reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

axari rowniez witam:)
jak sama piszesz to Twoja 2 ciaza, a co powiesz na to ze ja jestem 1 raz obdarowana i wlasnie tyle waze:p

Zwazajac na to ze jeszcze 2 lata temu wazylam 72 kg a rok temu juz 55 to jakos te 61 wydaje mi sie rozsadne:-)

Powiedzcie mi Kobietki jak to u Was jest z waga bo ja mam tendencje do szybkiego tycia, moja mama juz mi powiedziala ze pomimo ze Ona ze mna przytyla 8 kg:szok: to mi moze byc ciezej:(

Mysle ze przy moim wzroscie 163 cm i wadze przed zajsciem ok 60 kg powinnam max przytyc do 75 co???poratujcie jak to bylo u Was w poprzednich ciazach lub u znajomych z taka dendencja:*

reklama
joasia_85 lekarz mi mówił, że u osób bez nadwagi a do takich z wagą 60kg należysz przyjmuje się limit aby nie przytyć więcej niż 20% wagi sprzed ciąży. Mi więc dał limit 13kg u Ciebie wychodzi 12. Ale jak wszędzie piszą do 13,14 jest ok :)

Dzień doberek:)
Pięknie słonko świeci,az chce się życ.

Chciałam się pochwalic że Franek jest juz na świecie,zdążył urodzic sie jeszcze wczoraj:-)Cały i zdrowy co najważniejsze:tak:
To biorę się za ogarnianie chałupki bo po południu chcę jechac do Wa-wy obejżec to małe ślicznosci:-D

Beacia 82, ale fajnie :-) Gratulacje ciociu ;-)

Czy wy dziewczyny macie zapchany nos? Ja już trzecia noc nie mogę przez to spać, mam nawet wrażenie że besenność przeszla ale teraz ten nos przeszkadza. Męczę się okrutnie.
Moja bratowa, która ma termin na lipiec mówi, że też tak ma i że to normalne (ona spodziewa sie bliźniaków jednojajowych, Jędrka i Olusia)

Co do wagi, to ja na starcie ważyłam 65 kg, a teraz waże 67 kg, ale niestety apetyt mam okrutny i boję się co to bedzie :szok:

Ostatnia edycja:
Annemase mnie tez to dopadło:/ zasypiam z zapchanym nosem rano budze sie z tym samym :/ krece sie i wierce przez to :( w ogole jestem alergikiem przed ciąża bylam odczulana ale musialam przerwac a tu jednak normalka w 15-16 tyg ciąży mamy zatkany noski od hormonów... tyle sie dowiedzialam. Ja sie strasznie boje tego przytycia tych kg :( ja juz sama wage strartowa mam okropna :( ehh życie :p

Anamase miałam takie coś i uczucie jakby nie do końca duszności ale mniejszej ilości powietrza do oddychania. Lekarz zbadał mnie i uspokoił, ponoć w ciąży mogą spuchnąć błony śluzowe w nosie :szok: zmniejsza się więc przepływ przez nie, masz wrażenie zapchanego nosa. Nie musi trwać całą ciążę ale może. To było u mnie. Może u Ciebie to samo :)

A z innej beczki, u nas wiosna. Dziś na spacerek a potem czas w ogródku. mmy zamiar zrobić premierę tegorocznego grilla, bo od kilku dni mam ochotę na mięsko z prawdziwego, węglowego grilla. I sałatkę z zielonego ogórka. Ostatnio moglabym jeść zielonego (nie kiszonego) ogórka jak batony ;pp

Anamase miałam takie coś i uczucie jakby nie do końca duszności ale mniejszej ilości powietrza do oddychania. Lekarz zbadał mnie i uspokoił, ponoć w ciąży mogą spuchnąć błony śluzowe w nosie :szok: zmniejsza się więc przepływ przez nie, masz wrażenie zapchanego nosa. Nie musi trwać całą ciążę ale może. To było u mnie. Może u Ciebie to samo :)

A z innej beczki, u nas wiosna. Dziś na spacerek a potem czas w ogródku. mmy zamiar zrobić premierę tegorocznego grilla, bo od kilku dni mam ochotę na mięsko z prawdziwego, węglowego grilla. I sałatkę z zielonego ogórka. Ostatnio moglabym jeść zielonego (nie kiszonego) ogórka jak batony ;pp
mmmmm grillll ;-( ja jeszcze prawie miesiac musze poczekac, wtedy dopiero jedziemy "na trawkę" do tesciow. tak to w bloku nie da rady, a tak mi sie czasami zachciewa ;-)
my juz dzis spacerek zaliczylismy, bardzo przyjemnie jest. szkoda tylko, ze w poniedzialek ma zaczac padac...mogloby tak juz zostac do zimy :-)

ja wczoraj padlam spac przed 20ta i spalam do rana strasznie mnie dzis glowa boli, chyba wezme paracetamol bo padne
ja dzisiaj i jutro sama w domu chalupke trzeba odkopac mam nakupowane kupe gazet na wekend, musze posprzatac chalupke ale nie moge sie ruszyc przez bol glowy, zaraz bede ogladac o 11 z mala bajke Zakochany Kundel na disney chanel a potem bede sprzatac,m potemobiadek, prasowanie i pewnie znowu wieczorkiem padne niezdazywszy nic przeczytac
nie wiem tez co z przedszkolem malej od kwietnia bo m bedzie pracowal na dwie zmiany od 6 do 14 i od 14 do 22ej i na rano jeszcze jakos da rade z przedszkolem ale na popoludniu nie da rady bo nie bedziemy sto razy jezdzic, mamy 8km do przedszkola i do pracy m i zawsze m ja zawozil i przywozil no ale teraz nie ma jak za bardzo

joasia witaj
fasolka no to spore stopy maja, ale wazne, ze juz masz zakupy za soba
ayni jeszcze jest net oprocz tv, a w necie my ;-), moze masz jakies hobby, ja kocham czytac i rozwiazywac krzyzowki, tez mieszkam na wsi, 8 km od miasta, no i kocham moj las wokol domu, moze Ty tez masz tam ladna nature do podziwiania jak budzi sie do zycia, a pociesze Cie ze mojego m non stop nie ma
lotka 47 no to niezle
beacia gratulacje dla cioci i siostry i Franka
maluszek, annemase mnie tez zaczyna meczyc katar, ale u mnie to glownie alergia
maybebaby udanego grilla, podeslij mi co nieco heh, u nas tez sliczna wiosna, a swiezy ogorek faktycznie pysznosci nad pysznosciami

Hallo Kobitki!!!
No pięknie jest:-D Zaraz śmigamy na dworek, nareszcie!
Beacia gratuluję siostrzeńca, świetnie, że będziecie miały dzieci w tym samym wieku:-D
Joasia małe sprostowanie, to moja 4 ciaża:-D W pierwszej jak zaszłam to miałam 47, jak rodziłam 52. W drugiej jak zaszłam 49 jak rodziłam 74. W trzeciej jak zaszłam 50 jak rodziłam 69. Teraz najgorszy start 59:baffled: przy wzroście 1,62.
Życzę Wam Mamuśki miłego i cieplutkiego dnia, bez mdłości!!!

reklama
Witam Was sobotnio i słonecznie:)

Beacia gratuluję zostanie ciocią :)))

Dziewczyny Wy martwicie się ile kg Wam przybędzie, a ja modle się, żeby utyć - jak na razie jestem kilo na minusie :(((

Do góry