze szok :-D i wciąga w to i mnie i M

dzisiaj mój synuś zrobil tuli tuli brzusiowi :-) caly czas pokazuje na brzuć i mowi dzidziu:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a ja już nie wiem co bym chciała zjeść, mam ochotę na lody i frytki i chyba fryty zrobię w oleju z keczupem a co, ile można sobie odmawiać, już mi jedzenie obrzydło a mięsa w ogóle nie jadam, odrzuca mnie, to co mam jeść. Jak jem w kółko to samo to po jakimś czasie mi się odechciewa. Oglądam w internecie zdjęcia różnych potraw, tak, żeby na coś mnie naszła ochota i nic, wszędzie te kurczaki ładują a ja patrzeć na to świństwo nie mogę. Najchętniej najadłabym się jakiegoś fast fooda i popiła pepsi, ot to, na co mam ochotę. I chipsy solone ...

Witam nowe Mamusie:-)
Nasze grono się powiększa! Czy ktoś wie ile nas już jest???

stokrotka wystarczy że przenosisz do 23 wtedy zaczyna się Waga:)

O właśnie mnie naszło na ptasie mleczko i cole. Zaraz wyśle M do sklepu, ale to nie będzie trudne, bo mu się kawa skończyła więc i tak musi jechać:-D

witam sie i ja, zmienilam posciel nasza, mala juz tak bardzo nie kaszle jak dostaje ten antybiotyk to moglam zmienic, jutro zmienie jej, narobialm sie bo my mamy dwie koldry, dwie poduszki, dwa przescieradla i duzy koc, a ze zmieniam posciel srenio co miesiac to pod przescieradlami zawsze jest masa paprochow, tym bardziej, ze w lutym m zmienial posciel i nie posprzatal pod przescieradlami, a unas posciel lezy calydzien nie chowana bo mamy lozko sypialniane, teraz sie pierze, a ja wypije z Wami kawke i bede jak co niedziele nadrabiac zaleglosci w prasie, eh kocham relaks przy gazetkach, aaa jeszcze napisze, ze od czwartku czuje normalne ruchy maluszka do tej pory bylo to takie przelewanie, a od czwartku- pocztake 16tego tygodnia czuje takie pukanie od srodka wczoraj Maluch caly wieczor pukal mi w zaladek heh, aaa i jeszcze wiecie, ze jak pije jogurty to nie mam az takich zaparc

stokrotka pol roku w Bombaju :-D no prosze a jako kto m pracuje? Niezle menu mialas wczoraj heh
anmika i o ktorej Starszak zrobil pobudke? Ja cos w tej ciazy dluzej niz do 22.30 nie moge wytrzymac a najlepiej bym poszla spac zaraz jak sie sciemni heh a kiedys siedzialam po nocach
nagapalma a jedliscie juz sos slodko kwasny z ryzem i piersiami z kurczaka?
FutureMummy odpoczywaj co sie nie przeciazysz
monaliza powodzenia u gina we wtorek aby Maluszek pokazal co tam ukrywa, a w jakiej czesci Polski jestes?
fasolka smacznego obiadku podeslij mi tez heh ja wczoraj zrobilam kotelty mielone z fixem do miesa mielonego knorr w zyciu takiego dobrego meisa nie jadlam mniam, a ten fix nie ma zadnych syfow w skladzie wiec warto probowac, do tego buraczki, ktore ostatnio wcinam jak szalona i ziemniaczki mniam
kasieq widze, ze Ty tez lubisz czytac :) pisze teraz poko pamietam udanej podrozy do Polski, smacznego
pajkaa oby glowa przestala bolec, moze spacer?
jasminum ja na pocztaku ciazy to uwazalam zeby syfow nie jesc bo mnie brzuch bolal ale teraz juz sobie pozwalamna frytki od czasu do czasu a na chipsy dosc czesto,

Ostatnia edycja:
zapmniałam dodać,że jeszcze 4 parówki wszamałam wczoraj :-D
TZ składa RTG w portach i zakłada na nich elektrykę

właśnie obejrzałam program na Polsat Cafe o 6-raczkach :szok:

ja od początku ciąży zjadłam 3 pizze i 3x KFC
a teraz chodza za mna krokiety z kapucha i grzybami
no i zrobie twarożek ze szypiorkiem i rzodkiewką

miłej niedzieli

reklama
martusia ja oddelegowałam do zmieniania pościeli mojego M bo mamy bardzo ciężką i dużą kołdrę i naciągane prześcieradła i ja zmieniałam ja ostatnim razem to aż się spociłam:szok:
jaśminum ja nie mam żadnych mdłości ani wymiotów, ale ze 2 razy skusiłam się na fast food i to skończyło się całowaniem porcelany:/ okropne. Od tamtej pory omijam takie miejsca a jak mam ochotę to robię sobie własne w domu, przynajmniej wiem co tam jest.

Do góry