reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

A ja mam super rodzinkę, jak chodzę do pracy to Adzikiem zajmuje się trochę moja mama, mój dziadek, brat albo siostra, zależy jak komu pasuje, czasem każdy po chwili, ale Ada ich uwielbia. Teściów już nie mam, szwagierka nazywana przeze mnie SzPSz = Szanowna Pani Szwagierka, no powiedzmy, że nie przepadamy za sobą ;-) Nigdy jeszcze Ada u nich nie została i był czas kiedy to rozważałam, ale mi przeszło :-p
Dodam, że mieszkam w Opalenicy a pracuję w Poznaniu, więc z Adą dojeżdżamy codziennie przez okres wiosna/lato/jesień, a teraz zima jedziemy w poniedziałek i zostajemy do piątku u mojej siostry. :tak: Na weekendy zjeżdżamy do domu. :tak: Już się nie mogę doczekać wiosny :tak:

Moja rodzinka wie, że Ada jest naszą Córką i że to my Ją wychowujemy, a oni nam pomagają, natomiast nie może tego zrozumieć SzPSz i dlatego widzimy się raz na ruski rok, choć mieszkamy od siebie 5 minut drogi. Dodam, że SzPSz jest przedszkolanką. Nie wiem jakim cudem. :sorry2:

A ja dzisiaj smażyłam mięcho i stojąc nad patelnią uśmiechałam się na wspomnienie waszych postów, że ja jeszcze mogę smażyć. ;-)

reklama
No to jeszcze w moczu wyszły mi paskudne bakterie i infekcja,więc zadzwoniłam do lekarza. Gdyby Wam coś dokuczało to można brać
-wit C 2 tabl 3 razy dziennie
- urosept lub żuravit
-soki z żurawiny.
Ja nigdy tyle nie chorowałam co teraz... Ta ciąża bardzo mnie osłabia... Mam nadziję,że po prostu wszystko co dobre idzie dla Dziecia i dlatego tak jest. Staram się nie martwić.

Dobry wieczór

Jaki dziś był piękny dzień,cieplutko 7 stopni tylko teraz wiatr sie zrobił

Lotka ja mieszkam z mama w jednym domu a teściowa mieszka 10 km ode mnie i też nie mam z kim dziecka zostawić. Przed obcymi to zawsze sie chwalą ze sie zajmują i czego to dziecka nie naucza a jaka jest prawda to wstyd sie przyznać.

Bubus a Ciebie ktoś ratował jak zrobiłaś cos zlego? Dziecko musi wiedzieć ze nie wszystko mu wolno.
Powiem Wam cos obrzydliwego ci co teraz wrażliwi to niech nie czytają bo może sie cofnać.
Znajoma ma 2 chłopców którym dosłownie wszystko wolno. Pomalowane ściany kredkami- pisakmi, plastelina na wersalkach garnkach błoto w wiaderkach itp. Na słuchala sie o bezstresowym wychowaniu i nic dziecia nie powie. No ale nie o to chodzi jej w tedy 7 letni syn poszedł na dwór to wychotka (takie toi toi) i wysmarowal sie cały tym co tam znalazł. Jak go mamusia zobaczyła to sie zaśmiała . Czasem warto zwrócić uwagę bo potem dzieją sie takie rzeczy. A dziadki niech robią co chcą bo to rodzice mają ostatnie słowo.

Lilijanna ja też jeszcze mogę pichcic. Dziś robiłam karkoweczke i kluski śląskie i nie mogłam sie doczekać kiedy je pochłone .

Nadal przerabiam ogórki kiszone... jak już wodę wypiłam, to teraz ogórkami zagryzę hahahaha

Lotka, myślisz, że choć mam mamę pod bokiem (piętro niżej), to mam jak wyjść? że się chętnie wnuczką zajmie? Taaaa, dlatego właśnie jestem na wychowawczym, bo moja mama, aż się pali do opieki nad Tycią:dry: Co do zachciewajek, to mi się kwaśnego chce, ale myślę także o fancie i mandarynkach... To przynajmniej nie śmierdzi...

Bubuś, to się cieszę, że chociaż chleb z masłem zjeść mogę bez odruchów wymiotnych... aczkolwiek ogórki są nr 1:-D

Zrobiłam sobie brukselkę z masełkiem i bułką tartą... bo obiadu nie jadłam (z racji śmierdzącego kurczaka) i miałam wyrzuty sumienia... ale to nie było to...:no:
mi chodzilo o to "zostawianie" w sensie jakiegos jednorazowego wyjscia, np kino, impreza czy cos... w kinie ostatni raz bylismy tuz przed tomka urodzinami, a jak sie teraz wybieramy w lutym na impreze, to specjalnie moj brat przyjezdza na pare dni i zostanie z nim wtedy. najblizsza nasza rodzina to jakies 500km :-)

Gorgusia - ja z Adą chorowałam prawie całą ciążę, lekarz już nie miał sił na mnie, nie dosyć, że jesteśmy osłabione to jeszcze pogoda nam nie sprzyja. Póki co to co zapisał Ci lekarz to podstawowe leczenie, nie ma tam tak naprawdę jeszcze leków, no oprócz ISLI. To jest wszystko domowa pierwsza pomoc. ;-) Na te bakterie w moczu to kup sok z żurawiny z prawdziwego zdarzenia w aptece, rozcieńcz z wodą w butelce 1,5l i wypijaj to, szybko bakterie znikną.

Bunny86 - karkóweczka powiadasz? Ja zaraz lecę na jutro zrobić gulasz z wołowiny w sosie koperkowo-chrzanowym ;-) Z wielkopolski jesteś, a jakie rejony? Bo ja tyż ;-)

Lotka81 - ale dziewczyny o tym piszą, że pomimo, że babcia za ścianą, to one wyjść nie mogą, bo babcie mało chętne. ;-) Super masz brata skoro potrafi taki szmat drogi przyjechać. :tak:

ehhh... czuję się okropnie :-( gardło boli, głowa boli, żołądek boli (u mnie to normalne przy mocnym przeziębieniu/chorobie) ... Wymoczyłam stopy w gorącej wodzie z solą i chyba jednak wezmę APAP... Może do jutra trochę się polepszy. Nie bardzo chcę brać antybiotyk.

Gorgusia - ja z Adą chorowałam prawie całą ciążę, lekarz już nie miał sił na mnie, nie dosyć, że jesteśmy osłabione to jeszcze pogoda nam nie sprzyja. Póki co to co zapisał Ci lekarz to podstawowe leczenie, nie ma tam tak naprawdę jeszcze leków, no oprócz ISLI. To jest wszystko domowa pierwsza pomoc. ;-) Na te bakterie w moczu to kup sok z żurawiny z prawdziwego zdarzenia w aptece, rozcieńcz z wodą w butelce 1,5l i wypijaj to, szybko bakterie znikną.

Bunny86 - karkóweczka powiadasz? Ja zaraz lecę na jutro zrobić gulasz z wołowiny w sosie koperkowo-chrzanowym ;-) Z wielkopolski jesteś, a jakie rejony? Bo ja tyż ;-)

Lotka81 - ale dziewczyny o tym piszą, że pomimo, że babcia za ścianą, to one wyjść nie mogą, bo babcie mało chętne. ;-) Super masz brata skoro potrafi taki szmat drogi przyjechać. :tak:
a no faktycznie, moja wina, zasugerowalam sie tym ze cyniczna pisala o wychowawczym.... a ja myslalam tylko o takich wypadach :-)

cześć dziewczynki :)
Witam nowe wrześnióweczki, fajnie że nasze grono stale się powiększa:-)

Za mną ciężki dzień, silny ból głowy od rana do wieczora:-(
do tego pojawiły się mdłości, śniadanie mogłam zjeść dopiero koło 10 i to tylko bułkę z masłem, potem miałam chwilę grozy bo myślałam że wyląduję nad kibelkiem...eeeeeeeeeeeh zaczyna się najlpesze :-:)-:)-( do tego zaczynam czuć różne dziwne zapachy, których normalny człowiek nie wyczuje ( np jak robi się pranie śmierdzi mi podczas wirowania jakby silnik się przegrzewał haha, albo jak zmywarka idzie to też mi coś cuchnie) i do tego apetyt odszedł w siną dal, jem żeby coś zjeść, niech ta mała dziecina ma z czego wybierać a nie z pustego żołądka matki :-)

widzę że macie ochotę na kiszone ogóry, w poprzedniej ciąży notorycznie jadłam banany i kiwi tymrazem mam ochotę na mandarynki...

chorym dziewczynom gorgusi i madelaine&pascal zdrówka życzę!!!

Aż musiałam wstać wypłukać gardło wodą z solą. Jaką ulga... przestało boleć!
Czy wy też borykacie się z cerą tradzikowa , jak u nastolatki?

reklama
Aż musiałam wstać wypłukać gardło wodą z solą. Jaką ulga... przestało boleć!
Czy wy też borykacie się z cerą tradzikowa , jak u nastolatki?

madelaine&pascal- Moje cera tez sie robi marna i niewiem co robic coraz gorzej wygladam :tak::tak:
I mam problem moje piersi tak mnie bola ze nie moge wytrzymac sa twardawe i bola strasznie .
gorgusia i madelaine&pascal tez zycze szybkiego powrotu do zdrowia teraz nie mozecie chorowac :-)

Do góry